مسئول موزه بهزاد در گفتگو با واحد اطّلاع رسانی روابط عمومی

مسئول موزه بهزاد در گفتگو با واحد اطّلاع رسانی روابط عمومی

خانم شیربچه در پاسخ به واحد اطلاع رسانی روابط عمومی مجموعه نحوه شکل گیری موزه بهزاد را چنین بیان نمودند: آثار با ارزش استاد حسین بهزاد ، نگارگر توانمند ایرانی در سال 1371 توسط پرویز بهزاد ( پسر استاد ) به سازمان میراث فرهنگی ...

  • کد مطلب: 123
  • تاریخ انتشار: يکشنبه 13 دی 1388 - 12:13

خانم شیربچه در پاسخ به واحد اطلاع رسانی روابط عمومی مجموعه نحوه شکل گیری موزه بهزاد را چنین بیان نمودند: آثار با ارزش استاد حسین بهزاد ، نگارگر توانمند ایرانی در سال 1371 توسط پرویز بهزاد ( پسر استاد ) به سازمان میراث فرهنگی اهدا و از سال 1373 به ساختمان کنونی یعنی موزه بهزاد منتقل گردید و در این موزه نگهداری و به معرض نمایش عموم در آمد.

از سال 1382 یکی از سیاست گزاریهای مهم موزه بهزاد،حفظ و احیای این آثار ارزنده بوده و تا کنون در حال پیگیری است . به منظور شناخت کارشناسانه مشکلات محیطی و آسیبهای موجود بر آثار، دعوتی از سوی کارگاه مرمت مجموعه سعدآباد ، از سرکار خانم عبدالله خان گرجی ، مسئول محترم بخش مرمت موزه ملی ایران انجام پذیرفت و پس از بازدید و بررسی های لازم از سوی ایشان طی گزارشی مشکلات موجود در آثار و پیشنهاد انجام اقدامات ضروری جهت حفظ آثاری که در شرایط بسیار نامساعدی قرار داشتند تذکر داده شد و بدین ترتیب در سال 1382 و 1383 با توجه به شرایط و بودجه موجود در آن سال ، حداقل کاری که در جهت جلوگیری از تاثیر برخی از عوامل مخرب نوری مانند اشعه uv بر روی آثار می توانست انجام پذیرد ، نصب ورقه های نازک جاذب uv بر روی فیلتر های پخش کنند نور در جلوی منبع نوری بود تا از تابش مستقیم یکی نورهای مضر به آثار جلوگیری به عمل آید .

خانم شیربچه در مورد نحوه ساماندهی اموال موزه چنین گفتند:

از سال 1384 با توجه به تخصیص بودجه جهت طرح ساماندهی اموال در مجموعه سعدآباد، چند اقدام مهم در جهت حفظ آثار استاد حسین بهزاد آغاز گردید طی تابستان سال 1384 اقداماتی جهت مستند سازی اموال موزه بهزاد آغاز شد که پیرو آن با همکاری آقای جواد نجف علیزاد ، عکاس حرفه ای آثار هنری و مسئول واحد عکاسی مجموعه سعدآباد از 310 اثر موجود در موزه بهزاد عکسهای شناسنامه ای بصورت علمی و تخصصی تهیه و همچنین از 67 اثر برگزیده موزه اسلاید تهیه گشت .

در نیمه دوم سال 1384 با دعوتی از آقای حمید ملکیان مرمتگر زبده و مدیر بخش آسیب شناسی و مرمت کتابخانه مجلس و بازدید ایشان از آثار استادحسین بهزاد بنا گردید 27 اثر که در وضعیت اضطراری قرار داشتند ، هر چه سریعتر مرمت و استحکام بخشی گردد که این کار طی چند ماه انجام پذیرفت .

هم زمان با بحث مرمت و استحکام بخشی به منظور نگهداری بهینه آثار، فعالیتهای قابسازی و نصب آثار در قاب به شرح ذیل انجام پذیرفت :

الف : تعداد 106 اثر از آثار موزه بهزاد با شکلی اصولی و صحیح و رعایت یکسری از استانداردها نصب و قاب گردید ، به این ترتیب که تمام فیبرهای بدون روکش پشت قابها که یکی از عوامل مهم انتقال رطوبت به آثار بود با فیبر های MDF تعویض گردید . میخهای معمولی از پشت قابها برداشته شد و میخهای استاندارد و منعطف مخصوص این کار جایگزین گشت و حدود 70 اثر در قابهای چوبی که در سال 1379 برای آثار موزه بهزاد ساخته شده بود با بکارگیری مقوای ماکت بدون اسید هلندی به عنوان پاسپارتو و بارعایت شرایط مذکور ، قاب گردید .

ب : ساخت 190 قاب جدید ، مشابه قابهای هنری اولیه ای که توسط جناب آقای حمزوی برای موزه بهزاد طراحی و ساخته شده بود ، در اواخر سال 1384 انجام پذیرفت تا آثاری که فاقد قاب بودند و یا قاب مناسبی جهت نگهداری اثر نداشتند ، در فاز دوم کارساماندهی، در قابهای ساخته شده نصب شوند تا از یکسری از آسیبها در امان بماند .
در سال 1385 عليرغم پیگیریهای لازم ، بدلیل مشکلات مالی و تغییر و تحولات اداری ، ادامه کار ساماندهی تا نیمه اول سال امکان پذیر نشد و از اواخر سال زمینه جهت اجرای ادامه کار در سال بعد مهیا گشت و به این ترتیب از اواسط اردیبهشت ماه گذشته در سال جاری ، استحکام بخشی بقیه آثار و مرمت تعدادی از کارهای استاد بهزاد توسط استاد گرانقدر آقای حمید ملکیان شروع و در حال انجام است که تا کنون بخش عمده ای از آثار موزه بهزاد استحکام بخشی شده و تعدادی هم در دست مرمت است که بعد از اتمام کار ، گزارش کامل این عملیات هم اعلام خواهد شد.

از اواخر اردیبهشت ماه نیز تهیه اسلاید از 180 اثر که شامل طراحی ها و کارهای نیمه تمام استاد حسین بهزاد آغاز گردید و طی یکماه این کار انجام پذیرفت .

مرحله بعدی و انتهایی کار که اقدامات اولیه آن انجام شده و در دست پیگیری است ، کار نصب آثار در قابها است تا بدین ترتیب و با ایجاد سیستم حرارتی _برودتی مناسب که برای موزه بهزاد در حال نصب و راه اندازی می باشد ، آثار استاد حسین بهزاد برای سالیان سال از آسیبهای فیزیکی و شیمیایی در امان بوده و به امید خدا برای آیندگان باقی بماند .

مسئول موزه بهزاد در پایان زمان بازگشایی موزه را نیمه دوم سال 86 اعلام کردند.

دسته بندی ها