تاریخ خبر:دوشنبه 31 خرداد 1400 - 11:03
کد خبر:7806
اتمام فاز نخست پروژه حفاظت و مرمت دیوار محیطی مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد

در راستای اجرای پروژه های فنی در دست اقدام مجموعه سعدآباد فاز نخست پروژه حفاظت و مرمت دیوار محیطی مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد پایان یافت . به گزارش روابط عمومی مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد ، دکتر کیا پارسا مدیر مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد با اعلام این خبر گفت:

 

در راستای اجرای پروژه های فنی در دست اقدام مجموعه سعدآباد فاز نخست پروژه حفاظت و مرمت دیوار محیطی مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد پایان یافت .

 

به گزارش روابط عمومی مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد ، دکتر کیا پارسا مدیر مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد با اعلام این خبر گفت:

 

بدنبال اختصاص اعتبار ویژه مرمت اضطراری دیوار محیطی مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد از سوی دکتر علی اصغر مونسان وزیر میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری و با برگزاری فرایند مناقصه و تعیین پیمانکار تخصصی مرمت ، فاز نخست پروژه حفاظت و مرمت دیوار محیطی مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد آغاز و در کمتر از یکماه آینده ، این پروژه به پایان خواهد رسید.

 

مدیر مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد افزود : اعتبار این مرحله از پروژه حفاظت و مرمت دیوار محیطی مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد بالغ بر450میلیون تومان می باشد که با برخی اقدامات تکمیلی ، به رقمی حدود پانصد و پنجاه میلیون تومان خواهد رسید.

 

قدیر افروند رئیس اداره فنی و مهندسی مجموعه با بیان توضیحات تکمیلی پیرامون پروژه اظهار داشت :

 حصار و دیوار تاریخی این مجموعه اساسا"متعلق به اوایل سده حاضر است.
و در آن بخشی که فاز نخست پروژه در حال انجام است و شامل بخش تاریخی این حصار محسوب می شود ، بر اساس بررسی و مطالعات صورت گرفته: شالوده دیوار از مصالح خشت و چینه شکل گرفته، هر چند در قسمت های بازسازی شده در همین بخش، مصالح غالب آجر است.

 

در بخش تحتانی، ازاره ای سنگی با منطق جلوگیری از نفوذ رطوبت صعودی با چیدمانی منظم و قاب شده و هره چینی منظم از آجر، دیده می شود.

 

 نیارش یا ساختمایه این دهانه ها به قامت ستونهای تماما آجری، در امتداد هم قرار می یابد چنانکه با پیچ و تاب معبر، این حصار نیز با چرخش آهنگین خود تداوم یافته است.

 

 هر چند در نخستین نگاه این حصار در نهایت سادگی و بی آلایشی است اما همینجا نیز جلوه گاهی است از دانش و هنر معماری که دانسته و آگاهانه در سراشیب به ستون آجری در امتداد، چنان زاویه داده است که همچون سدی است در برابر نیروهای رانشی ویرانگر.

 

وی گفت :در ابتدا با توجه به جلسات و هماهنگی های صورت گرفته با اداره کل بناها،بافت ها و محوطه های تاریخی مقرر گردید ،مطالعات آسیب شناسی و طرح حفاظت و مرمت تهیه که این موضوع به مشاور مربوطه محول و در اسرع وقت تهیه گردید و سپس شرح خدمات پروژه بر اساس طرح و نقشه های اجرایی مربوطه بررسی و در اختیار پیمانکار قرار گرفت که خوشبختانه هم اکنون پروژه مذکور با پیشرفتی بیش از 60 درصد در دو بخش مرمت دیوارها و نیز تعمیرات پوشش شیروانی آن، در حال انجام است.

 

پوشش زیبای سنتی شیروانی این دیوار تاریخی هم دقیق با جزئیات بررسی و مطالعه شده و بدست استادکاران مرمت شیروانی در دست تعمیر، مرمت و بازسازیست.

 

لازم به ذکر است ، موقعیت مکانی فاز نخست از پروژه مرمت دیوار تاریخی سعدآباد، حد فاصل میدان دربند تا دروازه تاریخی جعفرآباد، خواهد بود.

 

خاطر نشان می گردد ،مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد با مساحتی در حدود هشتصد هزار متر مربع (درازای آن از شمال به جنوب در امتداد رودخانه دربند و در دامنه کوهستان شمالی تهران و دره موسوم به دربند گسترده، و از شرق با گلابدره،از غرب با ولنجک و از جنوب با تجریش همسایه است)

 

 این مجموعه با دهها بنای تاریخی – فرهنگی، یکی از بزرگترین باغ های پردیس گونه و مجموعه های میراث فرهنگی پایتخت واقع در منطقه یک شهرداری است که از زمان پهلوی اول با دیواری محصور و به این صورت محوطه از روستاها و آبادی ها و بافت اطراف مجزا گشت.

گفتنی است، این مجموعه در آن زمان، هشت ورودی اصلی برای دسترسی به نقاط مختلف باغ بزرگ سعدآباد وجود داشته است.