درختکاری در ایران دارای پشتوانه ای از علایق ملی و سنت تاریخی است، تاریخ نشان می دهد که ایرانیان باستان ،جشن های خاصی داشتند و در این جشن ها به درختکاری پرداخته و به خاک و زراعت احترام می گذاشتند.
صبح امروز همزمان با هفته منابع طبیعی آیین بزرگداشت روز درختکاری و همچنین بزرگداشت یاد و خاطره محمد علی اینانلو از فعالان عرصه طبیعت گردی در مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی مجموعه سعدآباد ،این مراسم که با حضور مهندس موسوی مدیر مجموعه سعدآباد ،مهندس رحمانی موحد معاون گردشگری سازمان ،دکتر گلشن مشاور محترم رئیس سازمان ،مهندس فیاضی مدیرکل دفتر همکاری و توافق های ملی گردشگری ،خانم استر کیش لاروش نماینده منطقه ای یونسکو در ایران ، مهندس مقدسی قائم مقام سازمان جنگلها ،مراتع و آبخیزداری کشور، مهندس قندالی رئیس امور سازمان عشایر کشور و جمعی دیگر از مسئولین و عموم مردم با همکاری خانه طبیعت گردی ایران در مجموعه سعدآباد انجام گرفت.
در ابتدای مراسم بعد از تلاوت آیات قرآن و پخش سرود ملی کشور، مهندس موسوی مدیر مجموعه سعدآباد ضمن خوش آمد گویی و خیر مقدم به مدیران و مدعوینی که در مراسم شرکت نموده اند از تلاش جوانان پرشور و نهادهای مردمی و برگزار کنندگان این مراسم قدردانی نمود.
در ادامه مراسم آرش اینانلو با گرامیداشت یاد و خاطرات پدر مرحومش با اشاره به یک سری از اعداد جادویی از جمله 4 میلیون کیلومتر سفر با خودرو که معادل 100 دور گردش به دور کره زمین می باشد و ذکر مصادیق دیگری از این اعداد که همگی ماحصل ایرانگردیهای ایشان و مرحوم اینانلو بوده است به صحبتهایی در خصوص تنوع زیست محیطی ،جانوری و گیاهی ایران پرداخت و به 5000 هزار ساعت آرشیو فیلم و عکس از حیات وحش ،مناظر طبیعی و آثار تاریخی موجود از این سفرها در موسسه طبیعت اشاره نمود و عنوان کرد این آرشیو جهت استفاده در اختیار تمامی علاقمندان و صاحب نظران قرار دارد.
دکتر رحمانی موحد معاون گردشگری سازمان ،ضمن تقدیر و تشکر از اهالی طبیعت دوست ،به مهندس موسوی و دکتر منصورزاده در پست های محوله جدید تبریک گفته و سخنان خود را با تاکید بر مسئله گردشگری مسئولانه و رفتار گردشگران با محیط پیرامون و نوع نسبت رفتار ما با آن چیزی که از آن به عنوان سرمایه یاد می شود به ایراد سخنرانی پرداخت.
وی در ادامه با بیان اینکه ،بحث چالشی دیگر ما با محیط زیست با درست اندیشیدن و حفظ نگاه ارزشی به توسعه پایدار این منابع و استفاده از محیط طبیعی را می توان به عنوان استاندارد به نسلهای آینده منتقل نماییم ،زیرا که گردشگران طبیعت گردی 50 در صد گردشگران کشور ما را تشکیل می دهند.
دکتر رحمانی موحد ،ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شادروان اینانلو عنوان نمود: از نظر بنده ایشان جزء راهبران یک پدیده و نه یک مسافر دارای یک مسیر مشخص بوده اند که نسبت بزرگی با حوزه گردشگری داشتند و موسس اولین آموزشگاه طبیعت گردی بودند و امیدوارم که فرزندانشان راهشان را ادامه دهند.
این مراسم با رونمایی از پرتره مرحوم محمد علی اینانلو توسط مسئولین ادامه یافت.
لازم به ذکر است ،همزمان با این مراسم آموزشگاه هنری نبض قلم (شاگردان استاد محمد افشاری ) با موضوع طبیعت و درخت به صورت زنده به طراحی از طبیعت پیرامون و موضوعات مرتبط با درختکاری پرداختند ،تا حرکت نمادین درختکاری بر روی بوم های این هنرمندان نیز جاودان شود. در آخر این آثار به مدیران و مسئولین حاضر اهدا گردید.
در پایان ،مراسم درختکاری با کاشت 200 اصله نهال از انواع درختان میوه و 50 اصله نهال چنار که جزء گونه اصلی فضای سبز مجموعه سعدآباد می باشد ،در محوطه های جنگلی و مورد نیاز مجموعه برای احیای فضای سبز توسط مسئولین و عموم بازدیدکنندگان کاشته شد.