خالق آثار سوزن دوزی سعدآباد رفت اما آثار چشم نوازش همچنان خواهد ماند

خالق آثار سوزن دوزی سعدآباد رفت اما آثار چشم نوازش همچنان خواهد ماند

از مشهورترین سوزن دوزان بلوچ بود ، کسی که آوازه هنرش به فراتر از مرزهای سیستان و بلوچستان رسیده بود، وی حکایت های تلخ و شیرین مردمان این دیار را که در سینه ها نهفته ، با ظرافتی خاص بر دل پارچه ها ، پیاده می نمود، به ...

  • کد مطلب: 2619
  • تاریخ انتشار: چهارشنبه 28 تير 1391 - 07:37

از مشهورترین سوزن دوزان بلوچ بود ، کسی که آوازه هنرش به فراتر از مرزهای سیستان و بلوچستان رسیده بود، وی حکایت های تلخ و شیرین مردمان این دیار را که در سینه ها نهفته ، با ظرافتی خاص بر دل پارچه ها ، پیاده می نمود، به طوری که هنر دستان وی، در نهایت فریبندگی و زیبایی و در یک نگاه فرح دیبا را نیز شیفته و مجذوب هنر ظریف سوزن دوزی خود کرد .

مهتاب نوروزی سوزن دوز شهیر ایرانی و خالق آثار سوزندوزی سعدآباد با 63 سال سابقه کار ، سرانجام در سن 78 سالگی دیده از جهان فرو بست اما آثار چشم نوازش همچنان تحسین هر بیننده ای را برمی انگیزد.

روابط عمومی مجموعه سعدآباد ضمن عرض تسلیت به بازماندگان وی و جامعه هنرمندان هنرهای سنتی و صنایع دستی کشور اعلام کرد:مهتاب نوروزی از مشهورترین سوزن دوزان بلوچ بود که تعدادی از آثار فاخرش شامل لباس های همسر پهلوی دوم هم اکنون در موزه هنر و مردم سعدآباد ( موزه تاریخ معاصر ) در معرض دید عموم می باشد .

یکی از این لباس های فاخر ، پیراهنی سرخابی رنگ است که شامل پیراهن حریر بلند با کت کوتاه می باشد ، قسمت بالا تنه پیراهن (کت کوتاه روی آن) با نقش هایی بسیار زیبنده، مزین به سوزن دوزی بلوچ گردیده و متعلق به فرح دیبا می باشد . در سوزن دوزی این لباس از الیاف نقره و طلایی استفاده شده و در طرح سوزن دوزی آن ،تلفیق سنت و مدرن گرایی را می توان به وضوح مشاهده نمود که این گونه طراحی برای اولین بار توسط کیوان خسروانی و ماه منیر جهانبانی وارد سوزن دوزی بلوچ گردید.

خاطر نشان می شود در بهمن ماه 1390 نمایشگاهی از آثار سوزندوزی این بانوی هنرمند با عنوان نمایشگاه دست های رنج کشیده زنان بلوچ در اسارت طاغوت به مناسبت دهه مبارک فجر در موزه هنر و مردم سعدآباد برگزار گردید که با استقبال بسیاری نیز از سوی هنردوستان و علاقمندان روبرو شد .

بنابراین گزارش در نظر است به منظور بزرگداشت و یادبود این هنرمند فقید نمایشگاهی از آثار وی در ماه مبارک رمضان تجدید و برپا گردد.

علاقمندان جهت بازدید از آثار نفیس این هنرمند می توانند همه روزه ( به جز روزهای دوشنبه و تعطیلات سوگواری ) به موزه هنر و مردم  واقع در ضلع شمالی مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد مراجعه نمایند.

 

دسته بندی ها