محمدرضا سعیدآبادی 23فروردین ماه در مراسم اختتامیه بزرگداشت روز زن و مادر در مجموعه تاریخی فرهنگی سعدآباد افزود: سوالی که برای تمام جوامع مطرح است این است که علاقمند به زندگی در چه نوع جهانی هستیم؟ برای پاسخ به این سوال راه حل های متفاوتی ذکر شده که از جمله آنها اهداف توسعه هزاره، آموزش، فقرزدایی و زندگی سالم جسمی و روحی است.
به گزارش روابط عمومی مجموعه سعدآباد،سعیدآبادی اظهار کرد: در تمام این راه حل ها نکته مشترکی وجود دارد و آن حضور زنان و نقش آنان در رسیدن به این راه حل ها است.
وی با بیان اینکه نقش زن در تمام این راه حل ها وجود دارد گفت: اگر از نقش آفرینی زنان که بخش مهمی از جمعیت جهان را تشکیل می دهند، غافل شویم به آن اهداف دست نخواهیم یافت.
وی به نقش زنان در مباحث ورزشی اشاره کرد و گفت: ورزش بنابر ویژگی هایی که دارد در پاسخ به سوال های مطرح شده از جایگاه مهمی برخوردار است، ورزش قوه بسیار قدرتمندی برای اعلام پیام های جهانی همچون حقوق بشر، ارزش صلح و نزدیکی مردمان جهان به یکدیگر است.
وی تاکید کرد: ورزش ابزار بسیار مهمی برای ایجاد رابطه بین جوامع مختلف جهانی است که می تواند سلامت عمومی، انسجام و سرمایه اجتماعی ایجاد کند.
سعیدآبادی به آماری جهانی در زمینه مضرات عدم فعالیت بدنی اشاره کرد و گفت: 3.2 میلیون مرگ زودرس در جهان را عدم فعالیت بدنی رقم می زند در واقع معادل 6 درصد از مرگ و میر جهان به این علت است.
وی ادامه داد: عدم فعالیت بدنی بیشتر از عامل دخانیات و مواد مخدر موجب مرگ و میر می شود، 80.3 درصد از نوجوانان 13 تا 15 سال در جهان روزانه کمتر از 60 دقیقه فعالیت بدنی دارند.
سعیدآبادی به موضوع زنان و ورزش اشاره کرد و گفت: در این زمینه باید چند موضوع در دستور کار قرار گیرد که کمیسیون ملی یونسکو در ایران آنها را دنبال می کند.
وی تاکید کرد: موضوع زنان و ورزش نیازمند کار، برنامه ریزی و پایش مداوم است و در یونسکو سیاست گذاری های کلان این موضوع در حال انجام است تا ورزش و زنان در جایگاه بالاتری قرار گیرد.
وی با اشاره به فرهنگ ایران در زمینه ورزش زنان گفت: تمرکز بر روی فعالیت های هنجارساز در ایران نیازمند مطالعات علمی و پژوهش است و ورزش نیازمند هنجارسازی بیشتری است.
سعیدآبادی به ظرفیت سازی بر اساس امکانات ساختاری، آمادگی فرهنگی به عنوان یکی دیگر از راه حل های ارتقای جایگاه زنان و ورزش اشاره کرد.
وی گفت: همچنین نیازمند یک انسجام کلان در حوزه فعالیت های زنان و ورزش هستیم تا یک برنامه کلان ورزشی تولید شود، پایش مداوم علمی مبتنی بر نتایج و عضویت زنان در بسیاری از شوراها و حوزه های تصمیم گیری مربوط به ورزش چه ملی و چه بین المللی از دیگر راه حل های رسیدن به این جایگاه است.
سعیدآبادی ادامه داد: داشتن محیطی آرام و سالم و دور از خشونت برای زنان، تحقیقات بیشتر در حوزه زنان و ورزش با انجام کارهای علمی مراحل دیگر رسیدن به جایگاه بانوان و ورزش است.
دبیر کل کمیسیون ملی یونسکو در ایران تاکید کرد: بدون مطالعه نسبت به فرهنگ موجود در ایران نمی توان جایگاه زنان و ورزش را قوی کرد.
وی گفت: در کمیسیون ملی ایران در این زمینه اقداماتی انجام شده که یکی از آن راه اندازی کمیته ملی تربیت بدنی و ورزش است که این کمیته برای رسیدن به جایگاه واقعی زن و ورزش برنامه هایی در دست اقدام دارد.
وی در پایان گفت: همچنین شبکه ای از سیاست گذاری در زمینه ورزش و زنان را با حضور حوزه هایی همچون مجلس، وزارت ورزشِ، سازمان های مردم نهاد مرتبط با ورزش و فدراسیون های ورزشی مربوط به زنان ایجاد کرده ایم.