پلاک هنگ 10 بلوچ

پلاک هنگ 10 بلوچ
  • کد مطلب: 6257
  • تاریخ انتشار: چهارشنبه 2 خرداد 1397 - 12:47

شی:پلاک هنگ 10 بلوچ  (BALUCH REGIMENT)

مشخصات

-قطر: 12 سانتی متر

- جنس: فلز

محل نمایش: نمایشگاه موقت "کلکسیون ماکت های نظامی موجود در کاخ موزه ملت"، اردیبهشت 1397

محل نگهداری: مخزن اصلی، کاخ موزه ملت

پژوهشگر: سیده کبری پارساسادات، کارشناس  ارشد کاخ موزه ملت

عکس: جواد نجفعلی زاده

 

معرفی شی

این پلاک فلزی به دلیل علائم موجود برروی آن (تاج، هلال ماه با تصویری شبیه حرف ایکس (X) و نواری با نوشته هنگ بلوچ /  BALUCH REGIMENT)، متعلق به هنگ 10 بلوچ Baluch Regiment)  (10 از سال 1942م. می باشد. در سال های بعدی همچون 1956، 1969م. تاکنون، این نماد دچار تغییرات اساسی گردیده به طوری که امروزه کاملاً شکل آن تغییر یافته است.

همچنین در پشت این پلاک عبارت MADE IN 502 CENTRAL W/S  P.E.M.E موجود است، که با توجه به حروف اختصاری آمده در انتهای آن (پی. ای. ام . ایP.E.M.E) اشاره به محل ساخت این لوح در یکی از واحدهای آموزشی موجود در کالج 502 مرکزی مهندسی مکانیک- الکترونیک ارتش پاکستان (Pakistan Army Corps of Electrical and Mechanical Engineers) دارد.

معرفی هنگ 10 بلوچ  (10 Baluch Regiment)

قدمت هنگ بلوچ ) (Baluch Regiment  به سال 1798م. باز می گردد، بنابراین سابقه رزمی آن را می تواند جزو تاریخچه قبل و بعد از استقلال پاکستان از هند به حساب آورد. اولین بار تاریخچه هنگ 10 بلوچ،  در سال 1820م. به عنوان بخشی از لشکر پیاده نظام بمبئی مطرح شد. این گردان تا سال 1891م. همچنان به عنوان پیاده نظام بمبئی شناخته شد، اما پس از آن به عنوان پیاده نظام سبک بلوچستان تغییر نام یافت، بنابراین در سال 1921م. نام آن به هنگ دهم بلوچ (10 Baluch Regiment) تغییر یافت. پس از استقلال پاکستان از هند (سال 1947م.) هنگ دهم بلوچ (10 Baluch Regiment) به ارتش پاکستان پیوست. مرکز این هنگ در ابتدا در کراچی بود، سپس در سال 1947م. به شهر کویته (Quetta) منتقل شد، درنهایت در سال 1956م. با دو شاخه دیگر پیاده نظام این ارتش ادغام گردید. بیش از صد سال خدمات نظامی، هنگ 10 بلوچ Baluch Regiment)  (10 درمیان ارتش بریتانیا سبب گردید تا نشان های مهمی نظیر صلیب ویکتوریا (The Victoria Cross) که بالاترین نشان لیاقت نظامی این کشور می باشد، از سوی ملکه انگلیس به این هنگ تعلق گیرد.

معرفی کالج آموزش مهندسی مکانیک- الکترونیک ارتش پاکستان

این مرکز که با علامت اختصاری ای. ام . ای(E.M.E) ، شناخته می شود، در سال 1942 م. تاسیس شد. ای. ام . ای(E.M.E) ، بزرگترین فرماندهی علوم و فناوری ارتش پاکستان است، که وظایف اصلی آن عبارتند از: تعمیر، نگهداری، بازرسی، سرویس تمامی ابزارهای الکترونیکی، وسائل نقلیه هوائی، تحقیق و توسعه در رابطه با پروژه های سنگین نظامی که زیرنظر ارتش پاکستان فعالیت می نماید.