فاز اول مستندنگاری و ثبت آثار موزه صنایع دستی سعدآباد پایان یافت

فاز اول مستندنگاری و ثبت آثار موزه صنایع دستی سعدآباد پایان یافت

فاز اول مستندنگاری و ثبت آثار موزه صنایع دستی مجموعه سعدآباد که همزمان با راه اندازی این موزه در خرداد ماه سال جاری مصادف با "روز جهانی صنایع دستی" به مرحله اجرا درآمده بود، پایان پذیرفت. به گزارش روابط عمومی مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد؛ مریم فدایی با اعلام ...

  • کد مطلب: 1028
  • تاریخ انتشار: دوشنبه 22 شهريور 1389 - 10:16

فاز اول مستندنگاری و ثبت آثار موزه صنایع دستی مجموعه سعدآباد که همزمان با راه اندازی این موزه در خرداد ماه سال جاری مصادف با "روز جهانی صنایع دستی" به مرحله اجرا درآمده بود، پایان پذیرفت.

به گزارش روابط عمومی مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد؛ مریم فدایی با اعلام این خبر گفت: در راستای مستندنگاری و ثبت آثار موزه صنایع دستی و به منظور حفظ و احیای اشیاء موجود در موزه و مخزن،50 درصد از آثار و اشیای این موزه تصویر برداری گردید.

وی ادامه داد: مجموعه محصولات صنایع دستی در بخش های فلز، شیشه، سفال و سرامیک، دوختها، بافت، چوب و ...، تفکیک و فهرست برداری آن برای تنظیم مجلدهای تخصصی و آموزشی فرهنگی موزه صنایع دستی در 1400 ردیف و 6 جلد با عنوان "شناسنامه هنری و تخصصی" به پایان رسید تا بدین منظور در فاز دوم آن برای استفاده کارشناسان، محققین و دانشجویان رشته هنر و صنایع دستی که تمایل به فعالیت های فرهنگی و هنری و تحقیقاتی دارند قابلیت بهره برداری را به دست آورد.

مسئول موزه صنایع دستی سعدآباد افزود: کلیه شناسنامه های فوق در 3 بخش شامل بخش دوره قاجار و اوایل پهلوی و نیز دو بخش دوره پهلوی اول و دوم و همچنین دوره پس از انقلاب از سالهای 1300 تا 1381 را در بر می گیرد. 

این کارشناس مسئول ضمن توضیح در خصوص شناسنامه آثار اظهار داشت: این شناسنامه ها شامل توضیحات مفصلی پیرامون نام اثر، نام سازنده و طراح اثر، جنس آثار به تفکیک طبقه بندی تولیدات صنایع دستی در زیر گروه 255 رشته و زیر رشته، سال ساخت، شرح احوال سازنده و هنرمند، نوع طرح و نقش، سابقه تاریخی و باستان شناسی طرح و نقش اثر، منابع و مراجع تحقیقاتی اثر و ... و بسیاری از توضیحات کارشناس فنی و هنری اشیاء می باشد.

وی در پایان اضافه کرد: این نوع شناسنامه تحقیقاتی یکی از منابع مطالعاتی مناسب در تدوین و معرفی اشیاء و آثار هنری موزه ای است که به جهت بررسی و شناخت صنایع دستی دوره پهلوی، بخش تاریخ فرهنگی و هنری تاریخ معاصر ایران در خلال سال های 42 تا پس از انقلاب اسلامی قابلیت پژوهش داشته و در آینده در دسترس دانش پژوهان و محققین دانشگاهی قرار خواهد گرفت.

دسته بندی ها