چاقچور در موزه پوشاک سلطنتی

چاقچور در موزه پوشاک سلطنتی

چاقچور، چاخشور یا دولاغ، پوششی بود که بانوان عصر قاجار می پوشیدند.چاقچور یک شلوار کف دار بسیار گشاد و بلندی بود که بر روی شلیته و تنبان می پوشیدند‌‌.چاقچور دارای لیفه بلند و بند بود. برخی چاقچور را از دو لنگه جدا از هم می دوختند و آن را بالای زانو با دو بند....

  • کد مطلب: 4567
  • تاریخ انتشار: دوشنبه 8 شهريور 1395 - 09:26

چاقچور، چاخشور یا دولاغ، پوششی بود که بانوان عصر قاجار می پوشیدند.چاقچور یک شلوار کف دار بسیار گشاد و بلندی بود که بر روی شلیته و تنبان می پوشیدند‌‌.چاقچور دارای لیفه بلند و بند بود. برخی چاقچور را از دو لنگه جدا از هم می دوختند و آن  را بالای زانو با دو بند محکم میکردند.

چاقچور چون بسیار گشاد بود و چین دار، همه ی تنبان ها و شلیته در داخل آن به راحتی جا می گرفت و بانوان بسیار مواظب بودند که آهار و برآمدگی تنبان ها در هم نشکند. چاقچور یک دمپایی چین دار و تنگ داشت‌‌.

رنگ چاقچور اغلب بنفش، آبی و خاکستری یا قرمز بود ولی چاقچور سیاه مجلل تر و متین تر محسوب میشد‌. زنان سیده چاقچور سبز می پوشیدند‌. درواقع چادر، چاقچور و روبنده، حجاب خارج از منزل زنان دوره ی قاجار بود.

در موزه پوشاک سلطنتی مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد نمونه های متنوعی از چاقچورهای دوره قاجار موجود می باشد که تصویر دو نوع کوتاه و بلند آن را ملاحظه می فرمایید.

پژوهشگر: گیسو فکوری نوشاد

دسته بندی ها