پس از سال ها در موزه ظروف سلطنتی: بازنصب پرده اصلی کاخ

پس از سال ها در موزه ظروف سلطنتی: بازنصب پرده اصلی کاخ

پس از سال ها، پرده اصلی موزه ظروف سلطنتی (کاخ اشرف) مرمت، احیا و شستشو شده و در مکان اصلی خود نصب گردید. به گزارش روابط عمومی مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد؛ شیرین شعبانی مسئول ...

  • کد مطلب: 4501
  • تاریخ انتشار: يکشنبه 3 مرداد 1395 - 13:00

پس از سال ها، پرده اصلی موزه ظروف سلطنتی (کاخ اشرف) مرمت، احیا و شستشو شده و در مکان اصلی خود نصب گردید.

به گزارش روابط عمومی مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد؛ شیرین شعبانی مسئول و امین اموال این موزه ضمن بیان این خبر گفت:  این پرده که  دارای اصالت تاریخی است در طول سالیان از مکان اصلی خود جدا شده و در طی دوره ای از ساختمان مربوطه خارج گردیده بود که به دنبال پیگیری فرضیه موجود بودن پرده های اصلی، پرده مذکور در مکان دیگری از مجموعه سعدآباد شناسایی و مشاهده گردید و طرح احیاء آن از حدود یک سال گذشته پیگیری شد و  این امر به سرعت و با موفقیت به انجام رسید .

شعبانی افزود: این پرده در ابعاد 9 . 5/8 متر، از جنس پارچه مخمل قهوه ای رنگ با آستر ساتن طلایی است که کاملا دست دوز بوده و کلیه لایه ها و تزیینات روی آن با نخ های بسیار ظریف ابریشمی و مخصوص که از استحکام بی نظیری برخوردار می باشد انجام شده و تمامی لبه های موجود در پرده با یراق و شرابه های بلند به رنگ کرم و قهوه ای با ترکیبی از کتان و ابریشم مزین شده است.

مسئول موزه ظروف سلطنتی اذعان داشت: پرده مذکور توسط یک شرکت مشهور فرانسوی به نام کریستین دیور ( تولید کننده کالاهای لوکس و اشرافی ) ، طراحی و دوخته شده است  و محل نصب آن سرسرای اصلی و ورودی کاخ است.

وی خاطرنشان کرد: عملیات حفظ و احیاء این پرده در یک شرکت خشکشویی معتمد سازمان میراث فرهنگی که سالیان سال تجربه و همکاری در امور مربوط به اشیائ موزه ای دارد به نحو احسن انجام گردید. این عملیات شامل مراحل متعدد دوده گیری ، ضد عفونی پارچه که موجب تداوم هر چه بیشتر پارچه میگردد ، سفید شویی و خشکشویی و در نهایت اتو کشی بوده و همزمان دوخت مجدد درزها، شکاف ها و یراق ها و نیز عیب یابی در طول انجام عملیات مختلف از خشکشویی تا نصب بصورت حرفه ای انجام گردیده است.

گفتنی است  موزۀ ظروف سلطنتی در شرق مجموعۀ فرهنگی تاریخی سعدآباد قرار دارد. این بنا به دستور پهلوی اول برای اشرف (خواهر دوقلوی محمدرضا پهلوی) بین سالهای 18 – 1315 ساخته شد. در حال حاضر در این موزه بیش از 500 قطعه  ظروف و اشیائ تزتینی در 5 سالن در دو طبقه به نمایش در آمده که اغلب این ظروف ساخت کارخانجات معتبر دنیا نظیر لیموژ ، سور ، باواریا ،  رزنتال و ... می باشد.