⚫️ استاد مصطفی سهرابی ،نگارگر معروف ایرانی و نزدیکترین شاگرد بنام استاد حسین بهزاد به دیار باقی شتافت.

⚫️ استاد مصطفی سهرابی ،نگارگر معروف ایرانی و نزدیکترین شاگرد بنام استاد حسین بهزاد به دیار باقی شتافت.
  • کد مطلب: 7399
  • تاریخ انتشار: شنبه 24 آبان 1399 - 09:15

⚫️ استاد مصطفی سهرابی ،نگارگر معروف ایرانی و نزدیکترین شاگرد بنام استاد حسین بهزاد به دیار باقی شتافت.

▪️جامعه هنری ایران ، خصوصا موزه استاد بهزاد در این ماه دو هنرمند ارزشمند کشور ، دو شاگرد استاد حسین بهزاد مینیاتور و دو یاور موزه را از دست داد. ( 3 آبان استادعباس معیری و 21 آبان استاد مصطفی سهرابی )

▪️استاد مصطفی سهرابی یکی از یاران و شاگردان استاد حسین بهزاد بود که به دلیل نزدیک بودن به استاد در بین خانواده ، از او به عنوان یکی از اعضای خانواده بهزاد نام برده می شد و شاید به دلیل مهر و ارادت زیاد به استادش ، او نیز در بیست و یکمین روز از روزهای پاییز چشم از دنیا فرو بسته و به دیداردوست شتافت.

▪️مصطفی سهرابی فروردین سال 1315 ه.ش در تهران چشم به دنیا گشود. از سال پنجم متوسطه ضمن تحصیل در مدرسه، دو سال در هنرستان کمال الملک در رشته مینیاتور زیر نظر استادان وقت ، استاد محمدعلی زاویه ، استاد حسین بهزاد و هنر تذهیب را نزد استاد نصرت الله یوسفی آموخت.

ارتباط وی با استاد حسین بهزاد از آنجا بیشتر شد که برای پشت جلد سالنامه دبیرستان جهت مشاوره با استاد به منزل ایشان رفت و پس از این دیدار به مرور ارتباط با استاد به جایی رسید که اغلب، اوقات فراغت خود را در منزل ایشان می گذراند .

چون مصطفی سهرابی بعد از اخذ دیپلم در دانشکده بهداشت دانشگاه تهران در قسمت سمعی بصری مشغول به کار شد ، آموزشهای لازم در زمینه های مختلف عکاسی را دید و حتی دوره عکاسی روزنامه نگاری را نیز گذراند او عکسهای متعددی از استاد حسین بهزاد در حین کار ، چهره وی و یا حتی از آثار استاد بهزاد تهیه کرده است که اغلب در نشریات و مجلات آن زمان از آنها استفاده می شد .

او در سال 1348 ه.ش به تحصیل در رشته هنرهای تجسمی دانشگاه هنرهای زیبا روی آورد و مدرک کارشناسی هنرهای تجسمی خود را نیز دریافت نمود.
از آنجا که همیشه به هنر خوشنویسی هم علاقمند بود حدود یکسال تحت تعلیم مرحوم علی اکبر کاوه ، استاد نستعلیق انجمن خوشنویسان قرار گرفت و خط شکسته نستعلیق را خود از روی خطوط اساتیدی چون درویش عبدالمجید و استاد گلستانه و استاد کابلی تمرین و دنبال نمود.

در سال 1383ه.ش به مناسبت هزاره حکیم عمر خیام ،کتابی با حمایت سازمان جهانی یونسکو تهیه شد که این کتاب با چند اثر نگارگری و تذهیب های ایشان منتشر گردید . ضمنا به مناسبت هفتصد و هفتادودومین سال تدوین گلستان چند اثر از آثار نگارگری مصطفی سهرابی در کتاب گلستان سعدی به چاپ رسیده است.

وی برای اولین بار در مهر ماه سال 1395 خورشیدی نمایشگاهی از آثارش را در موزه هنرهای ملی به مدت دو ماه در معرض دید عموم قرار داد و در سال 1397 خورشیدی تعدادی از آثار نگارگری استاد مصطفی سهرابی در نمایشگاه آثارشاگردان استاد حسین بهزاد که به مناسبت یادبود پنجاهمین سال درگذشت این استاد گرانقدر در موزه استاد بهزاد برگزار گردیده بود، به معرض نمایش درآمد.

⚫️مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد ، بویژه موزه استاد بهزاد درگذشت این استاد گرانقدر را به جامعه هنری و دوستداران ایشان تسلیت عرض می نماید.

روحشان شاد و یادشان گرامی.

دسته بندی ها