در موزه" صنایع دستی معاصر " سعدآباد به نمایش درآمد
جام قلمزنی طلا و نقره هاتف اصفهانی

در موزهجام قلمزنی طلا و نقره هاتف اصفهانی"/>

جام طلا و نقره معروف به جام هاتف شاعر اصفهانی، از آثار فلزی ارزشمند موزه صنایع دستی معاصر واقع در مجموعه سعدآباد می باشد . به گزارش روابط عمومی مجموعه سعدآباد ، این اثر یکی از آثار نفیس و زیبای موزه صنایع دستی ...

  • کد مطلب: 2260
  • تاریخ انتشار: يکشنبه 7 اسفند 1390 - 12:04

جام طلا و نقره معروف به جام هاتف شاعر اصفهانی، از آثار فلزی ارزشمند موزه صنایع دستی معاصر واقع در مجموعه سعدآباد می باشد .

به گزارش روابط عمومی مجموعه سعدآباد ، این اثر یکی از آثار نفیس و زیبای موزه صنایع دستی است که در سال 1370  ساخت نهایی آن به اتمام رسید و شبیه به آبخوری های دوره ایلخانی ساخته شده و نمایی از آثار فلزی زیبای دوره تیموری و ایلخانی بعد از ظهور اسلام در ایران میباشد.

مریم فدایی در این خصوص گفت : این اثر با قلم توانای استاد حسین علاقمندان از هنرمندان تیزبین و دقیق اصفهانی متولد 1310 ساخته شده است . وی از 13 سالگی به این هنر اشتغال داشته و هنوز قدرت هنری خود را حفظ کرده است.

مسئول موزه" صنایع دستی معاصر" از خصوصیات بارز این هنرمند، به بازخوانی غزلیات ناب از شعرای بزرگ اشاره کرد و افزود : ظرف زیبای طلا و نقره با عنوان هاتف نامگذاری شده و علت آن وجود اشعار هاتف در 5 ردیف و ترجیع بند های اوست، ظرف 16 قسمتی است و 3 بند اول و سوم و پنجم اشعار  آن بیش از 16 بیت است.

این مسئول اضافه کرد :  قطر لبه ظرف 6/35 سانتی متر، عمق آن 5/10 سانتی متر و وزنی برابر با 3 کیلو 780 گرم دارد. بلندی ظرف از ته پایه تا سر تکمه روی ظرف 5/25 سانتی متر و دو مارک و نشان علاقمندان به آن تعبیه شده است.

 فدایی اظهار داشت : نقش ظرف از بیرون مطبق و درون مسطح از نقوش گل و بته و پرنده و اسلیمی و در قسمت داخل درب آن که بشکل کلاه خود مغولی ساخته شده  نقوشی  ملهم از طرح های  ریز و زیبای زیر سقف مسجد شیخ لطف اله اصفهان دیده میشود.

گفتنی است این اثر نفیس در بخش آثار فلزی موزه "صنایع دستی معاصر" در مجموعه سعدآباد در معرض نمایش عموم است .

دسته بندی ها