تاریخ خبر:شنبه 24 مهر 1400 - 20:46
کد خبر:7888
آیین رونمایی از کتاب طلایه داران هنر خوشنویسی ایران در مجموعه سعدآباد

به گزارش روابط عمومی سعدآباد ،امروز شنبه 24 مهر ماه سال 1400 ، مراسم رونمایی از کتاب طلایه داران هنر خوشنویسی ایران شامل مجموعه ای از ۴۰۱ اثر خوشنویسی و نگارگری موزه میرعماد به همت موزه خط و کتابت میرعماد با حضوردکتر کارگر مدیرکل موزه های کشور،دکتر کیا پارسا مدیر مجموعه سعدآباد ، ،غلامحسین امیرخانی رییس انجمن خوشنویسان ایران و جمعی اساتید برجسته انجمن خوشنویسان کشور، هنرمندان و صاحب نظران حوزه فرهنگ و هنر و اصحاب رسانه در سالن سینمای کاخ موزه ملت واقع در مجموعه فرهنگی تاریخی سعد آباد برگزار شد.

 

به گزارش روابط عمومی سعدآباد ،امروز شنبه 24 مهر ماه سال 1400 ، مراسم رونمایی از کتاب طلایه داران هنر خوشنویسی ایران شامل مجموعه ای از ۴۰۱ اثر خوشنویسی و نگارگری موزه میرعماد به همت موزه خط و کتابت میرعماد با حضوردکتر کارگر مدیرکل موزه های کشور،دکتر کیا پارسا مدیر مجموعه سعدآباد ، ،غلامحسین امیرخانی رییس انجمن خوشنویسان ایران و جمعی اساتید برجسته انجمن خوشنویسان کشور، هنرمندان و صاحب نظران حوزه فرهنگ و هنر و اصحاب رسانه در سالن سینمای کاخ موزه ملت واقع در مجموعه فرهنگی تاریخی سعد آباد برگزار شد.


در آغاز این مراسم،دکتر پارسا ضمن خوش آمد گویی و خیر مقدم حضور اساتید و مدعوین حاضر،گفت :بسیار خشنودم در چنین روزی در هفته گرامیداشت هنر خوشنویسی گرد هم آمدیم و با هدف ارزش گذاری بر داشته های فرهنگی و هنری سرزمین عزیزمان شاهد رونمایی و معرفی کتاب نفیس منتخب آثارخوشنویسی موزه میرعماد باشیم.

وی افزود؛هفته خوشنویسی فتح بابی برای معرفی و حفظ میراث عظیم مکتوب نوشتاری است که از دیرباز به منزله نشانه ای از شهر و تمدن هر ملت محسوب میشود و جا دارد از تلاش های وافر و جدیت انجمن خوشنویسان ایران در اقدام به ثبت این هنر ارزشمند در تقویم ملی ایران سپاسگزاری شود.این کتاب ارزنده در قطع رحلی بزرگ نفیس در چند بخش خطوط جامع ' تعلیق و نستعلیق ' شکسته نستعلیق ' نگارگری به همراه یک عدد لوح فشرده تهیه شده و در متن آن به توضیحات پژوهشی مربوط به سیر تحول خط و خوشنویسی پرداخته است .

قطعات خوشنویسی و نگارگری کتاب از کاتبان مشهور دوره ایلخانی تا قاجاری انتخاب شده است که از میان آنها میتوان به میرعماد الحسنی و شاگردان ' سلطان علی مشهدی ' میرعلی کاتب تبریزی ' میر علی هروی ' شاه محمود نیشابوری ' سلطان محمد خندان ' محمد ابریشمی ' اظهر تبریزی ' عبدالرحیم انیسی ' مالک دیلمی ' احمد مشهدی ' عبدالرحیم هروی ' محمود بن اسحاق شهابی ' محمد حسین تبریزی ' میرزا غلامرضا اصفهانی ' سید گلستانه ' درویش عبدالمجید طالقانی ' میر حسین خوشنویس باشی ' میر قلندر ' کلهر ' عمادالکتاب' اسدالله شیرازی ' فتحعلی حجاب ' وصال شیرازی ' محمد هاشم لولو اصفهانی ' احمد نیریزی ' عبدالغفار شیرازی ' احمد شاملو ' بایسنقر میرزا ' محمد کاظم تهرانی ' اشاره کرد .این کتاب برای نخستین بار پس از بررسی و کارشناسی دقیق اصالت آثار توسط انتشارات یساولی به چاپ رسیده است.
مدیر مجموعه سعدآباد اظهار داشت ،مجموعه سعداباد کماکان همچون گذشته در راستای اهداف و فعالیت های فرهنگی و هنری خود سعی دارد تا با حفظ مصادیق فرهنگی و هنری گذشتگان گام های موثری بردارد که تا کنون ۸۹ قطعه اثر از میرعماد را ثبت ملی نموده است .

