نام اثر "بوعلی سینا" در ابعاد 5/41×32سانتیمتر
نگارنده : زینب گودرزی
عکس از جواد نجف علیزادهعکس
در گالری چهارم موزه استاد بهزاد اثری به نام "بوعلی سینا" در ابعاد 5/41×32سانتیمتر با تکنیک گواش روی مقوا موجود می باشد .
"ابن سینا" یا "بوعلی سینا" حکیم، فیلسوف، طبیب ودانشمند بزرگ ایرانیست که در جهان غرب به نام (AYicenna) با لقب«امیر یا حاکم پزشکان» خوانده می شود.وی درماه صفرسال 370هجری قمری درشهربخارا به دنیا آمد . وی در طول عمر خود کتابهایی متعددی درزمینه ادبیات،علوم طبیعی، پزشکی، فلسفه و ریاضی نوشته که یکی از شاخص ترین آنها ، کتاب «قانون» است که به عنوان کتاب مقدس پزشکی نامگذاری شده است. بوعلی سینا طی عمر برکت خود آثار ماندگاری بر جامعه بشری برجا گذاشت که راهگشای علوم تجربی بود ودرماه رمضان سال 416هجری قمری درسن 57 سالگی از دنیا رفت ودر همدان به خاک سپرده شد.
اثر مورد نظر متعلق به دوره کاری سوم استاد حسین بهزاد مینیاتور می باشد که در مرکز صفحه چهره ای تخیلی از بوعلی سینا را در حال نوشتن ترسیم کرده است. وی عبای طرح دار قهوایی رنگی به تن دارد که زیر این عبا قبایی به رنگ زیتونی پوشیده وشالی قهوایی از سرشانه سمت چپش تا روی زمین به سمت راست کشیده شده است. وی عمامه ای به رنگ کرم بر سر دارد که روی آن باخطوطی به رنگ سبزوقرمز طراحی شده وادامه پارچه عمامه به روی شانه سمت راست او کشیده شده است. شلواری قهوه ایی به پا دارد وبر قالیچه ای که حاشیه ای با تزیینات نقوش اسلیمی دارد، نشسته است . در پیرامون ابن سینا 10کتاب و3برگه به همراه قلم و قلمدان و یک ابریق ترسیم شده و درسمت چپ او درخت تنومندی با شاخه و برگ های نارنجی سفید وسبزو طلایی رنگ خودنمایی می کند. این درخت تنومند که دارای برگهای متعدد جوان می باشد، می تواند نماد و نشانی از بوعلی سینا با افکاری توانمند وخلاق و نو باشد. در اطراف این درخت تنومند، درختچه ای با برگهای سفید وگل بوته هایی به رنگ نارنجی ،زرد و سفید فضایی دل فریب را برای بیننده ایجاد نموده است.دراین اثراز درجه بندیهای مختلف رنگ سبز استفاده شده و در سایر رنگهای موجود در این اثر ته رنگی از رنگ سبز مشاهده می شود که این هماهنگی ها، پختگی رنگی خاصی را بر تابلو حاکم کرده است.
درروانشناسی رنگها ، رنگ سبز نشان دهنده ی حکمت و دانش ، تجدید حیات و تولد دوباره ، صلح و دوستی است و کلیه این ویژگیها را می توان در ابن سینا و آثار برجا مانده ازافکار او مشاهده نمود و بی دلیل نیست که استاد حسین بهزاد این رنگ را انتخاب و حاکم براثر برجا مانده از خود نموده.
درپایین سمت راست تصویر امضاء استاد حسین بهزاد مینیاتور ونوشته "بوعلی" درتاریخ 7/3/1329ثبت گردیده است.