نمایشگاه دائمی کتابهای حوزه پوشاک و هنرهای وابسته در موزه پوشاک سلطنتی سعدآباد

نمایشگاه دائمی کتابهای حوزه پوشاک و هنرهای وابسته در موزه پوشاک سلطنتی سعدآباد

موزه پوشاک سلطنتی واقع در مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد، اقدام به معرفی و نمایش دائمی کتابهای انتشار یافته در رابطه با پوشاک و هنرهای وابسته به آن نموده است.

  • کد مطلب: 6405
  • تاریخ انتشار: دوشنبه 26 شهريور 1397 - 11:03

موزه پوشاک سلطنتی واقع در مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد، اقدام به معرفی و نمایش دائمی کتابهای انتشار یافته در رابطه با پوشاک و هنرهای وابسته به آن نموده است.

 

به گزارش روابط عمومی سعدآباد؛ زین پس ناشران و نویسندگان کتابهای مرتبط با موضوعات این موزه می توانند به صورت امانی و یا با اهدای کتاب به موزه، کتاب خود را به علاقمندان و پژوهشگران معرفی نمایند.

 

دانشجویان و پژوهشگران نیز می توانند جهت آشنایی با کتابهای منتشر شده با موضوع پوشاک، منسوجات و هنرهای مربوط به آن به این موزه مراجعه نمایند.

 

دو کتابی که برای فصل پاییز انتخاب گردیده یکی معرفی کتاب صدسال زری بافی در ایران (در 160 صفحه) به کوشش مژگان طریقی با گفتاری از جابر عناصری است.

گردآورنده کتاب از خانواده ای است که زری بافی حرفه ی آبا و اجدادیش می باشد.

در این کتاب مژگان طریقی  اطلاعاتی ارزشمندی در رابطه با تاریخچه ی زری بافی از دوره ی هخامنشی تا دوره ی معاصر، نحوه ی بافت زری، دستگاه ها و ابزارهای زری بافی، نحوه و مراحل بافت زری، انواع زری، رنگ ها و نقش ها و در نهایت معرفی اساتید مسلم آن: استاد حبیب الله طریقی کاشانی و استاد محمد طریقی کاشانی از اساتید معاصر این هنر پرداخته است.

 قابل ذکر است استاد محمد طریقی از طراحان به نام پارچه ی زربفت در دوره ی پهلوی بوده و طراحی بسیاری از پارچه های زربفتی که توسط خاندان پهلوی مورد استفاده قرار گرفته است توسط ایشان انجام پذیرفته است.

 هم اکنون بخشی از پارچه های زربفتی که در دوره پهلوی توسط ایشان طراحی شده به صورت سه دست لباس رسمی فاخر در موزه پوشاک سلطنتی سعدآباد در معرض نمایش می باشد و نیز  نمونه هایی از این پارچه های زربفت در کارگاه هنرهای سنتی سازمان میراث فرهنگی همچنان موجود می باشند.

 

 دومین کتاب انتخابی این فصل هشت هزار سال پوشاک اقوام ایرانی تالیف مهر آسا غیب از انتشارات هیرمند است.

 مولف در این کتاب درباره اوضاع و احوال سیاسی و اجتماعی هر دوره توضیحاتی کوتاه آورده و سپس به شرح پوشاک مربوط به هر دوره با استناد به عکسهای موجود پرداخته است.

این کتاب پوشش مردمان ایران زمین را به پوشاک باستانی (شامل پوشاک ساکنان بومی ایران و اقوام غالب، پوشاک ایلامیان، پوشاک اقوام آریایی(ماد و پارس)، پارچه بافی در دوره ی هخامنشی، پوشاک سلوکیها، پوشاک پارتها یا اشکانیان، پوشاک ساسانیان، پوشاک دوره اسلامی، پوشاک دوران سامانیان تا ایلخانیان، پوشاک در دوره ی صفویان، افشاریه و زندیه تقسیم نموده و در نهایت به بررسی پوشاک مردم ایران زمین در دوره ی قاجار پرداخته است.

 بی گمان این کتاب یکی از منابع بسیار معتبر مطالعه پوشاک ایرانیان می باشد.