طی مراسمی با حضور اساتید هنر خوشنویسی و نگارگری، از مرقع گلستان هنر دوره معاصر در موزه خط و کتابت میرعماد رونمایی شد.
به گزارش روابط عمومی مجموعه سعدآباد، در این مراسم استاد مصطفی اخواص، سید محمد وحید موسوی جزایری ، عبداله معنوی ثانی،کبری دهقان نژاد و استاد هنر اسلامی در دانشگاه لوزان سوئیس، پیرامون هنر مرقع سازی در ایران،هنر سوخت روی چوب ، رابطه تأثیر هنر معنوی خط و خوشنویسی در هنر ایرانی و ایده ساخت و اجرای این اثر ارزشمند به سخنرانی پرداختند.
مریم فدایی ضمن اشاره به اینکه "مرقع گلستان هنر دوره معاصر" مربوط به قرن 15 ه.ق، حاصل دست هنرمندان و کاتبان ایرانی است که بمناسبت دهه فجر از اصل اثر و تصاویرآن رونمایی شد گفت:این مرقع با نمونه خط و نقاشی ایرانی توسط برخی از استادان هنر معاصر و نگاره هایی از مکتب استاد بهزاد ، فرشچیان و صحافی و به روش جلد سازی سنتی دوره معاصر ساخته شده است که به مدیریت هنری خانم کبری دهقان نژاد و با طرح و ایده اولیه استاد عبداله معنوی ثانی پس از 3 سال به نتیجه رسید.
مسئول موزه خط و خوشنویسی میرعماد درباره جلد این اثر ماندگار افزود:جلد سوخت روی چوب کار استاد مصطفی اخواص و صحافی توسط استاد حسن فیضی درسال 89 و 90 انجام شد روی جلد 4 اثر دارد که کار هنری استاد اخواص بوده و شامل (گل و مرغ سازی ، مرغ بسم الله ، ترنج معرفی هنر سوخت، ترنج مرغ و ماهی) می باشد.
وی با اشاره به ویژگی های منحصر بفرد این اثر ،اظهار داشت:برای اولین بار خط کوفی و کوفی ایرانی در این مرقع بکار رفته و برای نخستین مرتبه هنر سوخت روی چوب در جلد سازی هنر ایران و جهان قرار گرفته و تکنیک قیر بر کاغذ این مرقع دیده می شود.
این مسئول اضافه کرد:در این اثر ارزشمند هنری تکنیک نقاشی و خط ناخنی در کنار هم قرار گرفته و در این مجموعه سیر تحول خط و نگارگری متأثر از دوره معاصر قابل مشاهده می باشد.
در پایان این نشست تخصصی با اهدای لوح تقدیر به 18 نفر از هنرمندان نگارگری و کاتبان خوشنویس که در ساخت این اثر فاخر نقش داشتند،قدردانی شد.
گفتنی است همزمان با این مراسم ، رونمایی از اثر مزبور و نیز نمایشگاه خوشنویسی و نگارگری شامل مجموعه خطوط ایرانی و اسلامی بهمراه نگارگری مکاتب هنری ایران نیز گشایش یافته و تا پایان بهمن ماه دایر می باشد.
علاقمندان به هنر خوشنویسی و نگارگری می توانند از این نمایشگاه در موزه خط و کتابت میرعماد واقع در بخش مرکزی مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد، تا پایان بهمن ماه (به جز روزهای دوشنبه) بازدید نمایند.