با حضور معاون میراث فرهنگی :
مراسم بزرگداشت روز جهانی موزه ها در سعدآباد برگزار شد

با حضور معاون میراث فرهنگی :<br>مراسم بزرگداشت روز جهانی موزه ها در سعدآباد برگزار شد

مراسم بزرگداشت روز جهانی موزه با حضور معاون میراث فرهنگی و گردشگری کشور ، مدیر کل موزه ها و اموال منقول فرهنگی تاریخی ، دبیر کمیته ملی موزه های ایران ( ایکوم ) و جمعی از پژوهشگران و اساتید دانشگاه...

  • کد مطلب: 2516
  • تاریخ انتشار: چهارشنبه 3 خرداد 1391 - 02:03

مراسم بزرگداشت روز جهانی موزه با حضور معاون میراث فرهنگی و گردشگری کشور ، مدیر کل موزه ها و اموال منقول فرهنگی تاریخی ، دبیر کمیته ملی موزه های ایران ( ایکوم ) و جمعی از پژوهشگران و اساتید دانشگاه  30 اردیبهشت ماه در سالن اجتماعات کاخ ملت مجموعه سعدآباد برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی مجموعه سعدآباد و ستاد رسانه ای هفته میراث فرهنگی؛ مسعود علویان صدر، طی سخنانی در این مراسم گفت: مدیریت موزه‌ها باید از ساختار دولتی خارج شده و با حضور مردم و با مدیریت مردمی عجین شود تا به موفقیت‌های خوبی دست یابد.

معاون میراث فرهنگی و گردشگری کشور افزود: موزه باید در مسیر توسعه قرار بگیرند تا جریان‌ساز برای توسعه باشند. فرهنگ هیچ وقت غرق توسعه نشده، بلکه برای توسعه، رشد و تغییر مسیرساز بوده است.

وی با بیان اینکه جهان همیشه در حال تغییر و رشد است گفت: تلاش ما این است که بتوانیم از یافته‌های خود بستر فراهم  کنیم و خودباوری را در جامعه زنده کنیم.

علویان صدر اظهار داشت : تغییرات جدید و دانش و اطلاعات که در فرآیند رشد و توسعه جهان به دست آمده می‌تواند فرصت‌ساز جدیدی در حوزه علوم و فنون موزه‌ها باشد.

معاون میراث فرهنگی و گردشگری کشور با بیان اینکه باید تعاملی بین حوزه‌های اندیشه و اقتصادی و سایر حوزه‌ها در جامعه رخ دهد افزود: موزه بهترین بستر برای توسعه امر آموزش و پژوهش در کشور است.

علویان صدر اضافه کرد: موزه‌ها می‌توانند در خدمت دانشگاهیان و دانشگاه‌ها در سراسر کشور باشند و ما این آمادگی را داریم در تمام عرصه‌ها با اساتید و دانشجویان همکاری داشته باشیم.

وی افزود: فضاسازی در موزه‌ها با تغییراتی که از جهان داریم باید مطابقت داشته باشد همچنین کاربرد شکنی در فضای موزه دارای اهمیت است. موزه باید محل پاسخگوی نیازهای ما باشد. نیازهایی که اندیشه‌های ما را سازماندهی کند.

علویان صدر ادامه داد: ایجاد موزه روستایی گیلان را کاری جدید در کشور است و باید چنین موزه‌هایی را در کشور و با مدیریت مردمی ایجاد کنیم.

وی در ادامه از آغاز به کار مرحله عملیاتی ایجاد موزه ملی ایران در سال جاری خبر داد و گفت: بنا به دستور ریاست جمهوری یک موزه ملی در تهران ساخته خواهد شد که عملیات اجرایی این موزه در سال جاری آغاز می‌شود.

وی همچنین با اشاره به اینکه در 14 منطقه کشور 14 موزه تا پایان سال مالی 91 به اتمام خواهد رسید، افزود: همه مجموعه‌داران و کسانی که موزه‌های شخصی دارند می‌توانند در قالب خانه‌های تاریخی موزه‌های خود را ایجاد کنند و سازمان میراث فرهنگی در کنار تسهیلاتی که به آنها می‌دهد 50 درصد از هزینه مرمت خانه‌های قدیمی را پرداخت خواهد کرد.

