مرمت تزئینات داخلی و خارجی کاخ موزه ملت مجموعه سعدآباد

مرمت تزئینات داخلی و خارجی کاخ موزه ملت مجموعه سعدآباد

با نظارت جامع مدیر مجموعه سعدآباد ،عملیات پاکسازی گچ بری ها، مرمت و رنگ آمیزی فضاهای داخلی و بهسازی نمای خارجی کاخ موزه ملت با نظارت دفتر فنی این مجموعه درحال انجام است.

  • کد مطلب: 6561
  • تاریخ انتشار: يکشنبه 18 آذر 1397 - 15:06

با نظارت جامع مدیر مجموعه سعدآباد ،عملیات پاکسازی گچ بری ها، مرمت و رنگ آمیزی فضاهای داخلی و بهسازی نمای خارجی کاخ موزه ملت با نظارت دفتر فنی این مجموعه درحال انجام است.

به گزارش روابط عمومی مجموعه فرهنگی تاریخی  سعدآباد ،در راستای حفاظت از ارزش های تاریخی و هنری که به صورت گسترده و گوناگون در مجموعه سعدآباد مشاهده می شود، دفتر فنی این مجموعه افزون بر رسیدگی به مشکلات سازه ای و تاسیساتی، نظارت و پایش مستمر تمامی تزئینات وابسته به معماری (شامل آثارغیر منقول نظیر گچبری ،آجرکاری و ... ) را در اولویت کاری خود قرار داده است؛ که می توان به فعالیت هایی چون کفسازی و مرمت تزئینات ایوان عطار،رنگ آمیزی موزه هنرهای زیبا،بهسازی نمای موزه آب و مرمت و بازسازی سبکی آبنمای موزه ظروف از ابتدای سال 97 تا کنون اشاره داشت.

در حال حاضر با توجه به آسیب های موجود در بخش های گوناگون کاخ موزه ملت که در اثر بازدیدهای مکرر، تاثیر عوامل بیولوژیکی و گذشت زمان پدیدار شده است و همچنین عدم همخوانی ایجاد شده قسمت  هایی از تزئینات با اصالت اولیه، مدیر این مجموعه نسبت به تعریف پروژه پاکسازی گچ بری ها، مرمت و رنگ آمیزی فضاهای داخلی و بهسازی نمای خارجی اقدام نموده و اجرای آن را در دستور کار دفتر فنی قرار داده است.

خاطر نشان می گردد ،طراحی و ساخت این کاخ ارزشمند بدست مهندسان ایرانی انجام شده است که به منظور بهبود کیفیت های بصری، ویژگی های زیبا شناسی و عملکرد ایده آل، از تجارب معماری پیشین در این راستا بهره جسته اند.

از اسناد باقی مانده در خصوص تزئینات داخلی این بنا مشخص می شود که اجرای گچ بری ها زیر نظر استاد کاران نامدار وقت به صورت "درجا" و با روش های "برجسته"،"زبره"،"کلوخی" و "مشبک"  انجام شده است و به صورت فراوان استفاده از نقوش طبیعی در طراحی ابزارها، سربخاری ها و ترنج ها استفاده  شده است.

شایان ذکر است ،دیوارها با استفاده از پارچه های نفیس گل ابریشم، اطلس، کاغذ دیواری و تافت بافت های کشورهای اروپای شمالی پوشیده شده و در سرسراهای اصلی و راهروهای ارتباطی از رنگ روغن استفاده شده است و تا کنون دو دوره رنگ آمیزی در این بنا انجام شده است که به دهه های70 و80 باز می گردد ،در دوره اول پارچه کوب های باقیمانده در سرسرای طبقه همکف جمع آوری و دیوارها و سقف این فضا و راهرو های ارتباطی به صورت غیر اصولی رنگ آمیزی شد که مغایر با اصالت بود و در دوره دوم رنگ آمیزی دیوارهای سالن های ورودی و فضاهای ارتباطی انجام شده است.

گفتنی است ،در مهرماه سال جاری به دستور دکتر پارسا  مدیر مجموعه سعدآباد و نظارت دفتر فنی اجرای این عملیات به صورت اصولی، از بهسازی نمای خارجی آغاز گردید و قرار است این کار با پاکسازی و مرمت گچبری ها و رنگ آمیزی فضاهای داخلی  (پس از انتخاب رنگ بر اساس لایه برداری و اسکن رنگ از روی درب های رنگ نشده و نمونه پارچه های باقیمانده در مخزن ) ادامه یابد.

خوشبختانه به دلیل استحکام بنا و پایش منظم در ساختار تزئینات ،آسیب های جدی و مخاطره آمیز مشاهده نشده و می بایست در قسمت هایی از سقف اقدام به لایه برداری رنگ های گذشته و مرمت ترک های جزئی صورت پذیرد.

در پایان پیش بینی می شود ،مرمت این بنا تا دی ماه سال جاری به طول انجامد.

دسته بندی ها