در قسمت شمال استان تهران مجموعه سعدآباد با عنوان یک مکان فرهنگی و تاریخی ، با آب و هوای مطبوع معرف همگان می باشد . این مجموعه سرسبز با انواع گیاهان و درختان شرایط مناسبی را برای یک گردش مطبوع فراهم آورده است . یکی از این درختان برگ بو است و نمونه آن در محدوده بیرونی موزه بهزاد قابل رویت می باشد .
برگ بو به صورت درختچه و درخت یافت می شود. معمولا درتمام فصول سال سبز است و طول درخت های آن به ده متر هم می رسد. در بسیاری جاها برای تزیین باغ ها استفاده می شود، اما استفاده اصلی آن در آشپزی و به عنوان داروی گیاهی است. اصل این گیاه از منطقه مدیترانه است و درتمام مدیترانه به عنوان عطر غذا از آن استفاده می شود.
ازدیاد : ازدیاد نهال با روش استفاده از قلمه مشکل ولی انجام پذیر است. برای ازدیاد برگ بو باید در فصل بهار ساقه های ضخیم و سالم را انتخاب نموده و به خاک سبک بنشانید اما چون قلمه های برگ بو به سختی ریشه دار می شوند پیشنهاد می کنیم نهال آماده را از مراکز تولید نهال تهیه نموده و به خانه بیاورید.
مصارف دارویی برگ بو : برگها و میوه هایش مصارف دارویی دارند. به صورت دم کرده و یا همراه با سوپ مصرف می شوند. میوه های برگ بو را ابتدا خشک نموده و از خشک شده آن استفاده می کنند. برگ بو اشتها را زیاد و معده را تقویت می کند. در زمان قدیم حکمای طب سنتی آن را برای رفع مشکلات ادراری و کاهش درد رماتیسم تجویز می کردند.
استفاده ی زیاد از این گیاه (بیش از چند برگ در غذا) ایجاد مسمومیت می کند.
در پزشکی برای تقویت معده و به عنوان اشتها آور و نیز برای هضم غذا و به عنوان ادرار آوراستفاده می شود. همچنین از جوشانده و روغنی که از آن تهیه می شود در تورم های موضعی استفاده می کنند.
محل کاشت : برگ بو دوستدار زمینهایی است که غنی از نظر مواد غذایی باشند. به آفتاب علاقه مند است پس محلهای آفتابگیر را انتخاب کنید اما باد و سرما آن را آزار می دهد. اگر نزدیک به دیوار کاشته شود تا اندازه زیادی از باد محافظت خواهد شد.
روشِ کاشت : گودالی به اندازه حجم ریشه در آورده و کف آن قدری کود حیوانی پوسیده بریزید، ریشه نهال را در گودال طوری قرار دهید که طوقه در سطح زمین قرار بگیرد سپس اطراف ریشه را خاک ریخته و آن را فشرده نموده سپس به آبیاری اقدام کنید.
به همین ترتیب اگر خواستید برگ بو را در گلدان بکارید باید گلدانی متناسب با حجم ریشه که کف آن روزنه ای برای خروج آبهای اضافه داشته باشد تهیه نموده قدری کمپوست داخل آن ریخته ، گیاه را به گلدان نشانده و حجم خالی گلدان را با مخلوطی از خاک در ماسه و کود برگ پر کنید. آبیاری بعد از کاشت فراموش نشود.
تركيبات شيميايي : ميوه اين درخت داراي اسانس روغني فراري است كه داراي مقدار زيادي اسيد يوريك است. اسيد لوريك از اسيدهاي چرب است كه به شكل متبلور سفيد در مي آيد.در برگهاي خشك برگ بو نيز از 3-1 درصد اسانس روغني فرار بسيار معطر وجود دارد كه از طريق تقطير مي توان استخراج نمود.در برگهاي گياه نيز اسانس روغني فرار وجود دارد.