سرای چهره های ماندگار با هدف آشنایی مردم و نسل جوان با بزرگان و نخبگان کشور در سال 1386 با حضور رییس وقت سازمان میراث فرهنگی ،مسولان صدا و سیما ، رییس و دبیر چهره های ماندگار و روسای دانشگاه تهران و دانشگاه صنعتی شریف و برخی روسای فرهنگستان های کشور در مجموعه سعدآباد افتتاح شد .
به گزارش روابط عمومی مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد ؛ مسئول موزه و سرای چهره های ماندگار و دبیر اجرایی ستاد چهره های ماندگار ضمن معرفی این موزه ،گفت : در این موزه تصاویر و کاشی های برجسته هنری بیش از 200 شخصیت برجسته علمی ، فرهنگی و هنری معاصر ایران که در همایش سالانه چهره های ماندگار برگزیده شده اند به نمایش در آمده است .
دکتر محمود اسعدی با اشاره به محوطه بیرونی سرا که با درختان بالا بلند و طبیعت زیبای کنار رودخانه دربند احاطه شده است ، افزود : در محوطه بیرونی موزه تندیس مفاخر ایران حکیم عمر خیام، نیشابوری، سعدی ،حافظ، فردوسی، عطار و حکیم ابوعلی سینا قرار داده شده است .
وی ادامه داد : در این فضای مصفا ، حدود هزار نفر جهت گردهمایی های علمی و فرهنگی می توانند تجمع کنند بسیاری از نشست های تخصصی ،ضبط و تهیه برنامه های مستند تاریخی و دیدار هنرمندان و استادان با مشتاقان علم و فرهنگ در این محیط طبیعی جذاب برگزار می شود .
دکتر اسعدی در پایان اضافه کرد : در یکی از تالارهای سرای چهره های ماندگار، دیدار اهالی فرهنگ و هنر دیگر کشورها با شخصیتهای ایرانی تدارک دیده شده است و برخی ملاقات های علمی و فرهنگی چهره های ماندگار با دانشجویان و هنر دوستان در این مکان انجام می شود .