( Antoine Orlandini) 🔹نام هنرمند: آنتوان ارلاندینی
جنس: چینی
طول:٢٣ سانتیمتر
عرض:٨/٥ سانتیمتر
🔸محل نگهداری: مخزن کاخ موزه سبز
🔹پژوهشگر: گل صبا نبی لو
🔸عکس: لیلی رئوف(آرشیو کاخ سبز)
✔️معرفی شیئ :
این مجسمه که از آثار هنرمند فرانسوی " آنتوان ارلاندینی " است برگرفته از اساطیر یونان است.
در این مجسمه" آمفیتریت " الهه آبها به همراه پسرش " تریتون" و یک ماهی بزرگ دیده
می شود.
بر اساس اساطیر یونانی؛ هنگامی که خدای دریاها " پوزئیدون" آمفیتریت را به عنوان عروس خود انتخاب کرد، آمفیتریت به او بی احترامی کرد و خود را در اقیانوس اطلس از او مخفی کرد.
دلفین ها مکان او را تعیین و او را نزد پوزئیدون بازگرداندند. به همین دلیل دلفین ها مکانی را در بهشت جایزه گرفتند.
پوزئیدون با او ازدواج کرد. پسر آنها مرد ماهی نمایی به نام " تریتون" بود.
به معنی "سومین کسی که دریاها را احاطه کرد" است. (Amphitrite)آمفیتریت
آمفیتریت در آثار هنری معمولا همراه با ماهی های بزرگ و یا در کنار کوزه آب و یا سوار بر ارابه هایی که موجودات دریایی آن ها را میکشند به همراه همسر یا پسر خود به تصویر کشیده میشود.
این مجسمه که محصول کارخانه "سور" فرانسه است از جنس چینی سفید با تکنیک قالب ریزی ساخته شده و بر روی پایه ای از سنگ آبی قرار دارد و در مخزن کاخ موزه سبز نگهداری می شود.
معرفی هنرمند:
آنتوان ارلاندینی در سال 1886م در فرانسه به دنیا آمد. زیر نظر هنرمندانی همچون " بوخارد" تحصیل کرد و از سال 1921 م نمایشگاه هایی از آثارش در پاریس برگزار کرد و جوایز بسیاری در مسابقات مختلف بدست آورد.او پس از جنگ جهانی دوم به عنوان طراح به همراه "هنری آلبرت لاگریفول" در کارخانه سور مشغول به کار شد و مدل هایی را برای این کارخانه مشهور طراحی کرد.
او در سال 1956 م از دنیا رفت.
)SEVRES ) کارخانه "سور" فرانسه
کارخانه ملی سور یکی از مهمترین کارخانه های ساخت پرسلن یا همان ظروف چینی در اروپاست. این کارخانه " وVincennes Porcelain " در ابتدا با نام
با حمایت لویی پانزدهم و معشوقه اش مادام پمپادور در سال 1738میلادی در رقابت با کارخانه های شانتئی فرانسه و مایسن آلمان تاسیس گردید و در سال 1756م توسط مادام پمپادور به ساختمانی در شهر سور در نزدیکی کاخ وی منتقل شد و از آن زمان به نام " کارخانه سور " مشهور گردید.
تمام آثار "سور "دست ساز بوده و توسط استادان و هنرمندان چیره دست نقاشی شده است. بسیاری از خانواده های سلطنتی و اشخاص سرشناس جهانی از قرن 18 میلادی تاکنون از محصولات سور استفاده کرده اند.