تاریخ خبر:سه شنبه 9 شهريور 1389 - 11:13
کد خبر:992
به مناسبت لیالی قدر : جلوه گری تابلوی نگارگری " ضربت خوردن حضرت علی (ع) " در موزه صنایع دستی سعدآباد

تابلوی نگارگری ضربت خوردن حضرت علی (ع) ، اثر فرهاد صادقی در سال 1418 ه. ق، به مناسبت لیالی قدر و شهادت مولای متقیان حضرت علی (ع ) در موزه صنایع دستی به نمایش در آمد . به گزارش روابط عمومی مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد در این تابلو ...

 

تابلوی نگارگری ضربت خوردن حضرت علی (ع) ، اثر فرهاد صادقی در سال 1418ه. ق،  به مناسبت لیالی قدر و شهادت مولای متقیان حضرت علی (ع ) در موزه صنایع دستی به نمایش در آمد .

به گزارش روابط عمومی مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد در این تابلو که به شیوه نگارگری استاد فرشچیان طراحی و ترسیم شده است تصویری از حضرت علی (ع) دیده می شود که لحظه به شهادت رساندن این امام را توسط ابن ملجم تصویر نگاری نموده است .

مسئول موزه صنایع دستی با اعلام این مطلب گفت : این اثر نگارگری با عنوان "ضربت خوردن امام علی( ع) " به قلم الحقیر درگاه علی سنه 1418 ه.ق توسط فرهاد صادقی در ماه مبارک رمضان ساخته شده است.

مریم فدایی افزود :  در توصیف این اثر هنری آنچه قابل مشاهده می باشد کادر محرابی در وسط طرح است که حضرت علی( ع) را در حال عبادت و رو به قبله در وسط آن نقاشی نموده و شمشیر ذوالفقار در کنار دست امام قرار گرفته است  و در بخش بالای تصویر فرشتگان اندوهگین در حالیکه در پشت پرده ای قرار گرفته اند دیده می شوند  که هنرمند با استفاده از  عناصر تصویری موجود در اطراف فرشتگان خبر از اتفاق قریب الوقوع را در نمایش این حادثه تاریخی دینی  به مخاطب انتقال می دهد.

وی اضافه کرد : همچنین  هاله ای از نور تقدس به همراه قرص ماه در جلوی روی امام قرار دارد و در بخش پایین تصویر نمایی از ابن ملجم در کسوت اهریمن در حالیکه شمشیر را بالا برده تا بر فرق امام بکوبد دیده می شود.

فدایی ادامه داد :  شدت ضربت و خشم  درونی قاتل با حرکت بالا برنده دست وی توسط نیروی منفی که با عناصر بصری و تصویری در این بخش در تابلو بکار گرفته شده است عیناً به بیننده القاء میشود .

گفتنی است این تابلوی نگارگری در طبقه اول موزه صنایع دستی مجموعه سعدآباد  در معرض دید قرار دارد و علاقمندان می توانند جهت بازدید ،همه روزه در ایام ماه مبارک رمضان به استثنای ایام سوگواری از ساعت 9 الی 16 به نشانی خ ولیعصر خ شهید فلاحی (زعفرانیه سابق )،خ شهید کمال طاهری ،مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد ،موزه صنایع دستی مراجعه نمایند .