تاریخ خبر:سه شنبه 5 اسفند 1393 - 15:08
کد خبر:3995
خانه هنرمندان و مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد، تفاهم نامه همکاری امضا کردند

خانه هنرمندان ایران و مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد برای اجرای برنامه‌های فرهنگی و هنری مشترک تفاهم نامه همکاری امضا کردند...

 

خانه هنرمندان ایران و مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد برای اجرای برنامه‌های فرهنگی و هنری مشترک تفاهم نامه همکاری امضا کردند.

به گزارش روابط عمومی مجموعه سعدآباد، «یوسف منصورزاده» سرپرست کاخ موزه سعدآباد و  «مجید سرسنگی» مدیرعامل خانه هنرمندان ایران ، سه شنبه 5 اسفند تفاهم نامه همکاری به منظور اجرای برنامه‌های فرهنگی و هنری مشترک با یکدیگر امضا کردند.

در ابتدای این نشست مجید سرسنگی با اشاره به انقعاد این تفاهم‌نامه بین خانه هنرمندان ایران مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد  گفت: مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد یکی از فاخر‌ترین و زیبا‌ترین مجموعه‌های فرهنگی تاریخی شهر تهران است. همه ساله تعداد زیادی گردشگر داخلی و خارجی از این مجموعه بازدید می‌کنند و این مجموعه پتانسیل بسیار بالایی داد که در کنار بعد تاریخی‌اش و نگاه تاریخی گردشگران به این مجموعه، بتواند یک کاربرد فرهنگی گسترده نیز داشته باشد. وی ادامه داد: با توجه به اینکه در شمال شهر تهران، مجموعه‌های فرهنگی خیلی فعال و بزرگی نداریم که بتواند بخشی از نیازهای فرهنگی و هنری جامعه هدف را برآورده سازد، مجموعه سعدآباد با ظرفیت‌ها و پتانسیل‌هایی که دارد می‌تواند نقش بزرگی در این زمینه ایفا کرده و پاسخگوی بخشی از دغدغه‌ی همیشگی کمبود فضاهای فرهنگی هنری باشد.

مشاور هنری شهردار تهران در بخش دیگری از سخنان خود گفت: اعتقاد دارم به‌رغم کمبودهای شهر تهران در حوزه فضاهای فرهنگی، از داشته‌هایمان نیز به خوبی استفاده نکرده‌ایم. در همین شهر تهران فضاهایی داریم که با اندکی همت می‌توانند به مراکز فرهنگی هنری تبدیل شوند، ولی سال‌ها بدون استفاده باقی مانده‌اند. در واقع مشکل اول ما در حوزه فرهنگ و هنری در شهر تهران عدم استفاده از همه ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های موجود در فضای شهری است. یکی از این فضاها مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد است که امروز با همت دکتر منصورزاده و همکارانشان در این مجموعه، میان خانه هنرمندان ایران و این مجموعه تفاهم‌نامه‌ای برای اجرای فعالانه برنامه‌های فرهنگی و هنری منعقد می‌شود. البته مجموعه سعدآباد پیش از این نیز در زمینه برنامه‌های فرهنگی هنری فعالیت کرده است و قرار است نگارخانه‌ای نیز در این مجموعه افتتاح شود، اما در سال‌های اخیر از میزان این فعالیت‌ها کاسته شده و بیشتر به جنبه گردشگری پرداخته شده است.

مدیرعامل خانه هنرمندان ایران در ادامه با اشاره به فضای مناسب مجموعه سعدآباد برای اجرای برنامه های مختلف فرهنگی و هنری گفت: مجموعه سعدآباد فضای بسیار خوبی برای برگزاری برنامه‌های هنری از جمله برگزاری تئاتر، برنامه‌های موسیقی، نمایشگاه‌های تجسمی و فعالیت‌های هنری فضای باز دارد و با توجه به محیط زیبای سعدآباد، این مجموعه می‌تواند به قطب فعالیت‌های هنری شمال شهر تهران تبدیل شود. خانه هنرمندان ایران به‌دنبال بهره‌گیری از ظرفیت‌های بالقوه موجود در شهر تهران برای فعالیت‌های فرهنگی هنری است. از جمله این موارد می‌توان به مکاتبه با شهرداری پیرامون فعالیت‌های فرهنگی هنری در فضای پیاده‌گذر 17 شهریور، فضای خیابان برادران مظفر شمالی و سرای کاظمی و سایر فضاهای مناسب منطقه 12 اشاره کرد. با توجه به پتانسیلی که در خانه هنرمندان ایران و انجمن‌های دوازده‌گانه وجود دارد، برای بسط فعالیت‌های فرهنگی به دیگر مناطق تهران اعلام آمادگی می‌کنیم و منطقه 6 و باغ هنرمندان نیز می‌تواند به‌عنوان ستاد چنین فعالیت‌هایی در نظر گرفته شود.

