سیر تحول مینیاتور در ایران / موزه فرشچیان مجموعه سعدآباد

سیر تحول مینیاتور در ایران  / موزه فرشچیان مجموعه سعدآباد
  • کد مطلب: 7295
  • تاریخ انتشار: يکشنبه 16 شهريور 1399 - 09:33

    

 سیر تاریخی مینیاتور ایرانی به دوره های پیش از ظهور اسلام می رسد اما می توان گفت زمانی که ایرانیان توانستند در قرن سوم هجریقمری به دربار عباسیان وارد شوند نقاشی ایران پس از یک دوره رکود ، جانی دوباره گرفت.

 

مینیاتور ایرانی در واقع نقاشی ایران پیش از ظهور اسلام است که با عرفان و تفکرات اسلامی ادغام گردید و راهی شد برای ظهور جلوه های الهی.

 

آثار مینیاتور نفیسی در دوره عباسیان خلق شد که متاسفانه بخش عظیمی از این آثار در طی حملات مغول در سده های هفتم و هشتم از بین رفت.

 

در دوره ایلخانیان که اوضاع کشور به آرامش نسبی دست یافت گامهایی در راه پیشرفت هنر برداشته شد من جمله تاسیس ربع رشیدی در شهر تبریز پایتخت آن زمان که مکانی مناسب جهت بروز استعدادهای هنرمندان وخوشنویسان و دانشمندان گردید.

 

 

کارگاههایی برای خلق نسخ خطی و مصور سازی آنها در ربع رشیدی وجود داشت.مکتب تبریز در این دوران به اوج شکوفایی خود رسید وآثار برگزیده ای همچون شاهنامه فردوسی و شاهنامه دموت در این دوران خلق گردید.

 

با گذشت زمان مینیاتور ایران دستخوش تغییرات مختلف گردید و مکاتب گوناگونی با خصوصیات خاص خود شکل گرفت که از آن جمله مکتب شیراز، هرات، تبریز، اصفهان می باشد.

 

    گرد آورنده: فریبا امیدی نیا