تاریخ خبر:يکشنبه 26 تير 1401 - 15:23
کد خبر:8128
آبسردکن های قدیمی چه شکلی بودند؟

در موزه آب واقع در مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد، مخاطبان با اهمیت آب و ملزومات مرتبط با آن آشنا می‌شوند.

در موزه آب واقع در مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد، مخاطبان با اهمیت آب و ملزومات مرتبط با آن آشنا می‌شوند.
یکی از این لوازم، کوزه‌ای است که نحوه ساخت و کارکرد خاصش، آن را به آبسردکن تبدیل کرده است.
این کوزه سفالی، دوجداره است و یک قرن قبل با الهام از بادگیرهای یزد در این خطه کویری ساخته می‌شده.

طریقه استفاده از آن به این صورت است که آب در جداره اول ریخته می‌شود و خاصیت سفالین کوزه، آن را خنک می‌کند. در وهله دوم، به کمک بادگیرهای تعبیه شده، هوای گرم به بالا می‌رود و از بالای کوزه خارج می‌شود و هوای سرد جایگزین آن می‌شود. در نتیجه آب درون کوزه همیشه طعم مطلوب و دمای خنک خود را حفظ می‌کند.