"وضو"

  • کد مطلب: 5719
  • تاریخ انتشار: شنبه 2 دی 1396 - 09:55

درگالری سوم موزه استاد بهزاد تابلویی با عنوان" وضو" در ابعاد 41×5/53 سانتیمتر با تکنیک آبرنگ وگواش روی مقوا و ابعاد وجود دارد. این تابلو از آثار دوره چهارم استاد حسین بهزاد است، که طراحی قوی بیشترین و استفاده از رنگ ،کمترین جایگاه را در اثر دارد.

در هر جامعه ای اعتقادات و دین از ارکان مهم و تشکیل دهنده پایه های ثبات اخلاقی آن جامعه می تواند باشد. خواندن نماز یکی از فریضه های دینی است که ادای آن مستلزم انجام ترتیبات نماز می باشد. بدین منظور لحظات و زمانی که به این امر اختصاص دارد، شخص باید فارغ از هرگونه دغدغه های روزمره باشد و مناسک شرعی را به درستی انجام دهد .در راستای القاء این منظور استاد حسین بهزاد تابلویی را خلق کرده که در آن دو سوم فضای تابلو به سه مرد اختصاص یافته که هر کدام مشغول انجام یکی از ترتیبات وضو هستند.

 در سمت راست مردی نشسته و عمامه ای به سر وقبایی ساده سفید رنگ به تن دارد.بادست چپ بر روی دست راست از آرنج به پایین از نهر آبی که در سمت راست و پایین تصویر دیده می شود در حال ریختن آب است.

سمت چپ تصویر ،مردی با پیراهن سفید و شلواربر تن وعمامه ای بر سر ،پاپوش راست خود را در آورده و ایستاده در حال مسح کشیدن می باشد ،که این عمل از نظر شرع مکروه میباشد وبرای مسح کشیدن نباید پا را بالا آورد بلکه برای این کار باید از کمر خم شد.

در سمت چپ تصویر و پشت این دو مرد ،تصویر مردی ایستاده با دستاری بر سر دیده می شود که آستین دست راست خود را بالا زده ودر حالی که نگاهش به جایی در دور دستها است آماده وضو گرفتن میباشد.

استاد حسین بهزاد ،ذهن و فکر این مرد را ماهرانه به واسطه کشیدن زنی با خطوط کمرنگ ومحو با نمایی در سمت راست وبالای تصویر نشان داده است.

با اجرای این اثر ، نگاه انتقادی استاد بهزاد را میتوان به روشنی احساس کرد . زیرا آنچه را که دین برای تطهیر روح وجان افراد جامعه لحاظ کرده با سوء تعبیر وبی اعتنایی وبی توجهی و عادات نادرست تبدیل به ترس و تکرار وروزمرگی شده است.

زمینه تابلو به رنگ نخودی بوده وامضای استاد بهزاد در سمت چپ تصویر به تاریخ 2/4/36 دیده می شود.

نگارنده : میترا توتونچی ،کارشناس موزه بهزاد