تاریخ خبر:يکشنبه 21 شهريور 1400 - 09:49
کد خبر:7849
نام کتاب: منتهی الآمال ( در شرح حالات و وقایع شهادت حضرت سیدالشهداءعلیه السلام) نام نویسنده: شیخ عباس قمی

نام کتاب:
منتهی الآمال ( در شرح حالات و وقایع شهادت حضرت سیدالشهداءعلیه السلام) نام نویسنده: شیخ عباس قمی
سال انتشار:
1372 هجری ( برابر با 1329 خورشیدی)، تهران.
عباس بن محمدرضا قمی، مشهور به شیخ عباس قمی و محدث قمی نویسنده ی کتاب حاضر در سال 1294 ه. ق. برابر با 1254 خورشیدی در قم متولد شد، او تحصیلات و کارهای علمی خویش را در سطح عالی فقه در سه حوزۀ قم ، مشهد ، و نجف گذراند و کتاب های بی شماری نگاشته است.آثار محدث قمی در مجموع به 63 جلد می رسد ، در رشته های :
رجال ، اخلاق ، فقه ، کلام ، لغت ، ادعیه و تاریخ از مهمترین آثار او می توان به مفاتیح الجنان ، منازل الآخرة ( در باب روایات و حکایت های مرگ و جهان پس از مرگ ) ، منتهی الآمال در باره ی تاریخ چهارده معصوم نوشته شده است.
شیخ محدث قمی در سال 1359 هجری در نجف در گذشت و در حرم علی بن ابیطالب (ع) دفن شد. به مناسبت هفتادمین سالگرد در گذشت وی، به سال 1389 تمبر یادبودی از ایشان به چاپ رسید.
کتاب «منتهی الآمال فی التواریخ النبی والآل » موجود در کتابخانه مجموعه سعدآباد ، مربوط به سال 1372 هجری است و 71 سال قدمت دارد، که در اختیار علاقمندان جهت استفاده قرار می گیرد.
کتاب حاضر در 257 صفحه با بیان تاریخ ولادت با سعادت حضرت السیدالشهداء آغاز می گردد.
بخشی از کتاب :
« حضرت امام محمد باقر روایت کرده است که چون حضرت امام حسین در کودکی بنزد حضرت رسول می آمد ، آن حضرت امیرالمؤمنین را میفرمود که یا علی اورا برای من نگاهدار،پس او را میگرفت و زیر گلوی او را میبوسید و میگریست . روزی آن امام مظلوم گفت : ای پدر چرا گریه می کنی حضرت فرمود : ای فرزند گرامی چون تکریم که موضع شمشیر دشمنانرا می بوسم ، حضرت امام حسین (ع) گفت: که ای پدر من کشته خواهم شد ،فرمود : بلی ولله تو و برادر تو و پدر تو کشته خواهید شد.............)
کتابفروشی مصطفوی از جمله قدیمی ترین کتابفروشی تهران است که در سال 1280 ش تأسیس شده است تاکنون 700 عنوان کتاب از این ناشر منتشر شده است.قرآن مجید ، مفاتیح الجنان ، منتهی الآمال ، حلیة المتقین ، عین الحیوة و حیات القلوب از جمله کتاب های چاپ سنگی این کتابفروشی و چاپخانه است.
نادر کاشانی یکی از تهران پژوهان می گوید : «کتابفروشی تهران قدیم ، پاتوق فرهنگی بودند ، کتابفروشی مرحوم مصطفوی نزدیک سه راه سیروس، اهم کتاب ها ی آن از کشورهای عربی بود در آن زمان کتاب فروشان ، آدم هایی دانشمند و کتابشناس بودند.»
با تأسیس دانشگاه تهران کتابفروش ها از بازار تهران به خیابان انقلاب نقل مکان کردند.
در آخرین صفحۀ این کتاب آمده است:
« بحمدلله این مجلد نیز از کتاب شریف منتهی الآمال از ثلث مرحوم خلد آشیان آقای حاج شیخ محمد حاجی ملّا حاجی ( قدس سره ) و در تحت نظر و وصایت جناب عمدة التجار آقای حاج میرزا عبدالله توسلی ( تهرانی ) وبشرکت مالی و اهتمام ( کتابفروشی بوذر جمهری مصطفوی ) صورت گرفته است. و باقی مجلدات او هم انشاءالله بسرعت در دسترس استفاده کنندگان قرار خواهد گرفت. از خداوند می خواهم ما را در نشر کتب دینی و معارف حقه اسلامی موفق و مؤید بدارد.
▫️مهدیه منوچهری مرداد ماه 1400 مسئول کتابخانه و پژوهش
@saadabadpalace