معاون رئيس جمهور و رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري در افتتاحيه خانه طبيعت گردان ايران بر لزوم تهيه اطلس طبيعت گردي کشور و تبديل مجموعه تاريخي - فرهنگي سعدآباد به نخستين مرکز پرنده نگري در حوزه طبيعت گردي شهري تاکيد کرد .
به گزارش روابط عمومی سعدآباد به نقل از ميراث آريا(chtn)، دکتر «محمد شريف ملک زاده»، با بيان اين مطلب اظهار داشت: امروز روز بزرگ و مبارکي است و کار بزرگي در مجموعه سعدآباد در رابطه با طبيعت گردي شکل گرفته است و اميدواريم با راه اندازي خانه طبيعت گردان، گردشگري واقعي به مردم معرفي شود.
معاون رئيس جمهور با اشاره به انتشار کتب مختلفي در حوزه طبيعت گردي از جمله پرنده نگري در کشور بيان کرد: کار سازمان تحقيق ، پژوهش و سياست گذاري است و کار بخش خصوصي اجرا است و دفاتر خدمات مسافرتي بايد به طور کاملا تخصصي در حوزه طبيعت گردي فعاليت کنند.
وي ايران را داراي تنوع آب و هوايي ، گونه هاي گياهي و جانوري خواند و بيان کرد: بايد متخصصان و فعالان حوزه گردشگري کشور با همکاري مسوولان حوزه گردشگري سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري نسبت به تخصصي کردن فعاليت دفاتر خدمات مسافرتي اقدام کنند و ما استقبال مي کنيم که حتي مراکز علمي و دانشگاهي در اين رابطه پيش قدم شوند.
اين مقام مسوول تهيه اطلس پرنده نگري کشور را نقشه راه براي رسيدن به اين هدف خواند و اظهار داشت: يکي از مراکزي که مي تواند مرکزي براي پرنده نگري باشد مجموعه سعدآباد است چراکه اين مجموعه حداقل 50 نوع پرنده مقيم دارد و مي تواند راهي باشد براي اينکه طبيعت گردي شهري را محقق کنيم.
دکتر ملک زاده ، ثبت ملي و بين المللي گونه هاي منحصر بفرد پرندگان کشور را از ديگر اقدامات مهم در حوزه طبيعت گردي کشور دانست و گفت: در طول 34 سال بعد از پيروزي انقلاب اسلامي ابنيه و مکان هاي تاريخي زيادي به ثبت ملي و بين المللي رسيده اند و وقت آن رسيده که گونه هاي نادر و منحصر بفرد پرندگان ايران نيز به ثبت ملي و بين المللي برسند.
معاون رئيس جمهور تصريح کرد: البته تفاهمنامه اي در همين زمينه في مابين سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري، سازمان حفاظت محيط زيست و وزارت جهاد کشاورزي در دست اقدام است که با اجرايي شدن آن مواريث طبيعي نيز به ثبت ملي و جهاني مي رسند.
رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري با تاکيد بر لزوم توسعه گردشگري با علايق ويژه در کشور افزود: ميراث طبيعي نيز يکي از جاذبه هاي گردشگري کشور است و تنوعي که در اين حوزه وجود دارد مي تواند ما را به خصوص در حوزه گردشگري داخلي به موفقيت برساند.
وي خانه طبيعت گردان را محفلي براي فعالان اين حوزه خواند و بيان کرد: روزي که من به اين سازمان آمدم اعلام کردم کار اصلي ما سياست گذاري، برنامه ريزي، مطالعه و تحقيق است و وارد حوزه اجرا نمي شويم و تا دو ماه آينده تمام وظايف اجرايي حتي صدور مجوزها در سازمان ميراث فرهنگي به بخش خصوصي واگذار مي شود.
معاون رئيس جمهور با اشاره به راه اندازي خانه هاي باستان شناسان، عشاير و گردشگري در روزهاي اخير بيان کرد: 34 سال داشتن يک خانه براي باستان شناسان کشور آرزو بود و امروز اين کار انجام شد .
دکتر ملک زاده خاطر نشان کرد: خانه هاي عشاير، گردشگري استانها و باستان شناسان بايد محلي براي ارائه جديدترين اطلاعات و تبادل برنامه ها و کاوش هاي صورت گرفته باشد و به دست بخش خصوصي اداره شوند .