ایشان در ادامه صحبتهای خود از موزه میرعماد تقدیر نمود و بیان کرد ،این موزه در این برهه از وضعیت بحرانی جامعه از وظایف خود کو تاهی نکرده و با برگزاری نشست ها و کارگاهها و ... به فعالیت خود ادامه داده است .

در ادامه برنامه دکتر محمدرضا کارگر مدیر کل موزه های کشور گفت ؛وقتی در مورد میرعماد صحبت میکنیم به جامعه جهانی یاداوری میکنیم که ایران سرزمین و زیستگاه هنر و هنرمندان است.و ما در تمامی عرصه های هنری هنرمند داریم و در دنیای کنونی این برنامه ها و اتفاقات نوید بخش بسیار خوبی است
وی افزود ، در واقع ما با تقدیر از میرعماد برای خودمان ارزش قایل میشویم هر انچه بتوانیم هنرایشان را معرفی نماییم ارزش ایران و ایرانی را بالا برده ایم و از طرف دیگر بدنبال خط بحث توجه به تاریخ مطرح میشود که خط از چه زمانی وارد ایران شده است و این توجه به هنر خط است که میتواند غیر از هنر انتقال متن به تنهایی خودش را به طور مجرد یک اثر هنری بداند واین هنر تنها در جامعه ایرانی اتفاق می افتد و مورد توجه جهانیان واقع می گردد.

ایشان ابراز داشت؛امیدواریم روزی برسد که جامعه بتواند برای یکایک هنرمندان شاخص ، موزه افتتاح نماید.

سپس استاد غلامحسین امیرخانی، رییس شورای عالی انجمن خوشنویسان ایران، با اشاره به اینکه خط و خوشنویسی در هر شکل و فرمش اسلامی نیست اظهار داشت: در جلسه های متعدد در کشورهای شرقی و غربی در حوزه مدیرانشان عرض کردم پیدایش خط در یکی از شهرهای نزدیک به کرمان است. خطی که در ثبت تاریخ از آن استفاده شده و انسان توانسته است مطالب را منتقل کند، در نمونه هایی از کتاب مانی مانده است. خوشنویسی به صورتی که فرم پیدا کرد در میانه دوره ساسانی دیده می شود و خط در دوران اسلامی کیفیت و وسعت پیدا می کند.

وی ادامه داد: وقتی پشتوانه جوان ما مثنوی باشد، در کشورهای دیگر احساس حقارت نمی کند. چون آن ها تشنه مفاهیمی هستند که در کتاب های بزرگ ما وجود دارد و نگاه آنها به معنای زندگی با نگاه ما تفاوت دارد.

 رئیس انجمن خوشنویسی درباره کتاب طلایه داران خوشنویسی ایران گفت: کسی که کتاب را باز می کند اگر از تاریخ هنر خوشنویسی اطلاعی داشته باشد به نمونه های ارزنده ای برمی خورد. نقشه جغرافیای فرهنگی را کشیدن، علاوه بر آن نمونه هایی که در کتاب آمده نظیرش کمتر دیده شده است. این رنگی نویسی علی نقی که در کتاب آمده شبیه به خط این هنرمند است در این خط، وصف پیغمبر بیان شده است و برخی خط ها، خط مرحوم کلهر است.

 

این مراسم با سخنرانی استاد امیر احمد فلسفی از اساتید شورای ارزشیابی انجمن خوشنویسان ایران و انتشار نمایی از فیلم مستند میرعماد الحسنی خوشنویس مشهور ایرانی به کارگردانی نیما جوادی و رونمایی از کتاب نفیس طلایه داران هنر خوشنویسی ایران ،همچنین تقدیر از رضا یساولی مدیر انتشارات یساولی و نیما جوادی کارگردان و تهیه کننده مستند میرعماد پایان یافت.