تاریخ خبر:دوشنبه 18 دی 1396 - 10:47
کد خبر:5880
آلبوم اقوام

در موزه آلبوم های سلطنتی سعدآباد چندین آلبوم به شکل آکاردئونی وجود دارد که شاید بتوان آنها را در زمره قدیمی ترین نمونه های ساخت آلبوم در دوره قاجار و پهلوی اول نامید. یکی از این آلبوم ها آلبومی است حاوی مجموعه عکس های نفیس و ارزشمند  از عکاس معروف دوره قاجار  آنتوان سوریوگین است.

مشخصات آلبوم:   این آلبوم در ابعاد 24×30 سانتیمتر و دارای جلد این قرمز تیره  می باشد. اوراق این آلبوم به روش صحافی سنتی به شکل متوالی به یکدیگر متصل شده که شکلی شبیه  آکاردئونی به آن داده است. اوراق آلبوم به رنگ سبز روشن زیبایی است که تصاویر بر روی آنها چسبانده شده و در زیر هر عکس به قلم زیبای نسخ موضوع آنها نوشته شده است. مجموعه تصاویری که در این آلبوم قرار دارد، عکس هایی از اقوام ایرانی همچون لرها، کردها، یهوی ها، دراویش، جهود، عرب ها ....ایرانی است. این آلبوم در حال حاضر در بخش مخزن موزه نگهداری می شود.

شرح بر موضوع آلبوم:

آنتوان سوریوگین  متولد (1312- 1219) خورشیدی از مادری گرجی و پدری روس در سفارت روسیه در ایران متولد شد. وی یکی از مهمترین مستندنگاران تصویری عصر ناصرالدین شاه تا اواسط حکومت رضا شاه می باشد. مجموعه تصاویر او شاهدانی گویا از زندگی مردم ایران در این دوران می باشد. مجموعه تصاویر بر جای مانده از او متعلق به سال‌های ۱۲۴۹ تا ۱۳۰۹ خورشیدی است. عکس‌های او از دربار سلطنتی، حرمسراها، مساجد و بناهای یادبود و دیگر ادیان بسیار شاخص، و او را از سایر عکاسان هم عصر خود متمایز می کند. این هنرمند عکاس  علاقه خاصی به برخی از نقاشان برجسته دنیا همچون رامبراند داشت تا حدی برخی از ویژگی های نقاشی های رامبراند از چهره ها،  در عکس های او از پرتره ها کاملا محسوس است. برخی از مشهورترین مجموعه تصاویر او عبارتند از عکس میرزا رضای کرمانی پس از قتل ناصر الدین شاه، مراسم تشییع جنازه ناصر الدین شاه و رخدادهای نهضت مشروطیت که او را به عنوان یک عکاس خبری از سایرین مجزا می کند. سوریوگین عکسهایش را روی مقوایی ویژه می‌چسباند و در پشت مقوا اغلب نشان عکاس‌خانه‌اش  به فارسی و فرانسه چاپ می‌کرد.

 

تهیه و تنظیم: لادن تاجبخشیان