مسئول موزه صنایع دستی مجموعه سعدآباد، ارتقاء سطح کیفی بازدیدهای نوروزی و بالا بردن سطح اطلاعات فرهنگی و هنری مخاطبین را، مبنای اصلی سیاستگذاری این موزه در سال جدید دانست.
به گزارش روابط عمومی مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد؛ مریم فدایی با اشاره به این مطلب گفت: موزه صنایع دستی معاصر ایران با برنامه ریزی های لازم به استقبال سال 90 رفت، زیرا این موزه یکی از مکان های فرهنگی و الزاماً هنری و تخصصی است که کلیه آثار آن متعلق به هنرمندان و صنعتگران ایران از دوره پهلوی تا بعد از انقلاب اسلامی می باشد و برخی در این ایام نه به صرف بازدید از کاخ های سلطنتی بلکه برای آموزش و یادگیری ازآنچه فرهنگ و هنر ایران نامیده می شود به این مکان مراجعه می نمایند وقصدشان از بازدید موزه صنایع دستی، فراگیری و یادگرفتن دانش بومی و سنتی ایران می باشد.
وی افزود: به همین علت با استفاده از دستاوردهای هنری و طی نمایشگاه دوره ای که امسال با نمونه کارهای استاد خاویان از هنر چاپ باتیک شروع شده است در دو جهت میزان آشنایی عموم را نسبت به یک هنر فراموش شده بنام چاپ روی ابریشم بالا برده ایم و در کنار آن با اطلاع رسانی صحیح از اشیاء موجود در موزه، نوع دیگری از جذب مخاطب را تجربه کردیم.
مسئول موزه صنایع دستی سعدآباد ادامه داد: بدین منظور سعی کردیم طی برنامه دوره ای و زمانبندی شده کلیه اطلاعات اشیای موجود را توسط راهنمایان موزه برای عموم توضیح داده و در این راستا با وجود حجم زیاد بازدیدکننده، آگاهی آنان را در خصوص صنایع دستی ایران و لزوم کاربردی نمودن آن بالا ببریم، به نحوی که بازدیدکنندگان و مخاطبان نسبت به تهیه و خرید اینگونه محصولات و آثار هنری ترغیب شوند.
وی اضافه کرد: راهنمایی صحیح و دلچسب راهنمایان موزه ونیز وجود زیرنویس های دو زبانه به همراه ارائه اطلاعات عمیق از نحوه چگونگی ساخت و تولید آثار، در ارتقاء سطح کیفی و ایجاد حس علاقمندی و حضور تکراری بازدیدکنندگان در پایان وقت کار موزه صنایع دستی تأثیر بسیار داشته است.
فدایی همچنین با تأکید برتأثیرگذاری برگزاری نمایشگاه های موقت هنرهای سنتی در موزه صنایع دستی گفت: بخش دیگر این موزه که برای بسیاری از بازدیدکنندگان مورد توجه بوده نمایشگاه موقت آثار باتیک استاد مهدی خاویان در این موزه است که با استقبال عموم و درخواست برای برپایی کلاس آموزشی در موزه توأم بوده است.
مسئول موزه صنایع دستی در پایان اظهار داشت: توجه و علاقمندی و رضایت بازدیدکنندگان سبب گردید تا برای برنامه ریزی های جدی تر اهتمام بیشتری داشته و زمینه را برای حضور هنرمندانی که در این ایام آمادگی خود را برای فعالیت های فرهنگی هنری و همکاری با موزه اعلام نموده اند مهیا سازیم.
یادآور می شود موزه صنایع دستی ایران در یکی از بناهای قدیمی مجموعه سعدآباد قرار دارد که در گذشته محل زندگی دو تن از فرزندان پهلوی دوم(فرحناز و علیرضا پهلوی) بوده است. این ساختمان در دو طبقه ساخته شده و معماری آن متعلق به اواخر دوره قاجار و اوایل دوره پهلوی است. این ساختمان در بهار سال 1389 به موزه صنایع دستی اختصاص یافت.
علاقمندان جهت بازدید از این موزه می توانند همه روزه به استثناء 13 فروردین از ساعت 9 الی 17:30 به نشانی خ ولیعصر، خ شهید فلاحی (زعفرانیه سابق)، انتهای خیابان شهید طاهری، مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد مراجعه نمایند.