تاریخ خبر:شنبه 17 آبان 1393 - 09:36
کد خبر:3890
درختچه گل شراب

گل شراب با نام occidentalis Calycanthus با نام انگلیسی Carolina allspice از تیره Calycanthaceae می باشد.درختچه ای به ارتفاعی در حدود 8/1 متر ، پهن برگ ، خزان کننده و گلدار ، گلها به رنگ قرمز شرابی ، معطر که در اواخر...

گل شراب با نام occidentalis  Calycanthus با نام انگلیسی Carolina allspice از تیره Calycanthaceae می باشد.درختچه ای به ارتفاعی در حدود 8/1 متر ، پهن برگ ، خزان کننده و گلدار ، گلها به رنگ قرمز شرابی ، معطر که در اواخر اردبهشت ماه و خرداد ماه بر روی گیاه ظاهر می شوند ، که موطن اصلی این گیاه امریکای شمالی ( قسمت جنوب آن ) است .این جنس دارای چهار گونه است که  از مهمترین گونه های آن درختچه‌اي است خزان پذير، بومي امريكاي شمالي، داراي برگهاي بزرگ و معطر به رنگ سبزتيره و گلهاي قرمز ـ ارغواني و معطر با گلبرگهاي فراوان تسمه‌اي شكل، كه اواسط تا اواخر بهار ظاهر مي‌شوند. ميوه آن نيز جامي شكل و معطر است كه در طول زمستان روي گياه باقي مي‌ماند چوب آن داراي عطر مطبوعي است.

حداكثر بلندي اين درختچه 3 متر و حداكثر گستردگي آن 2 متر مي‌باشد. در باغهای تهران کاشته می شود و نام علمی آن به علت پتالوئید بودن کاسبرگها و شباهت انها به گلبرگ از دو واژه یونانی kaylx به معنای کاسه و Anthos به معنای گل مشتق شده است.گل های آن سرخ جگری و پرپر می باشد و عطر آن شبیه بوی شراب است و چوب آن نیز دارای عطر مطبوعی است.

نحوه تکثیر و پراکنش:

 از طریق کاشت بذر یا خوابانیدن شاخه صورت می پذیرد . در روش کاشت بذر ، می بایست در اسفند ماه در شاسی سرد با بستر کاشتی که حاوی خاک سبک می باشد با پوشش 3 میلیمتر کاشته شود . همچنین توسط خوابانیدن شاخه در اواخر خرداد ماه تا اواسط تیر ماه به تکثیر آن اقدام نمود .

نيازها  

   نياز به محل آفتابي يا سايه ـ روشن و خاك عميق، حاصلخيز و مرطوب ولي با زهكشي خوب دارد. نسبت به سرما مقاوم است و تا دماي 15 ـ درجه سانتيگراد را تحمل مي‌كند. هرس اين درختچه گلدار بايد بعد از پايان گلدهي صورت گيرد به اين ترتيب كه شاخه‌هاي ضعيف و خشك شده را حذف مي‌كنند، محل برش بايد از محل انشعاب از شاخه اصلي يا از محل جوانه‌اي كه به سمت خارج است انجام شود.