در نشستی صمیمانه میان دکتر کیا پارسا مدیر مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد و کریستو پولنداکف سفیر بلغارستان، زمینه های تعامل دو جانبه و ارتباطات فرهنگی و علمی میان مجموعه سعدآباد و کشور بلغارستان بررسی شد.
به گزارش روابط عمومی سعدآباد؛ این نشست با حضور دکتر کیا پارسا مدیر مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد، کریستو پولنداکف سفیر بلغارستان در تهران، ژیکو کانچف دبیر اول سفارت بلغارستان، محمد رضا عسگری معاون اداری مالی سعدآباد و محمد حیدری مدیر روابط عمومی سعدآباد برگزار شد و طی آن در خصوص تبادل و تعامل های فرهنگی، علمی و پژوهشی بحث و گفتگو شد.
دکتر کیا پارسا مدیر مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد ضمن خوش آمدگویی به سفیر و دبیر اول سفارت بلغارستان در تهران گفت: "یکی از اهداف اصلی سعدآباد، تعاملات فرهنگی با سایر کشورها ست و آغاز این مهم از کشور بلغارستان، برای ما مایه خرسندی بسیار است و امیدواریم این رابطه مستدام باشد."
پارسا در این جلسه به فعالیت های علمی و فرهنگی صورت گرفته در سعدآباد و ظرفیت بالا و فضاهای مناسب آن جهت برپایی نمایشگاه های هنری، نشست های علمی، فرهنگی و تخصصی در حوزه های فنی و مرمتی، کنسرت های موسیقی و غیره اشاره کرد و خواستار تبادل افکار، ایده، تکنولوژی، علم موزه داری، مرمت و .. شد.
سفیر بلغارستان نیز از مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد به عنوان بهترین و خوش نام ترین منطقه در تهران یاد کرد و با ابراز خرسندی از حضور در این مجموعه و آشنایی با تاریخ، موزه ها و فرهنگ ایران، از برنامه های فرهنگی و نمایشگاههای برگزار شده در سعدآباد قدردانی نمود و با توجه به گذشته تاریخی و دیرپای هر دو کشور، خواستار آغاز روابط مردم با مردم و فرهنگ با فرهنگ ایران و بلغارستان شد.
کریستو پولنداکف از ایران به عنوان همسایه خوب کشور بلغارستان در اسناد تاریخی این کشور در قرن 18 میلادی با تاریخی غنی و طولانی یاد کرد و به متون فارسی، مستندات و داشته های فرهنگی و تاریخی ایرانی در بلغارستان اشاره نمود و از امکان برپایی نمایشگاهها و جشنواره های فرهنگی، هنری و تاریخی و نمایش فیلم های بلغار در سعدآباد و برپایی نمایشگاههای مجموعه سعدآباد در کشور بلغارستان خبر داد.
تدوین برنامه مشترک فرهنگی میان مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد و سفارت بلغارستان در ایران و نمایش فیلم های منتخب این کشور در سعدآباد اولین فاز اجرایی فی مابین سعدآباد و سفارت بلغارستان خواهد بود.
در پایان مقرر گردید هر دو طرف با ایجاد کارگروه های مشترک نسبت به تدوین تفاهم نامه فرهنگی جهت استمرار این دست نشست ها تا حصول نتایج ملموس ادامه یابد.