عملیات شناسنامه دار شدن 1500 اصله از درختان کهنسال و تاریخی با نصب تگ الکترونیکی در مجموعه سعدآباد

عملیات شناسنامه دار شدن 1500 اصله از درختان کهنسال و تاریخی با  نصب تگ الکترونیکی در مجموعه سعدآباد

به همت مرکز مطالعات باغ موزه مجموعه سعدآباد و با هدف حفاظت علمی و اصولی از گنجینه طبیعی از باغ موزه 80 هکتاری مجموعه سعدآباد طرح شناسنامه دار کردن درختان این مجموعه که حدود هزاران اصله درخت بلند قامت و کهنسال با قدمت بیش از یک قرن را در خود جای داده است، آغاز گردید.

  • کد مطلب: 7612
  • تاریخ انتشار: شنبه 2 اسفند 1399 - 11:45

عملیات شناسنامه دار شدن 1500 اصله از درختان کهنسال و تاریخی با  نصب تگ الکترونیکی در مجموعه سعدآباد

 

 

به همت مرکز مطالعات باغ موزه مجموعه سعدآباد و با هدف حفاظت علمی و اصولی از گنجینه طبیعی از باغ موزه 80 هکتاری مجموعه سعدآباد طرح شناسنامه دار کردن درختان این مجموعه که حدود هزاران اصله درخت بلند قامت و کهنسال با قدمت بیش از یک قرن را در خود جای داده است، آغاز گردید.

 

به گزارش روابط عمومی مجموعه سعدآباد ،با توجه به اینکه باغ موزه سعدآباد دارای گونه های گیاهی متنوع و منحصر به فرد با قدمت تاریخی می باشد بر این اساس به منظور شناسایی، حفاظت و برنامه ریزی اصولی برای احیاء باغ موزه اقداماتی مهم در جهت ثبت اطلاعات ، اجرای طرح شناسنامه دار کردن درختان به روش نوین الکترونیکی انجام شد که در هر فاز مطالعاتی، تعداد مشخصی از درختان طبق دستور العمل مصوب سازمان پارکها، دارای شناسنامه ای منحصر به فرد می شوند.

 

رضوانفر مسئول مرکز مطالعات باغ موزه سعدآباد در این خصوص گفت: در ادامه این پروژه وسیع ،امسال نیز 1500 اصله درخت کهنسال دیگر که در نواحی جنگلی غرب مجموعه سعدآباد زندگی می کردند به جمع درختان ثبتی و دارای شناسنامه پیوستند.

 

 و تا کنون بیش از 8000 اصله از درختانی که اغلب از گونه های ارزشمند و تاریخی می باشند دارای شناسنامه و پلاک ثبتی هستند.

 

وی ،در مورد روش کار این تگ های الکترونیکی افزود : این تگ ها ، در برگیرنده یک میکرو چیپ الکترو مغناطیسی هستند که در هر کدام یک شماره RFID) کد شناسایی) ذخیره شده است.

 

هر درخت توسط  شماره کد شناسایی خود  توسط  دستگاه ریدر و تبلت هایی که نرم افزار "مدیریت درختان" بر روی آن ها نصب شده تشخیص داده شده و از این طریق جزئیات شناسنامه ی درخت از جمله آیتم های منطقه و نشانی استقرار درخت ، مختصات جغرافیایی، نوع گونه گیاهی، محیط بن ، ارتفاع ، تاج پوشش، شادابی ، میزان انحراف ، وضعیت طوقه ، آفت و بیماری آن ، عملیات به زراعی انجام شده روی درخت و ...  در میکرو چیپ ذخیره میگردد و کلیه موارد در خصوص سلامت درختان هر ماه یک بار مورد بازخوانی  و بررسی قرار می گیرد.

 

مسئول مرکز مطالعات باغ موزه سعدآباد در ادامه تاکید کرد :پروژه پلاک کوبی الکترومغناطیسی درختان با هدف جمع آوری و حفظ اطلاعات درختان و بررسی وضعیت فعلی آن ها و همچنین برنامه ریزی کلان برای آینده آن ها به انجام می رسد .

 

رضوان فر  با اشاره به این موضوع که پروژه پلاک کوبی درختان یکی از برنامه های حفاظت از درختان با تدوین استراتژی ثبت مشخصات مورفولوژیکی و مختصات جغرافیایی درختان است  ، گفت :  این فرایند در تکمیل طرح مستمر حفظ درختان ارزشمند باغ موزه و در قالب طرحهای تغذیه ای ، کنترل آفات و بیماریها ، هرس رفع خطر درختان دارای انحراف از مرکز به اجرا در آمده  و امیدواریم با ادامه و تکمیل  این پروژه شاهد همکاری و همیاری بیشتر مسئولان برای حفاظت از درختان باغ تاریخی منحصر به فرد مجموعه  سعدآباد باشیم .

دسته بندی ها