سرسنگی همکاری خانه هنرمندان ایران با مجموعه تاریخی فرهنگی سعدآباد را اتفاق مبارکی دانست و گفت: این امر از یکسو باعث می‌شود با توجه به دید مثبت منصورزاده و همکارانشان به مقوله فرهنگ و هنر، بخشی از کاربری‌های مجموعه سعدآباد که تاکنون کمتر مورد توجه قرار گرفته فعال شود. از سوی دیگر نیز مجموعه خانه هنرمندان با توجه به ارتباطاتی که با هنرمندان دارد می‌تواند در تامین برنامه‌های فرهنگی هنری، به مجموعه سعدآباد یاری رساند. برقراری این ارتباط به‌شکلی مداوم منجر به فعالیت‌های فرهنگی هنری گسترده‌تر در این بخش از تهران می‌شود که فاقد مراکز فرهنگی بزرگ است. چنین برنامه‌ای را باید در غرب و شرق تهران نیز پیگیری کنیم.

وی در بخش پایانی صحبت های خود به دغدغه دسترسی مخاطبان به مراکز فرهنگی و هنری اشاره کرد و افزود: طیف وسیعی از علاقه‌مندان فرهنگ و هنر به دلیل مشکلات دسترسی و رفت و آمد قادر به مشارکت در چنین مراکزی نیستند. در دیگر نقاط دنیا در حوزه فرهنگ سعی بر آن است که دسترسی‌های محلی به مراکزی شبیه به خانه هنرمندان هرچه بیشتر تسهیل شود. مراکزی مانند خانه هنرمندان، تالار وحدت، مجموعه تئاتر شهر و تماشاخانه ایرانشهر باید در شهر تهران تکثیر شوند. این حرکت بسیار شایسته از جانب مجموعه سعدآباد، می‌تواند ما را به این هدف نزدیک کند. فضای مجموعه سعدآباد در حال حاضر و به‌طور بالقوه مخاطبین خود را دارد و با اضافه شدن مخاطبین فرهنگی و هنری، در آینده می‌توان فعالیت‌های بیشتر را در دستور کار قرار داد.

در ادامه این نشست «یوسف منصورزاده» سرپرست کاخ موزه سعدآباد با اشاره به جایگاه خانه هنرمندان ایران به عنوان قلب تپنده حوزه هنر در پایتخت ایران گفت: خانه هنرمندان ایران قلب تپنده حوزه هنر در پایتخت ایران است و با تمام محدودیت مکانی که دارد، فعالیت های گسترده آن توانسته نیازهای هنری و معنوی جامعه تهران را تأمین کند. به همین منظور ما قصد داریم که خانه هنرمندان ایران را توسعه دهیم و فعالیت های فرهنگی و هنری را در شمال شهر تهران و مجموعه کاخ موزه سعدآباد فعال کنیم.

منصورزاده با اشاره به بخش های مختلف کاخ موزه سعدآباد بیان کرد: موزه هنرهای زیبا سعدآباد پتانسیل قوی برای فعالیت های هنری دارد و در این موزه نفیس ترین تابلوهای نقاشی و مجسمه اروپایی از قرن 17 میلادی به این سو نگهداری و همچنین تابلوهای نقاشی نفیس از دوره صفویه تا دوره معاصر را شامل می شود. همچنین در موزه میرعماد به عنوان تنها موزه خوشنویسی درکشور، نفیس ترین آثار خوشنویسی و کتابت را از دوره صفویه به این سو داریم که به مناسبت های مختلف نیز پذیرای آثار هنرمندان خوشنویس است. در موزه حسین بهزاد نیز بهترین آثار نگارگری ایران را با آثاری از این هنرمند در اختیار داریم و موزه استاد فرشچیان نیز شامل آثار این هنرمند برجسته نگارگر ایرانی است که هم اکنون این موزه میزبان نمایشگاهی از آثار استاد زاویه است.

در بخش دیگری از این نشست منصورزاده درباره امکان برقراری ارتباط این مجموعه با سایر مراکز فرهنگی و هنری از جمله خانه تئاتر، سینما و... گفت: این نخستین گام ما برای ارتباط با مراکز فعال فرهنگی وهنری است و آمادگی همکاری با دیگر مراکز فعال هنری را داریم.

