ظرف پایه دار سور(sevres) /کاخ سبز

ظرف پایه دار سور(sevres)  /کاخ سبز
  • کد مطلب: 7269
  • تاریخ انتشار: چهارشنبه 22 مرداد 1399 - 09:50

معرفی ظرف پایه دار سور(sevres)

 

نام سازنده:کارخانه سور(sevres)

مشخصات:

ارتفاع:42 cm

قطر دهانه:37cmو 24cm

جنس:چینی - برنزمطلا

محل نگهداری: تالار تشریفات - کاخ موزه سبز

پژوهشگر: سحرعبداللهی کومله

عکس: لیلی رئوف (آرشیو کاخ موزه سبز)

 

معرفی شئ

این ظرف چینی پایه دار به رنگ لاجوردی است در بیرون ظرف دو قاب در دو طرف آن به رنگ سفید کشیده شده که تصویر منظره در یک سو و در سوی دیگر تصویر دو زن و یک مرد با لباسهای قرن 18 میلادی فرانسه بر روی زمینه ای از منظره دیده می شود این نقاشی ها بسیار هنرمندانه با دست کشیده شده اند پایه و دسته های ظرف از جنس برنز مطلا هستند که جلوه زمینه لاجوردی ظرف را دو چندان کرده اند. با توجه به اینکه تمامی مراحل ساخت این اثر منحصر به فرد بادست های هنرمندان و صنعتگران قرن 18میلادی انجام شده است می توان به ارزش شایان توجه آن پی برد.

 

معرفی کارخانه سور (sevres)

 

کارخانه سور (sevres )یکی از مهمترین تولید کنندگان سرامیک اروپااست. کارخانه سور در هاتس د ساین (Hauts de seine)فرانسه واقع گردیده و در اصل ادامه تولیدات چینی وینسنس(vincennes) است که در سال 1740 میلادی تاسیس شده بود. این کارخانه در سال 1756 میلادی به شهر سورز (sevres) منتقل شد.

 

 مالکیت این کارخانه از سال 1759 میلادی همواره با پادشاهی و یا حکومت فرانسه بوده و همیشه بالاترین استاندارد کیفیت را نگه داشته است.سور خیلی زود جای خود را در میان تولیدات چینی اروپا باز کرد تا حدی که  جایگزین چینی میسن(meissen porcelain)که بهترین تولید کننده چینی و سرامیک در اروپا به حساب می آمد ,شد و توانست  این جایگاه را تا اواخر قرن 19 میلادی حفظ کند.

 

سور (sevres) به عنوان تولیدکننده پیشرو در صنعت ساخت چینی در اروپا شناخته می شود. از آنجائیکه هنرمندان و صنعتگران سازنده ظروف سور(sevres) اجازه داشتند که نام و نشان خود را بر روی اثر بگذارند بنابراین در ساخت آثار سعی می کردند که بهترین کارشان را ارائه دهند و همین امر باعث شده که  بسیاری از ظروف سور را می توان تاریخ گذاری کرد وبه نام هنرمندان سازنده آن پی برد.

 

تولیدات این کارخانه همیشه به عنوان آثار هنری باشکوه مورد توجه خانواده های سلطنتی , رؤسای دولتها و تجار سرشناس بوده است و همواره به منظورارائه هدایای دیپلماتیک و منحصر به فرد سفارش داده می شده است.

 

 در بین این افراد ماری آنتوانت (marrie Antoinette) همسر لوئی شانزدهم جزؤ اولین مشتریان خاص این کارخانه بوده است . نام کاترین کبیر (catherine the great) , ناپلئون (napoleon), و دوک همیلتون Duke of Hamilton در بین مشتریان ویژه سور به چشم میخورد.

 

بعد از انقلاب فرانسه که دوران سختی را برای کارخانه بوجود آورد در قرن 19 میلادی پیشرفت هایی تحت نظارت مدیریت جدید الکساندر برونیات (Alexandre Broigniart) رقم خورد. رای کارخانه بوجود آورد در قرن 19 میلادی پیشرفت هایی تحت نظارت مدیریت جدید الکساندر برونیات (Alexandre Broigniart) رقم خورد.

 

 او بین سال های 1800-1847 میلادی مدیریت را بر عهده داشت. وی در عین حال یک دانشمند و مهندس بود و آموزش های او دستاوردهای زیادی برای تولیدات کارخانه داشت. تحت نظارت او تمرکز زیادی بر روی رنگ ها و تولید خمیرهای چینی جدید (شبیه سازی سنگ های سخت و مرمر) اتفاق افتاد.این تغییرات را در خلق شکل و فرم مجموعه های جدید شاهدیم. همچنین توجه به دنیای شرق در تولید فرم ها و نقوش به وضوح دیده می شود. خلاقیت در سور (sevres)در طول قرون نوزده و بیست میلادی نیزادامه پیدا کردو امروزه هم به عنوان تولید کننده پیشرو و خلاق در هنر صنعت ساخت چینی های درباری شناخته می شود.