تجهیز مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد به کتابخانه مرکزی

تجهیز مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد به کتابخانه مرکزی

مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد به كتابخانه مركزي مجهز شد و در این راستا هریک از كاخ‌ها و موزه های سعدآباد با هدف ساماندهي اموال ،نسبت به انتقال كتب موجود به كتابخانه مركزي اقدام نمودند . به گزارش روابط عمومی مجموعه سعدآباد ؛ مسئول مرکز اسناد و...

  • کد مطلب: 1735
  • تاریخ انتشار: چهارشنبه 5 مرداد 1390 - 11:44

مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد به كتابخانه مركزي مجهز شد و در این راستا هریک از كاخ‌ها و موزه های سعدآباد با هدف ساماندهي اموال ،نسبت به انتقال كتب موجود به كتابخانه مركزي اقدام نمودند .

به گزارش روابط عمومی مجموعه سعدآباد ؛ مسئول مرکز اسناد و کتابخانه مجموعه با بیان اینکه ساماندهی و تکمیل و تجهیز این کتابخانه که از مدتها قبل آغاز گردیده همچنان نیز ادامه دارد گفت : پس از انقلاب اسلامي و بازگشايي کاخ موزه‌هاي  سعدآباد جهت بازديد علاقمندان، كمبود مكاني جهت پژوهش قشر محقق جامعه در اين مجموعه احساس مي‌شد فلذا گام نخست تشکیل کتابخانه در سال 1381 برداشته شد.

 مریم کهزادی افزود :بنای این کتابخانه که در شمالی ترین قسمت مجموعه سعدآباد و در نزدیکی درب مشرف به میدان دربند قرار دارد، درگذشته محل سکونت احمد رضا پهلوی بوده است.

وی در تشریح اهداف محتوایی تشكيل كتابخانه مركزي سعدآباد افزود : ساماندهي 25 هزار نسخه كتاب شامل سوژه هایی چون علوم پایه و انسانی و هنر و ... و نسخه های خطی از قرآنهای دوره های اولیه اسلامی و روزنامه های چاپ سنگی از دوران پهلوی اول و دوم  مرتبط با فضا ، ضرورت ايجاد يك كتابخانه تخصصي با محوریت موضوع فرهنگ و هنر و باستانشناسي در منطقه تجريش و دربند ،  ايجاد مركزي جهت جذب شهروندان اهل مطالعه و تحقيق در منطقه، نسخه‌شناسي و طبقه‌بندي كليه كتاب‌هاي خطي، چاپي، فارسي و زبان‌هاي خارجه موجود در مجموعه و طبقه‌بندي موضوعي كتب و ارائه  خدمت رساني مطلوب به مخاطب از اهداف تشکیل این مرکز  می باشد .

کهزادی ضمن تأکید بر تلاش جهت ایجاد كتابخانه تخصصي در سعدآباد اظهار داشت : با توجه به اينكه كتابخانه مجموعه سعدآباد، سوژه‌هاي معينی با محوریت موضوعات فرهنگ،هنر و باستانشناسی را در آرشيو خود جاي داده است، در ردیف كتابخانه‌هاي تخصصي به شمار می رود .

وی در تعریف کتابخانه تخصصی اضافه کرد: كتابخانه مستقل يك رشته علمي يا رشته خاصي از دانش يا علايق منطقه‌اي خاص را دربر مي‌گيرد. كتابخانه تخصصي اصولاً به كتابخانه ‌هائي اطلاق می شود كه به طبقه خاصي از استفاده كنندگان خدمت مي‌كنند، يا عمدتاً علاقه‌مند به شكل خاصی از يك مدرك هستندو‌ یا بوسيله يك سازمان جهت برطرف كردن اهداف كاري سازمان خود حمايت مالي مي‌شوند .

مسئول کتابخانه مرکزی سعدآباد با بیان اینکه كتابخانه به عنوان نهادي کارا در عرصه و فضاهاي جامعه ايفاي نقش مي‌نمايد و به عنوان ساز و كاري حياتي در فرآيند توسعه فرهنگي و اجتماعي جامعه شناخته شده‌‌است ، عمده ترین اهداف آتی و سیر حرکت  كتابخانه مجموعه سعدآباد را اینچنین برشمرد : ايجاد فضاي فرهنگي هنري هرچند كوچك اما استاندارد و ايجاد حلقه اتصالي میان كتابخانه‌‌هاي موزه‌هاي سراسر كشور به هدف احياء شرايط ارتقا علمي و پژوهش همكاران و فراهم آوردن محيط مساعد به منظور دسترسي آسان همكاران و اقشار جامعه به منابع مكتوب و مضبوط و همچنین تشويق و پشتيباني از دانشجويان تحصيلات تكميلي با هدف انتخاب سوژه‌هاي تحقیقی موجود در مجموعه، جهت بالندگي علمي و تكميل بانك اطلاعات فرهنگي آثار.

وی در پایان خاطر نشان کرد که در گام اول سعی شده است کارتهای عضویت پرسنل و مراجعه کنندگان صادر شود ، اگرچه ارائه طرح هایی به هدف پویایی کتابخانه مستلزم انجام گام به گام طرح محتوایی کتابخانه و مرکز اسناد می باشد مضاف بر این که توسعه فضای کتابخانه جهت انجام مراحل بعدی نیز از ضروریات است.

گفتنی است کتابخانه تخصصی مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد در نزدیکی ورودی دربند واقع شده و با داشتن اندوخته ای غنی در روزهای اداری در خدمت مراجعه کنندگان و پرسنل سازمان میراث فرهنگی می باشد.

 

 

دسته بندی ها