تاریخ خبر:يکشنبه 7 شهريور 1395 - 11:44
کد خبر:4564
برای اولین بار در موزه آلبوم های سلطنتی و اسناد:
یکی از فیلم های نفیس آپارات سعدآباد مربوط به دوران پهلوی دیجیتال شد

نخستین گام در جهت دیجیتال کردن فیلم های نفیس آپارات مجموعه سعدآباد با تهیه اولین نسخه برداشته شد. به گزارش روابط عمومی سعدآباد؛ مسئول موزه آلبوم های سلطنتی و اسناد ...

نخستین گام در جهت دیجیتال کردن فیلم های نفیس آپارات مجموعه سعدآباد با تهیه اولین نسخه برداشته شد.

به گزارش روابط عمومی سعدآباد؛ مسئول موزه آلبوم های سلطنتی و اسناد سعدآباد با اعلام این خبر گفت: برای نخستین بار و با استفاده از امکانات موجود در موزه، اولین نسخه دیجیتالی از یکی از فیلم های موجود در آرشیو موزه تهیه گردید. موضوع این فیلم مسابقات المپیک توکیو در سال 1964 (1343) می باشد. نسخه اصلی فیلم 16 میلیمتری، رنگی، ناطق، سالم و مدت نمایش آن 45 دقیقه می باشد.

تاجبخشیان افزود: جهت دیجیتال کردن این فیلم مراحل ذیل طی گردید: در گام نخست ابتدا فیلم به صورت دستی بر روی میز نور به طور کامل مورد بازبینی قرار گرفت تا نواقصی نظیر پارگی، خراشیدگی، سوختگی و..... آن ثبت گردد. سپس فیلم به وسیله دستگاه آپارات مورد بازبینی کامل قرار گرفت تا علاوه برسالم بودن آن از کیفیت و نوع صداگذاری آن اطمینان حاصل شود. در مرحله سوم با استفاده از امکانات موجود در موزه، اقدام به تهیه نسخه دیجیتالی آن آغاز گردید. اما اقدام نهایی اصلاحاتی است که با استفاده از نرم افزاری به نام EDIUS  روی نسخه دیجیتالی صورت میگیرد. اصلاحاتی نظیر صداگذاری و تنظیم صدا، کادربندی، تثبیت و یا اصلاح رنگ و از همه مهم تر اضافه نمودن آرم مجموعه سعدآباد به فیلم و...... توسط این نرم افزار که مخصوص مونتاژ فیلم می باشد انجام می گیرد که البته این مرحله کمی زمان بر می باشد.

 وی اظهار داشت: یکی از بارزترین نکات قابل توجه در خصوص تبدیل نسخ قدیمی فیلم به نسخه دیجیتالی در مجموعه سعدآباد این است که تمامی مراحل انجام کار در موزه  صورت می گیرد و احتمال نسخه برداری از فیلم را به صفر می رساند. بدین ترتیب شاید بتوان گفت شاخص ترین عامل برای حفظ یک اثر که می تواند امنیت، بکر و نفیس بودن آن به دلیل عدم وجود نسخه مشابه باشد، در خصوص این گروه از آثار لحاظ شده است، چرا که صرفا این مجموعه سعدآباد است که می تواند از تمام امتیازات قانونی آن بهره برداری مناسبی داشته باشد.

     مسئول موزه آلبوم های سلطنتی و اسناد سعدآباد افزود: ممکن است نسخه هایی مشابه از نظر موضوع از این فیلم ها در مراکز دیگری وجود داشته باشد اما اولا دسترسی به آنها کمی دشوار است و ثانیا به لحاظ کیفیت، مدت زمان فیلم و یا مونتاژ متفاوت هستند و قطعا مشابهه یکدیگر نیستند.

ساختمان این موزه در حد فاصل کاخ وزارت دربار (موزه هنرهای زیبا) و کاخ سفید(موزه ملت) واقع شده است که پیش از این محل استقرار و استفاده گارد جاویدان شاهنشاهی بوده است.برگزاری جلسات نقد و بررسی اسناد مکتوب و تصویری موزه اسناد از دیگر برنامه های سالن سینما می باشد.

گفتنی است ساختمان موزه آلبوم ها و  اسناد سلطنتی در حد فاصل کاخ وزارت دربار (موزه هنرهای زیبا) و کاخ سفید(موزه ملت) واقع شده است که پیش از این محل استقرار و استفاده گارد جاویدان شاهنشاهی بوده است و  در حال حاضر آلبوم های خاندان پهلوی، اسناد، مهرها و جلدهای این دوره از تاریخ در آن به نمایش درآمده است.