تاریخ خبر:چهارشنبه 22 مرداد 1393 - 16:12
کد خبر:3776
در راستای انسجام برنامه های هفته ملی کودک تشکیل شد
نشست ایکوم با مسئولین موزه های تهران و فعالان حوزه کودک

قائم مقام کمیته ملی موزه ها ایکوم و جمعی از مسئولین موزه های تهران و فعالان حوزه کودک و نوجوان در خصوص هماهنگی و یکپارچگی برنامه های هفته ملی کودک به گفتگو نشستند...

قائم مقام کمیته ملی موزه ها ایکوم و جمعی از مسئولین موزه های تهران و فعالان حوزه کودک و نوجوان در خصوص هماهنگی و یکپارچگی برنامه های هفته ملی کودک به گفتگو نشستند.

 به گزارش روابط عمومی مجموعه سعدآباد،در این نشست که با حضور قائم مقام ایکوم میر سید احمد محیط طباطبایی،دکتر اردشیر صالح پور عضو ایکوم ،دکتر یوسف منصور زاده سرپرست مجموعه سعدآباد و مدیرکل میراث فرهنگی استان البرز در سالن خلیج فارس سعدآباد برگزار شد، فعالان عرصه کودک و نوجوان درباره افزایش توجه و ارتقاء آگاهی جامعه نسبت به حقوق کودکان و رشد و شکوفایی استعدادهای کودکان بخصوص کودکان با نیازهای ویژه و افزایش توجه بزرگسالان به  رشد و تکامل همه جانبه ی کودکان  گفتگو  کردند و همچنین به ارائه نظرات و پیشنهادات و معرفی طرح های متعدد در هفته ملی کودک پرداختند. 

در ابتدای جلسه محیط طباطبایی همکاری کلیه دستگاه ها را در اجرای بهینه مراسم روز جهانی کودک مهم ارزیابی کرد و گفت: امسال سومین سال است 17 نهاد و سازمان دولتی از جمله سازمان آموزش و پرورش، کانون پرورشی کودک و نوجوان ،سازمان میراث فرهنگی و نبروی انتظامی و ... هفته ملی کودک را برگزار می کنند و هر سال یکی از این نهادهای دولت مسئولیت اصلی اجرای برنامه ها  را بر عهده می گیرد و امسال سازمان آموزش و پرورش متولی خواهد بود.

قائم مقام ایکوم  تصریح کرد: موضوع بسیار مهمی که امسال به خاطر وضعیت کشورهای همسایه ما و خاورمیانه بیش از پیش اهمیت دارد ،موضوع صلح می باشد که اینروزها اهمیت آن شدت گرفته است.چرا که اگر صلح نباشد نمی توان به مسئله کودک پرداخت و اولین قربانیان جنگ و درگیری در کشورها کودکان هستند بنابراین با توجه به روز جهانی صلح مصادف با سی ام شهریور (20 دسامیر) ویژه برنامه های هفته کودک در سالجاری از 31 شهریور آغاز خواهد شد.

وی افزود: کشور ما تنها کشورخاورمیانه است که موزه صلح دارد. معرفی معنای دقیق صلح یعنی شناخت و درک متقابل و یکنوع همزیستی و همگرایی کشورها، یکی از وظایف اصلی موزه های کشور می باشد . 

در ادامه لیلا کفاش‌زاده، کارشناس امور کودک پژوهشگاه سازمان میراث فرهنگی با اشاره به فرارسیدن روز جهانی کودک اظهار کرد: بیش از سه سال است که با همکاری سه نهاد مرتبط با حوزه کودک متشکل از وزارتخانه آموزش و پرورش،وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و سازمان بهزیستی مراسم هفته ملی کودک برگزار می شود. 

وی ادامه داد: با توجه به شعار هفته میراث فرهنگی در سالجاری با عنوان " موزه ها پیوند دهنده نسل ها " برای هفته ملی کودک امسال شعاری مشابه با عنوان " کودکان پیوند دهنده نسل ها" در نظر گرفته شده است.

در ادامه این نشست نیز دکتر اردشیر صالح پور عضو ایکوم گفت: جامعه ای می تواند پیشرفت کند که دو موجود را جدی بگیرد . مادران بعنوان فرهنگ سازان و کودکان که آینده سازان هر جامعه هستند. اگر بخواهیم میراث فرهنگی ،موزه ها و کشور معضلات کنونی را نداشته باشد باید در موزه ها و مجموعه ها بخش کودک  فعال باشد.

وی افزود: با توجه به اینکه تنها منطقه در خاورمیانه که در حال حاضر صلح و آرامش برقرار است  و آشوب و درگیری نیست ، ایران می باشد  که این هم از خلقیات و فرهنگ و تمدن ما ایرانی ها  و گرایش به صلح پایدار سرچشمه می گیرد.

دکتر صالح پور اضافه کرد: مناسبات فرهنگی ما ایجاب می کند که با وجه زیبا شناسی هنر ارتباط برقرار کنیم چرا که زیباترین بخش فرهنگ، هنر است. از آنجا که محققین می توانند در پیدا کردن مخاطبان و دیدگاه های تازه به موزه ها کمک کنند باید از نگاه بسته موزه ایی جدا شویم و فضا را برای پژوهشگران آزاد کنیم .

صالح پور با اشاره به جشنواره عروسک و کودک در شهریور و مهر سالجاری، درباره تعاملات و همکاری های تنگاتنگ ایکوم و موزه ها در خصوص برنامه ها و معرفی ایده های هنری اعلام آمادگی کرد و قول مساعدت داد.

سرپرست مجموعه سعدآباد نیز در ادامه این نشست گفت: همیشه معتقدم موزه داران بهترین متولیان فرهنگی و ارزشمندترین قشری هستند که فرهنگ جامعه و ارزش های فرهنگی هنری  را به نسل های آینده انتقال می دهند.

دکتر یوسف منصور زاده اظهار داشت: قرن 21 در اصل قرن رسالت آموزشی برای موزه هاست و این آموزش در قالب غیر رسمی است.

سرپرست مجموعه سعدآباد ادامه داد: در جهان امروز به این نتیجه رسیده اند آموزش بدون کمک موزه ها امکان پذیر نیست بنابراین موزه ها بعنوان یک ضرورت فرهنگی نقش آموزش غیر رسمی را در جامعه دارند و هر جامعه جهت برقراری آموزش پایدار، ملزم به برقراری ارتباط میان آموزش رسمی و غیر رسمی یعنی آموزش مدرسه و موزه می باشد.

وی با تاکید بر اهمیت حمایت های ایکوم در اجرای برنامه ها، اضافه کرد: سعدآباد در نظر دارد فعالیتهای حوزه کودک و نوجوان را تقویت کند و آموزش مهارت های حوزه میراث فرهنگی را به کودکان عرضه و روز به روز به سوی استاندارد جهانی پیشرفت کند.

گفتنی است در پایان این جلسه گزارش عملکرد 25 سال فعالیت های هنری و برنامه های فرهنگی مجموعه سعدآباد با موضوع کودک و نوجوان به صورت پاورپوینت ارائه گردید.