تاریخ خبر:سه شنبه 6 اسفند 1398 - 12:29
کد خبر:7134
سلسله نشست های "کتابخوانی در موزه" در مجموعه سعدآباد برگزار شد

به همت واحد پژوش و کتابخانه مجموعه سعدآباد جلسه تحلیل و نقد کتاب از سلسله نشست های کتابخوانی در کتابخانه سعدآباد برگزار شد .این نشست که با هدف ترویج فرهنگ مطالعه برگزار می گردد با معرفی کتاب از سوی کارشناسان مجموعه آغاز و داستان مورد بررسی ،تحلیل و تشریح نقاط قوت و ضعف قرار گرفت.

 

به گزارش روابط عمومی مجموعه سعدآباد ،به همت واحد پژوش و کتابخانه مجموعه سعدآباد جلسه تحلیل و نقد کتاب از سلسله نشست های کتابخوانی در کتابخانه سعدآباد برگزار شد .این نشست که با هدف ترویج فرهنگ مطالعه برگزار می گردد با معرفی کتاب از سوی کارشناسان مجموعه آغاز و داستان مورد بررسی ،تحلیل و تشریح نقاط قوت و ضعف قرار گرفت.

 

کتاب" قطار باز "نوشته احسان نوروزی، کتابی است که توسط رستگاری فرد معرفی و نقد شد.

"این اثر من" بازگویی خاطره ای پیرامون پیدایش صنعت قطار در ایران و گویای وضعیت اقتصادی و صنعت لوکوموتیو در دوره ی پهلوی اول و دوم است.

کتاب " استالین در دربار تزار سرخ" و کتاب " استالین جوان" ترجمه ی بیژن اشتری، به تشریح سیاست های استالین، زندگی و چگونگی به قدرت رسیدن وی میی پردازد که توسط همایون پور مورد معرفی قرار گرفت.

در ادامه به معرفی کتاب" بچه های ژیواگو "نوشته ی زوبوک، ترجمه ی غلامحسین میرزا صالح پرداختند که در مورد نقش فرهیختگان روسیه در فروپاشی نظام بلشیویکی و تغییر رژیم کمونیستی آن بود.

کتاب "جنگ قحطی بزرگ" نوشته ی محمد قلی مجد، مورخ ایرانی سومین کتابی بود که معرفی شد و در مورد تعداد قربانیان جنگ جهانی اول در ایران بود که نوشته شده جمعیت ایران در آن زمان بین 18 تا 20 میلیون نفر تخمین زده شده  که حداقل 40 درصد آن در اثر قحطی و بیماری های ناشی ازجنگ جهانی اول، قربانی شدند.

زهرا خرمی پور نیز کتاب "کجاوه اشک ها "نوشته ی شوشینگ لی را معرفی نمود، این کتاب در قالب رمان تحولات سیاسی و اجتماعی چین پس از جنگ جهانی دوم می باشدو داستان کتاب روایت زندگی است که در اثر تحولات سیاسی، شکل دیگری می گیرد.

بنفشه کهلایی کتاب "خود مداری ایرانیان "نوشته ی حسن قاضی مرادی و همچنین کتاب" تاریخ تحولات سیاسی، اجتماعی تهران "نوشته ی جعفر شهری را با این موضوع معرفی کرد.کتاب خود مداری ایرانیان( معادل خود محوری- تک روی) متمایز از فرد گرایی غربی یکی از ویژگی های روان شناسی ،خاص ما ایرانیان در قلمرو فردی و اجتماعی می باشد و کتاب جعفر شهری نیز در واقع مردم نگاری تهران است که در خصوص سنت، فرهنگ، شغل، بهداشت، مناطق دیدنی و...صحبت نموده است.

کتاب اقتدار گرای ایران در عهد قاجار نوشته ی محمود سریع القلم کتابی است که توسط غلامرضا منصوری در این جلسه معرفی شد. این کتاب در خصوص وضعیت جامعه ی ایران در عهد قاجار است که ضمن بررسی خلقیات ایرانیان از عهد قاجار تا به امروز به تاریخ قاجاریه نیز می پردازد.

جواد نجف علیزاده کتاب " گذار" نصرالله کسرائیان با موضوع عکس را معرفی نمود که شرکت کنندگان در مورد تصاویر آن به بحث و گفتگو و تبادل نظر پرداختند. این کتاب دارای 62 عکس با به مناطق روستایی ایران در فاصله ی سال 1346 تا 1359 و روایتگر تحولات ایران از انقلاب سفید تا انقلاب 1357 می باشد.

کتاب" تاریخ خاورمیانه "توسط مهدیه منوچهری به حضار معرفی شد. این کتاب نوشته ی روژ لنچافسکی استاد دانشگاه برکلی کالیفرنیا در سال 1952 است.

این کتاب در خصوص شرح وقایع خاورمیانه از سال 1914 به بعد است که پس از سال 1914 سیر وقایع از نظر جغرافیایی تغییر می کند، در کتاب فوق مناطقی مانند، عراق، سوریه، لبنان، اردن به نام هلال الخضیب ( هلال پر برکت) معرفی شده است.

و کشور ترکیه، ایران و افغانستان به عنوان کمربند شمالی خاورمیانه معرفی گردیدند. خاورمیانه از لحاظ سیاسی و فرهنگی به دو قسمت متمایز می توان تقسیم نمود. یک سرزمین شمالی و یک سرزمین عرب نشین، قسمت اول از دو نظر، با قسمت دوم فرق و تفاوت دارد. اول آنکه جمعیتش از نژاد عرب نیست و دیگر اینکه با روسیه مرز مشترک ندارد. و این دو عامل در اوضاع گذشته و سایل و حوادث سیاسی امروزی تاثیر فراوان داشته است.

در پایان مقرر گردید نشست مذکور هر دو هفته یکبار برگزار گردد .

گفتنی است موضوع نشست بعدی معرفی کتاب پیرامون عکاسی و عکس است، که به تحلیل و نقد آن پرداخته خواهد شد.