آثار کمال الملک همچنان زینت بخش موزه هنرهای زیبا در سعدآباد

آثار کمال الملک همچنان زینت بخش موزه هنرهای زیبا در سعدآباد

از میان صدها تابلوی منحصر بفرد موجود در موزه هنرهای زیبا سعدآباد، آثار استاد کمال الملک با جلوه ای خاص خودنمایی می کند . به گزارش روابط عمومی مجموعه سعدآباد ، تابلوهای نفیس و ارزشمند ...

  • کد مطلب: 1750
  • تاریخ انتشار: چهارشنبه 12 مرداد 1390 - 14:16

از میان صدها تابلوی منحصر بفرد موجود در موزه هنرهای زیبا سعدآباد، آثار استاد کمال الملک با جلوه ای خاص خودنمایی می کند .

به گزارش روابط عمومی مجموعه سعدآباد ، تابلوهای نفیس و ارزشمند "رمال" ،" چهره نقاش"، " اردوی مبارک در بلده نور" ، " پرنده شکار شده" ،"دورنمای کلاردشت"، " دورنمای لار"  و  " منظره " از آثار ماندگار  استاد کمال الملک می باشد که در حال حاضر در موزه هنرهای زیبا واقع در سعدآباد در معرض دید عموم قرار دارد .

سعیده سعیدی ،امین اموال موزه هنرهای زیبا در باره این هنرمند گفت :   استاد محمد غفاری  نقاش ایرانی ( حدود  1227 تا  1319 ه. ش ) ، مشهورترین و پر نفوذترین شخصیت در تاریخ هنر معاصر ایران به شمار می آید که با آثار  او جریان دویست سالۀ تلفیق سنتهای ایرانی و اروپایی و سنت طبیعتگرایی اروپایی به پایان رسید .

او در تهران متولد شد ، ولی سالهای کودکی را درکاشان گذرانید ، در نوجوانی به تهران رفت ، و در مدرسۀ دارالفنون زیر نظر علی اکبر خان فرین الدوله آغاز به هنر آموزی کرد . ناصرالدین شاه  در سال 1261 ه.ش ،به هنگام بازدید از این مدرسه کار او را پسندید و وی را به دربار  فرا خواند، و به او لقب « نقاشباشی » و پیشخدمت حضور همایونی داد  .

سعیدی  افزود : فعالیت مستمر این استاد گرانقدر در مقام نقاش دربار و معلم شاه بسیار مقبول افتاد و از این رو لقب « کمال الملک » گرفت  و پردۀ معروف به تالار آینه از جمله مهمترین آثاری بود که در این سالها به وجود آورد.

وی تأکید کرد : با ظهور کمال الملک وظیفه ای جدید برای نقاش دربار معین شد. او می بایست رویدادها ، اشخاص ، ساختمانها ، باغها و غیره را همچون عکاسی دقیق ثبت کند ، تا به عادی ترین مظاهر زندگی و محیط درباری ، سندیت تاریخی بخشد.  

 امین اموال موزه هنرهای زیبا ، ضمن  تشریح زمینه  فکری و هنری کمال الملک ، ادامه داد :هنگامیکه کمال الملک به اروپا رفت ، هدف او ، شاید فقط ارتقای سطح دانش فنی اش بود ، ولی در موزه ها آثار استادان رنسانس و بارک را دید و شیفته آنها شد .

سعیدی با اشاره به سابقۀ هنری کمال الملک اضافه کرد : در هیچ یک از نقاشیهای کمال الملک و شاگردانش ، نشانی از آشنایی با اسلوب لعابرنگ کاری به چشم نمی خورد. و هنگامی که از پاریس به ایران بازگشت بیش از پیش به هنر آکادمیک سدۀ نوزدهم وابسته شده بود.

وی در پایان اظهار داشت : او اساساً ، چهره نگار و منظره نگاربود و در تکچهرهایی چون سید نصرالله تقوی قابلیت و مهارت خود را به حد کمال نمایان ساخت. کمال الملک با کوششهای خود در مقام نقاش و معلم پاسخی متناسب به شرایط اجتماعی و فرهنگی زمانه اش به ضرورت تحول هنری جامعه داد.

گفتنی است موزه هنرهای زیبا در مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد همه روزه از ساعت 9 تا 18 و  در ایام ماه مبارک رمضان از ساعت 9 تا 16 پذیرای علاقمندان و بازدیدکنندگان می باشد .

 

 

 

دسته بندی ها