پژوهش موزه آشپزخانه سلطنتی

خوراک در دوران هخامنشی

خوراک در دوران هخامنشی
  • کد مطلب: 8482
  • تاریخ انتشار: يکشنبه 29 بهمن 1402 - 16:14

هخامنشیان نام سرسلسله دودمان خود , هخامنش را به عنوان نام سلسله انتخاب نمودند. سلسله هخامنشی از سال 550 پیش از میلاد تا 330 قبل از میلاد ادامه یافت , اینان توانستند یونان و بابل را زیر سلطه خود در آوردند و با پذیرا شدن فرهنگ‌ها و آداب و رسوم و شیوه ‏های زندگی سرزمین‏های تحت حاکمیت خود به یک کل واحد تبدیل گردند.
از میان تمامی شیوه‏ ها و روش‏های زندگی اقوام تحت حاکمیت ،می‌توان به ضرورت‏های درونی هر جامعه انسانی اشاره نمود. یکی از آن ضرورت‏ها نیاز غذایی انسانها بوده ‏است، این رویکرد زیستی از ابتدای زندگی اجتماعی بشر حائز اهمیت و دارای جایگاه ویژه‌ای بوده است، در این دوران تاریخی خوراک نیز دارای جایگاه خاص و پر اهمیت گردیده که علاوه بر کاربری مواد خام اولیه و شیوه‏ های طبخ، ذکر این نکته ضروريست که به نوعی بیانگر مرتبه اجتماعی افراد جامعه نیز بوده ‏است. منابع اولیه دستیابی به لیست مواد غذایی مصرفی در این دوران شامل صفحاتی از اوستا، مقداری از تابلتهای ایلامی از تخت جمشید، و متن‌هایی که به وسیله نویسندگان یونانی نوشته شده‏ اند، می‏باشد. حال در این جستاری که پیش روست در نگاه کلی به مقوله خوراک در دوران هخامنشیان پرداخته شده‏ است.
برای دریافت فایل کامل مقاله کلیک کنید.

downlodخوراک در دوران هخامنشی