هخامنشیان نام سرسلسله دودمان خود , هخامنش را به عنوان نام سلسله انتخاب نمودند. سلسله هخامنشی از سال 550 پیش از میلاد تا 330 قبل از میلاد ادامه یافت , اینان توانستند یونان و بابل را زیر سلطه خود در آوردند و با پذیرا شدن فرهنگها و آداب و رسوم و شیوه های زندگی سرزمینهای تحت حاکمیت خود به یک کل واحد تبدیل گردند.
از میان تمامی شیوه ها و روشهای زندگی اقوام تحت حاکمیت ،میتوان به ضرورتهای درونی هر جامعه انسانی اشاره نمود. یکی از آن ضرورتها نیاز غذایی انسانها بوده است، این رویکرد زیستی از ابتدای زندگی اجتماعی بشر حائز اهمیت و دارای جایگاه ویژهای بوده است، در این دوران تاریخی خوراک نیز دارای جایگاه خاص و پر اهمیت گردیده که علاوه بر کاربری مواد خام اولیه و شیوه های طبخ، ذکر این نکته ضروريست که به نوعی بیانگر مرتبه اجتماعی افراد جامعه نیز بوده است. منابع اولیه دستیابی به لیست مواد غذایی مصرفی در این دوران شامل صفحاتی از اوستا، مقداری از تابلتهای ایلامی از تخت جمشید، و متنهایی که به وسیله نویسندگان یونانی نوشته شده اند، میباشد. حال در این جستاری که پیش روست در نگاه کلی به مقوله خوراک در دوران هخامنشیان پرداخته شده است.
برای دریافت فایل کامل مقاله کلیک کنید.