مراسم گشایش فاز دوم" طرح آشپزخانه سلطنتی سعدآباد " برگزار شد

مراسم گشایش فاز دوم

طی مراسمی که همزمان با سالروز خجسته ازدواج حضرت امیر مومنان علی (ع) با دخت نبی اکرم حضرت فاطمه زهرا (س) برگزار گردید ، پایان فاز نخست طرح بازسازی و گشایش آشپزخانه سلطنتی سعدآباد و آغاز فاز دوم آن جشن گرفته شد. به گزارش روابط عمومی مجموعه سعدآباد ، در این مراسم که با حضور ...

  • کد مطلب: 1188
  • تاریخ انتشار: سه شنبه 18 آبان 1389 - 10:11

طی مراسمی که همزمان با سالروز خجسته ازدواج حضرت امیر مومنان علی (ع) با دخت نبی اکرم حضرت فاطمه زهرا (س) برگزار گردید ، پایان فاز نخست طرح بازسازی و گشایش آشپزخانه سلطنتی سعدآباد و آغاز فاز دوم آن جشن گرفته شد.

به گزارش روابط عمومی مجموعه سعدآباد ، در این مراسم که با حضور معاونین،مشاورین و مسئولان موزه ها و واحد های مجموعه سعدآباد در محل آشپزخانه سلطنتی برگزار گردید، مشاور مدیر مجموعه با ابراز رضایتمندی از اجرای مرحله اول این طرح گفت : به حول و قوه الهی و با تلاش صمیمانه و پشتکار و همدلی بخشهای مختلف مدیریتی ،کارشناسی و خدماتی مجموعه سعدآباد مرحله اول این طرح با موفقیت اجرا واینک مرحله بعدی آن کلید می خورد

وی ادامه داد : فلذا کلیه دست اندرکاران این طرح و حرکت عظیم اعم از طراح ،نماینده ذیحساب ، واحد های حفاظت فیزیکی ،حراست ،تأسیسات و خدمات در خور صمیمانه ترین تقدیر و قدردانی هستند .  

محمد علی رئوف رحیمی در ادامه افزود : ایجاد جاذبه گردشگری و جذب مخاطب به صورت هدفمند، احیاء و بازسازی یکی از بناهای موجود مجموعه وبازگرداندن بنا به ماهیت اصلی خود با محتوای موزه آشپزخانه سلطنتی ، از جمله اهداف ارزشمند این طرح می باشد  که پس از سی و دو سال با همت و همکاری کارکنان مجموعه در مسیر اجرایی شدن و تحقق است .

الهام صالحی ،نماینده ذیحساب مجموعه نیز طی سخنانی به تشریح عملکرد و گزارش فاز اول این طرح پرداخت و گفت :

با استناد به برخی از آثار به جای مانده از تاریخ پهلوی می توان دریافت که اکثر کاخها و بناهای موجود در این مجموعه فاقد آشپزخانه بوده اند، و اگر هم وجود داشته از آن اکثرا جهت سرو غذا ، تزئین آن و ... استفاده می شده است  و کمتر به عنوان مکانی برای پخت غذا بوده ،چرا که پیچیدن بوی غذا در کاخها  برخلاف خواست  خانواده سلطنتی در بار بوده ،لذا این مجموعه بسیار بزرگ و منحصر بفرد نیاز به یک آشپزخانه مرکزی با امکانات زیاد داشته است.

صالحی اضافه کرد : بدین ترتیب در محلی به نام پل جعفر آباد در کنار رودخانه دربند ساختمان نیمه کاره و بزرگی را کامل و به  آخرین و مدرنترین امکانات و وسایل آن زمان ، مجهز کردند.

وی با تشکر ویژه از کارکنان خدمات سعدآباد،اضافه کرد : این مکان که در دوران پهلوی دوم بعنوان بزرگترین آشپزخانه سعدآباد تجهیز شده بودپس ازانقلاب به تدریج به بزرگترین مخزن نگهداری آثار غیر موزه ای بدل گشته و به طور کلی ماهیت خود را از دست داده بود

نماینده ذیحساب در مجموعه همچنین اظهار داشت :اینک با توجه به اینکه بسیاری از لوازم اصلی آشپزخانه هنوز در این ساختمان موجود می باشد ،به منظور جلوگیری از روند تخریب و نابودی، طی پیشنهادی از سوی لادن تاج بخشیان مسئول مرکز اسناد مجموعه،مقرر شد این آشپزخانه به اصل خود باز گردد .

صالحی در خاتمه بیان کرد :در همین راستا تمام اشیاء و لوازمی که طی 32 سال در این ساختمان جمع آوری شده بود طی عملیات یک ماهه و با کمک پرسنل خدوم و زحمتکش خدمات از این مکان خارج و پس از تعیین تکلیف ،ساماندهی گردید.

گفتنی است در این مراسم مراحل مختلف فاز اول طرح بازگشایی آشپزخانه سلطنتی در قالب تصویر به نمایش گذاشته شد ودر پایان نیز ازسوی مدیریت مجموعه از کارکنان واحد خدمات با اهدای هدایا تقدیر ویژه بعمل آمد .

گزارش تصویری

دسته بندی ها