وی همچنین به استفاده از موزه‌های مجازی اشاره کرد و گفت: با راه‌اندازی موزه‌های مجازی سراسر جهان می‌توانند از داشته‌های تاریخی ما بهره ببرند.

وی تأکید کرد: مدیریت موزه‌ها باید از ساختار دولتی خارج شود و با حضور مردم و مدیریت مردمی عجین شود که این کار موفقیت‌های خوبی را ایجاد می‌کند.

در ادامه مراسم دبیر کمیته ملی موزه‌های ایران گفت: حوزه فرهنگ و موزه مکان پایداری هستند که مدیریت پایدار می‌خواهند.

سید احمد محیط طباطبایی گفت: موزه جایی است که هر برنامه توسعه از آن شکل می‌گیرد اما این برنامه‌ها باید برای جامعه‌ای که برای توسعه احترام قائل می‌شود باشد.

طباطبایی اظهار داشت: موزه در کنار بخشی از وجدان جامعه ما قرار دارد و وقتی از موزه می‌گوییم تغییر نگاه باید ایجاد شود.

وی با بیان اینکه موزه مثل آینه است که همه خوشحالی را نشان نمی‌دهد گفت: به دلیل اینکه موزه گاهی عصبانیت و ناراحتی انسان‌ها را به همراه دارد مهجور و مظلوم واقع شده است.

این مقام مسئول با اشاره به این مطلب که موزه‌ها یک نوع نگاه و تفکر فرهنگی انسان به خودش است، تصریح کرد: نگاه موزه‌ای داشتن نتیجه‌اش صلح است و عدم شناخت موزه بعد خشونت و جنگ را به دنبال دارد.

وی حوزه فرهنگ و موزه‌ها را مکانی پایدار دانست که نیازمند مدیریت پایدار هستند، گفت: باید در سال جدید نگاه و تغییر نسبت به هویت فرهنگی خودمان پیدا کنیم اگر این نگاه پیدا شود کشور تاریخی ایران خودش برای همه دنیا موزه می‌شود و دیگر نیازی به شهر موزه نیست.

مدیر کل موزه‌ها و اموال منقول فرهنگی – تاریخی نیز به ایراد سخنرانی پرداخت و  گفت: سیر تغییرات در جهان تکاملی است و این به عنوان یک فرصت برای موزه‌ها در جهان و کشور است که نویدی برای بهتر شدن موزه‌ها است.

‌ابراهیم حجری افزود: تغییر از مشخصات ذاتی عالم امکان است، ابعاد وسیع تغییرات در حوزه‌های سیاسی، علمی، اقلیمی و فرهنگی در جهات خاص اتفاق می‌افتد.

وی با اشاره به تغییرات سیاسی و علمی گفت: وجه سیاسی تغییرات را به خوبی درک می‌کنیم و در حوزه علمی این تغییرات عمرشان همزمان با دوران مدرنیته شروع شده است.

وی با بیان اینکه تغییرات امروز سرعت زیادی را به خودش گرفته و همه را از این لحاظ که شاید از این تغییرات عقب بمانیم نگران کرده است، افزود: سیر تغییرات در جهان تکاملی می باشد و این به عنوان یک فرصت برای موزه‌ها در جهان و کشور است و نویدی برای بهتر شدن موزه‌ها می‌باشد.

وی با اشاره به دلیل تغییرات گفت: تغییر نگاه بشر به پدیده‌ها، توسعه علمی، افزایش اطلاعات و آگاهی‌ها برای بشر باعث تغییرات سریع می‌شود.

حجری با بیان اینکه چه موضعی را می‌توان در برابر تغییرات اتخاذ کرد، گفت: باید سازگاری موزه‌ها با تغییرات، کنترل تغییرات آینده و تغییرات جهان و آنچه که ما باید دنبال کنیم کشف تغییرات مناسب و اجرای آن در کشور است.

وی تصریح کرد: در حوزه‌ موزه‌ها بهتر است به سمت آینده مورد نظر تغییرات را برسانیم.

وی با بیان اینکه برای داشتن تغییر مناسب باید آگاهی و آموزش لازم داشته باشیم، گفت: درک صحیح شرایط موجود باید مورد توجه خاص قرار بگیرد و ترسیم آینده مطلوب و مورد توافق همگان باشد و به آن توجه شود.

وی در پایان کلید موفقیت موزه‌ها را آگاه بودن در گذشته، حال و آینده عنوان کرد.

 

گزارش تصویری

دسته بندی ها