وی درباره اجرای برنامه های موسیقی و گروه هایی که به دلایلی امکان برگزاری کنسرت در این مجموعه را نداشته اند، گفت: هیچ منعی برای اجرای کنسرت موسیقی در کاخ سعدآباد وجود ندارد. متوقف شدن اجراهای موسیقی مربوط به 8 سال گذشته می شود که فعالیت های فرهنگی و هنری در این مجموعه کمرنگ شده بود اما اکنون این امکان وجود دارد چرا که یکی از اعضای هیأت امنای کاخ سعدآباد آقای مرادخانی معاون امورهنری وزارت ارشاد است که در این زمینه با ما همکاری دارند و از این برنامه ها استقبال می کنند.

در بخش دیگری از این نشست مجید سرسنگی گفت: خانه هنرمندان ایران تلاش می کند با استفاده از ظرفیت های گروه های هنری تخصصی خود، امکان اجرای برنامه ها را در کاخ سعدآباد تسهیل کند. خانه هنرمندان ایران به صورت بالقوه مجوز برگزاری برنامه های مختلف را دارد. در زمینه اجرای کنسرت تلاش می کنیم که متناسب با فضای تاریخی کاخ سعدآباد آثار فاخر عرفانی و موسیقی سنتی را در این مجموعه برگزار کنیم.

وی افزود: می توان در خانه هنرمندان ایران فضایی را به صورت مجازی در اختیار کاخ سعدآباد گذاشت تا امکان بازدید از بخش های مختلف این کاخ برای علاقمندان فراهم شود و این آثار را به صورت مجازی به نمایش بگذاریم. اما برای خروج و نمایش آثاری که منع قانونی ندارند، می توان این هماهنگی را ایجاد کرد که در خانه هنرمندان ایران شاهد برپایی نمایشگاه آثار این مجموعه باشیم. در فاز اول این همکاری، کاخ سعدآباد میزبان و ما با برگزاری برنامه های فرهنگی و هنری مهمان آنها هستیم که در فازهای بعد می تواند این همکاری به شکل معکوس نیز تداوم یابد.

در ادامه نیز منصورزاده درباره امکان برگزاری نمایشگاهی از آثار موزه ای کاخ سعدآباد در خانه هنرمندان ایران گفت: خروج و نمایش اصل آثار موزه ای از کاخ سعدآباد کار دشواری است ولی اگر امکان و زمینه های آن فراهم شود، می توان نه اصل اشیاء بلکه مولاژ و کپی آثار موزه هنرهای زیبا را در خانه هنرمندان ایران به نمایش گذاشت.

سرسنگی در بخش دیگری از سخنان خود از اجرای پروژه تولید کپی از اصل آثار هنرمندان در خانه هنرمندان ایران خبر داد و گفت: بسیاری از آثار هنرمندان قیمت بالایی دارند و برای دسترسی همگان به آثار هنری در حال تولید کپی از اصل این آثار با امضای خود هنرمند هستیم تا هر کس امکان داشتن یک اثر هنری خوب را در خانه اش داشته باشد و اگر این همکاری با کاخ موزه سعدآباد ادامه یابد می توانیم این پروژه را به آثار این مجموعه نیز گسترش دهیم که کپی خوبی از اصل آثار این کاخ موزه آماده فروش کنیم و به قیمت مناسب در اختیار مردم علاقمند قرار دهیم.

در پایان این نشست، تفاهم نامه همکاری های فرهنگی و هنری میان «مجید سرسنگی» مدیرعامل خانه هنرمندان ایران و «یوسف منصورزاده» سرپرست کاخ موزه سعدآباد به امضا رسید. این تفاهم نامه در مدت زمان یک ساله تعریف شده و شامل اجرای پروژه های مشترک فرهنگی، هنری و آموزشی در سطوح ملی و بین المللی شامل جشنواره، سمپوزیوم، تئاتر، موسیقی، پرفورمنس، همایش، ورک شاپ و ...، همکاری در برگزاری نمایشگاه هنرهای تجسمی و رویدادهای فرهنگی در فضاهای در اختیار طرفین بصورت مشارکتی، فراهم کردن زمینه انجام تبلیغات محیطی در فضای تحت اختیار طرفین، فراهم آوری امکان نمایش متقابل آثار موزه ای و میراثی در کاخ سعدآباد و مجموعه خانه هنرمندان ایران و اختصاص سهمیه های خاص جهت بهره مندی از برنامه های فرهنگی و هنری طرفین است.