تپانچه ماوزر سی 96/Mauser C96 pistol/ موزه سلاح های دربار

تپانچه ماوزر سی 96/Mauser C96 pistol/ موزه سلاح های دربار
  • کد مطلب: 7910
  • تاریخ انتشار: شنبه 8 آبان 1400 - 11:46

تپانچه ماوزر سی 96/Mauser C96 pistol

طراحان: برادران فیدرل (فیدل، فردریش و جوزف) و پائول ماوزر
Feederle brothers (Fidel, Friedrich, Josef) & Paul Mauser
سال طراحی: 1895م.
سال ساخت: 1896م.
ساخت: کارخانه ساخت سلاح های گرم ماوزر آلمان/ German arms manufacturer Mauser
کالیبر: 25×63/7 ماوزر
سیستم مسلح شدن: ضربه مستقیم فشنگ با کورس کوتاه
ظرفیت خشاب: 10 تیر
ابعاد تپانچه: طول کل 299میلی متر(طول لوله: 141میلی متر)
تپانچه ماوزر سی96 در سال ۱۸۹۵ توسط برادران فیدرل (فیدل، فردریش و جوزف) و پائول ماوزر طراحی و یک سال بعد در کارخانه ماوزر آلمان ساخته و تولید شد.پس از تولید به سرعت به محبوبیت بالایی دست پیدا کرد و در بسیاری از کشورهای دنیا مورد استفاده قرار گرفت و القاب جدیدی نیز پیدا کرد.

🔸 در بین نیروهای نظامی آلمان به دلیل تشابه ظاهری به جاروی دستی(Broon Handle) معروف شد و در چین با نام توپ جعبه‌ای(Box Cannon) شناخته می‌شد. سیستم مسلح شدن این تپانچه براساس ضربه مستقیم فشنگ از طریق پس زدن گاز از عقب سلاح و قفل گلنگدنی طراحی شده و لوله بلند و قبضه چوبی،این تپانچه را به یکی از پایدارترین و قابل اعتماد ترین تپانچه ها برای شلیک طولانی در آن زمان تبدیل کرده بود.

🔹 سرعت خروج گلوله از دهانه این تپانچه 425 متر بر ثانیه، برد مفید آن 150 تا 200 متر می باشد. نکته خاص و قابل توجه در مورد سی96 این است که سرتاسر قطعات مختلف سلاح روی هم چفت شده و هیچگونه میخ یا گیره اتصالی در میان آن دیده نمی‌شود و تنها یک پیچ روی قبضه سلاح وجود دارد.

🔸این تپانچه از لحاظ ظاهری به دو قسمت مجزا تقسیم می گردد: بخش اول خود سلاح و بخش دوم غلاف چوبی آن است، که تپانچه را می توان از در انتهایی در غلاف قرارداد و به کمر بست. زمانی که برای شلیک در فواصل دورتر نیاز به دقت بیشتری می باشد این بخش با اتصال کشویی به انتهای سلاح و با اتکا به شانه، سبب افزایش دقت نشانه گیری نیز می گردد.

🔸در خاطرات وینستون‌چرچیل نوشته شده، زمانی که در قرن بیستم وی سرباز ارتش انگلستان بود، بارها این سلاح خاص جان او را نجات داده است.

🔹 سلاح ماوزر سی۹۶ تقریباً در کل دنیا به تعداد یک میلیون قبضه تولید شده و در جنگ هایی نظیر جنگ جهانی اول، انقلاب مکزیک ،جنگ های داخلی روسیه و غیره نقش بسزایی داشته است و امروزه به عنوان یک سلاح کلکسیونی، طرفداران بی شماری دارد. در انتها باید افزود که این تپانچه براساس قرارداد سال 1910م. به سفارش دولت وقت ایران به تعداد 1000 قبضه برای ایران با حک نشان ویژه تاج و شیر و خورشید (سمت چپ بخش عقبی فریم اسلحه) تولید گردید.

آبان سال 1400 موزه سلاح
کارشناس ارشد موزه: علی جانمحمدی
عکس: جواد نجف علیزاده