تاریخ خبر:دوشنبه 28 مهر 1393 - 15:50
کد خبر:3872
سفیر مکزیک در تهران طی مراسم افتتاحیه هفته فیلم مکزیک در مجموعه سعدآباد:
"سینمای مستند مکزیک به منشاء جامعه ای خلاق تبدیل شده است"

مراسم افتتاحیه هفته فیلم مکزیک ظهر دوشنبه 28 مهرماه با حضور سفیر مکزیک در ایران،سفیر پرتغال در ایران،مدیرعامل مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی...

مراسم افتتاحیه هفته فیلم مکزیک ظهر دوشنبه 28 مهرماه با حضور سفیر مکزیک در ایران،سفیر پرتغال درایران ،مدیرعامل مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی، سرپرست مجموعه سعدآباد و جمعی دیگر از مسئولان، هنرمندان و علاقمندان سینما در مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی مجموعه سعدآباد، اولیسس کانچولا گوتیرس سفیر مکزیک در ایران  در این مراسم گفت: سینما، شکل هنری دیگری است که نه تنها مکزیک را در تاریخش همراهی کرده، بلکه تاریخ این کشور را نیز به رشته تحریر در آورده است.                                                                           

سفیر مکزیک در تهران  افزود: در سال 1896، در تمام قاره آمریکا، کشور ما اولین کشوری بود که به پروژکتور سینما خوشامد گفت. ازآن زمان به بعد، سینما  ثبت واقعیت و وقایع مهم تاریخی کشور را آغاز نمود، مانند انقلاب سال 1810   (که بدلیل اینکه یکی از اولین جنبش های اجتماعی قرن بیستم به     شمار میرود) ، حائزاهمیت بین المللی است.                                                                                                              

وی اضافه کرد: لذا جای تعجب ندارد که سینمای مستند از ریشه عمیقی برخوردار است و جایگاهش رفته رفته بعنوان ابزار هنری و وسیله ای برای تفکر و انتقاد از خود،  تحکیم می یابد. بی تردید، پروسه دمکراتیک جاری مکزیک، هموار کننده راه در نیل به این هدف بوده است.             

سفیر مکزیک در ایران اظهار داشت:  این تمرین "درون گرایی ملی" از طریق لنز دوربین، به نوبه خود به تقویت ابراز آزادانه عقاید کمک کرده است. سینمای مستند مکزیک بدین سان به منشاء و محصول جامعه ای خلاق و باز تبدیل شده است.      

وی تأکید کرد: سفارت مکزیک در ایران با همکاری مرکز سینمای مستند و تجربی ایران، مفتخر است "هفته سینمای مکزیک" را بعنوان بخشی از برنامه های بزرگداشت پنجاهمین سالگرد برقرای رسمی روابط دیپلماتیک میان مکزیک و ایران، تقدیم نماید.                                                                                 

اولیسس کانچولا گوتیرس با اشاره به فیلم های کوتاه اما بسیار گویایی که طی سه روز نمایش داده خواهد شد، افزود: این فیلم ها جنبه های مختلف اوضاع مکزیک را به تصویر می کشند. این فیلم ها، مروری است بر خلقیات، تراژدی و خوشحالیهای یک ملت. در مجموع، فیلم هایی هستند با کیفیت بالای هنری که بشدت وجدان را تکان می دهند.                                               

سفیر مکزیک در ایران درپایان سخنرانی خود  از مقامات بنیاد رودکی و مجموعه فرهنگی و تاریخی سعد آباد به سبب اعطای تسهیلات در برگزاری "هفته سینمای  مکزیک" و نیز از "شرکت  مایکروسورس" بدلیل همکاری در برگزاری این برنامه فرهنگی هنری، تشکرو قدردانی کرد. 

در ادامه مراسم محمد مهدی طباطبایی نژاد، مدیرعامل مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی به ایراد سخنرانی پرداخت .

وی از ادامه برگزاری هفته فیلم مکزیک طی دو روز آینده در این مرکز خبر داد و گفت: در روزهای سه شنبه و چهارشنبه 29 و 30 مهر در مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی جهت پخش فیلمهای منتخب در هفته فیلم مکزیک میزبان علاقمندان و دوستداران سینمای مستند خواهیم بود.

سپس میزگردی تخصصی با حضور ماریو فرناندو داماس نونس،سفیر پرتغال در ایران و منتقد سینما و همچنین مازیار فکری ارشاد از منتقدین سینما  با موضوع سینمای مستند مکزیک و تاریخچه آن صورت گرفت.

در بخش دوم مراسم افتتاحیه فیلم های "چولل" محصول 2011  ( کارگردان و فیلمنامه نویس خورخه کرواراس اورسکو)،" فقط صاحب پرتره وارد شود " محصول 2010 (کارگردان و فیلمنامه نویس روکه آسکواگا)،" نگهبان شب "  محصول مشترک مکزیک و امریکا در سال 2011 به کارگردانی ناتالیا آلمادا و فیلم "پناهگاه " محصول 2012 به کارگردانی آلخاندرا ایسلاس  در سالن سینمای کاخ ملت پخش شد.