تاریخ خبر:يکشنبه 28 ارديبهشت 1393 - 15:07
کد خبر:3693
در تالار حافظیه سعدآباد برگزار شد:
مراسم بزرگداشت روز جهانی موزه و هفته میراث فرهنگی

مراسم بزرگداشت روز جهانی موزه و هفته میراث فرهنگی پیش از ظهر روز 28 اردیبهشت ماه در تالار حافظیه سعدآباد برگزار شد و در آن از موزه داران برتر و دست اندرکاران عرصه موزه ها تقدیر به عمل آمد...

 

مراسم بزرگداشت روز جهانی موزه و هفته میراث فرهنگی پیش از ظهر روز 28 اردیبهشت ماه در تالار حافظیه سعدآباد برگزار شد و در آن از موزه داران برتر و دست اندرکاران عرصه موزه ها تقدیر به عمل آمد.

به گزارش روابط عمومی مجموعه سعدآباد، موزه داران برتر ایران طی مراسمی که به مناسبت بزرگداشت روز جهانی موزه و هفته میراث فرهنگی در مجموعه سعدآباد برگزار شد تقدیر شدند. 

 مدیر اداره کل موزه‌ها و اموال منقول تاریخی در مراسم بزرگداشت روز جهانی موزه و آغاز هفته‌ی میراث فرهنگی در تالار حافظیه گفت: هیچ موزه‌ای را افتتاح نمی‌کنیم، مگر طرح محتوایی تأثیرگذاری برای کار داشته باشد. محمدرضا کارگر اظهار کرد: متأسفانه تا کنون موزه‌های ما در بهترین شکل خود، فقط برای بازدید آماده شده‌اند. هیچ‌گاه به تأثیرات سیاسی و اقتصادی که می‌توانستند در جامعه داشته باشند‌، توجه نشده، این در حالی است که موزه‌ها باید از پوسته‌ی کنونی خارج شوند و در جریان سیستم روزانه‌ی مردم حضور یابند.

وی ادامه داد:تاکنون فکر می‌کردیم هدف از ساخت موزه، یک حجم و کالبد است؛ ولی به جریانی که موزه باید داشته باشد، توجه نمی‌شد. در حال حاضر بسیاری از موزه‌ها به ساختمان نیاز ندارند. آن‌ها را در فضای باز ایجاد می‌کنند و تأثیرشان بسیار بیشتر از موزه‌هایی است که در فضاهای بسته‌اند.

او با تأکید بر این‌که از این به بعد توسط سازمان میراث فرهنگی و گردشگری هیچ مجوزی برای افتتاح موزه داده نمی‌شود مگر این‌که طرح محتوایی تأثیرگذاری داشته باشد و بتواند از روز افتتاح، مثمرثمر باشد، تأکید کرد: موزه‌ها باید تغییر محتوایی داشته باشند. نمی‌پذیریم که موزه‌ها در قیومیت یک نفر یا یک گروه باشند.

وی اظهار کرد: تلاش می‌کنیم از امسال در کنار شعار ایکوم‌، شعار «هر خانواده، یک موزه» را اجرایی کنیم، چون هر خانواده می‌تواند به جای قرار دادن ظروف کریستال در خانه‌، آثار و یادگارهای فرهنگی خانواده و حتی کشورش را در خانه قرار دهد.

او گفت: هر خانواده‌ای که این کار را انجام دهد، به او کارت موزه‌داری داده می‌شود و نامش در سایت موزه‌داری کشور ثبت می‌شود.

وی در بخش دیگری از صحبت‌هایش با تأکید بر این‌که برای جاودانه شدن ادیان الهی نیز باید وارد موزه شوند‌، افزود: موزه‌های نسل پنجم به دغدغه‌ی جامعه فکر می‌کنند و فعالیت خود را ادامه می‌دهند و نه به دغدغه‌هایی که فقط شامل حفاظت باشد‌. چنین اتفاقی در کشوری مانند استرالیا که با مشکل رشد نکردن جمعیت روبه‌رو است‌، رخ داده است و آن‌ها در موزه‌های‌شان به‌دنبال راهی برای تولید مثل هستند.

در این مراسم معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری نیز در سخنانی، هدف از برگزاری این هفته با نام هفته‌ی میراث فرهنگی را توجه دادن مردم به حفاظت و صیانت از ارزش‌های موزه‌داری دانست.

محمدحسن طالبیان تأکید کرد: این هفته، فرصتی برای برقراری پیوند بین مردم محلی‌، بناها و محوطه‌های تاریخی است.

در ادامه این مراسم از سازمان ها و نهادهای فعال در زمینه راه اندازی موزه های تخصصی مانند سازمان محیط زیست موزه های بنیاد مستضعفان و موزه های آستان قدس رضوی تقدیر شد.

 همچنین از اهدا کننده 28 تخته فرش فرهنگی تاریخی به موزه فرش ایران و رئیس شرکت سهامی فرش ایران به عنوان اهدا کننده 158 تخته فرش به این موزه تقدیر به عمل آمد.

در بخش هیأت کارشناسی اموال منقول فرهنگی تاریخی از منوچهر کلانتری، خلیل مستوفی و اسدالله بیرانوند و تورج ژوله پژوهشگر برتر در زمینه فرش قدردانی شد.

مدیران برتر موزه نیز شکوفه ابوالفتح زاده مدیر موزه قاجار در استان آذربایجان شرقی و مهناز اسدی مدیر موزه جهان نما در کاخ نیاوران معرفی شدند.

فاطمه اصل صریرایی از موزه آذربایجان طاهره طهماسبی از موزه ساری نسرین قوامین از موزه رشت و جواد نصیری از موزه ملی ایران به عنوان امین اموال برتر معرفی شدند.

تکتم بهروش از موزه بیرجند هویزه جعفری از موزه بابل و سیما میری از موزه ملی ایران موزه دار برتر شدند.

در بحث راهنمای برتر موزه نسرین آزادبخش از موزه آبگینه و سفالینه رضا بایرام زاده از موزه خوی مردم شریفی از موزه صاحبقرانیه کاخ نیاوران و ابراهیم هاشمی از موزه خانه کرد تقدیر شد.

مرمت گران برتر نیز سیروس زارع از استان فارس مریم احمدی از آذربایجان شرقی کاظم برهانی و بیژن حیدرزاده از استان خوزستان شناخته شدند.

جواد سیروسی و علی یوسفی نیز راهنمای برتر محوطه ها معرفی شدند.

مهدی بزاز دست فروش از آذربایجان شرقی پرستو قاسمی از زنجان و محسن کریمی از استان مرکزی مسئول موزه های استان معرفی شدند اما در بخش یگان حفاظت نیز از محمد امینی (استان خوزستان) روح الله خالدی (استان فارس) و سیدمهدی سیدمیرزا (استان تهران) تقدیر شد.

به منوچهر خواجه نوری، سعید محمد جواهری و امیر سهرابی مجوز مجموعه داری اموال فرهنگی تاریخی داده شد.

 همچنین در آستانه شصتمین سالگرد آغاز سفر برادران امیدوار از این دو جهانگرد معاصر ایرانی که دستاوردهای سفر آن ها در موزه ای با همین عنوان در سعدآباد نگهداری می گردد تقدیر به عمل آمد. 

در این مراسم سهرابی و یونسی عروسک های پشت پرده دوره قاجار را معرفی کردند و امینیان به تاریخچه موسیقی عصر قاجار پرداخت.