نویسنده: مونیک دوبوکور
ترجمه : جلال ستاری
نشر مرکز
این کتاب در خصوص اساطیر، رمز و نشانه های که آدمی برای تعبیر جهان هستی بکار می گیرد. صحبت می کند. در واقع با اکتشاف رمزها، دنیای نهفته مکشوف می شود. رمز زبانی عالمگیر دارد و به مثابه ی پلی است که بین تمدن های مختلف بسته اند. رمز مبنای عینی دارد و اقلیتی ذهنی را منعکس می کند.
از دور ترین ایام، تصویر مثالی درخت به مثابه ی آینه ی تمام نمای انسان و ژرف ترین خواست های اوست.این تصویر مثالی، زاینده انبوهی رمز است که در شاخه های بیشماری گسترش می یابند و خرمن خرمن در بستر اساطیر، دیانت، هنرها، ادبیات و تمدن های گوناگون می ریزند.
با گشت و گذار در عالم تخیل، سرانجام به سر چشمه های اصلی سرگذشت بشر که تصاویر درختان مقدس در آن جایگاه چشمان را افسون می کنند. می رسیم، ریشه های قوی بنیاد این درختان که در اعماق زمین فرو رفته اند، باقی و پایدارند و گواه بر پویایی رمزی که همواره سر زنده و جاندار است.
درخت کیهانی غول پیکر است که رمز کیهان و آفرینش کیهان است نوک این درخت ها تمام سقف آسمان را پوشانده است، ریشه هایش در سراسر زمین دویده اند، شاخه های پهن و ستبرش در پهنه ی جهان گسترده اند و قلبش جایگاه آتش آذرخش است. خورشید و ماه و ستارگان در میان شاخ و برگ های این درخت همچون میوه های تابناک می درخشند، کاج بُن نوئل، درختی کیهانی است.