آیین افتتاح موزه اسناد و مدارک تاریخی سعدآباد و بازگشایی موزه های استاد بهزاد، اتومبیلهای سلطنتی و طبقه دوم کاخ ملت با حضور معاون رئیس جمهور و ریاست سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی کشور و جمعي از معاونین و مديران اين سازمان در سالن اجتماعات کاخ ملت سعدآباد برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی مجموعه سعدآباد، دکتر «محمدشريف ملکزاده» در این مراسم ضمن قدردانی از تلاش خالصانه مدیریت و کارکنان مجموعه سعدآباد، راهاندازي موزه اسناد و مدارک تاريخي را بسيار حائز اهمیت دانست و گفت : «موزه» اتفاقات گذشته را به تصوير ميکشد و نيز نشاندهنده آينده است.عزتي که ملت ايران در حال حاضر دارند بايد به ثبت جهاني برسد و بسيار ارزشمند است.
رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري به حماسه بزرگ 9 دي اشاره کرد و افزود : روز 9 دي، روز بصيرت و ميثاق امت با ولايت را پاس ميداريم و بار ديگر با مقام معظم رهبري پيمان ميبنديم که حافظ رهنمودهاي ايشان بمانيم.
دکتر «محمدشريف ملکزاده» مديرکل موزههاي کشور را در اين رابطه موظف کرد و گفت: موزه بصيرت و ميثاق امت با ولايت بر اساس منشور بصيرت ملي که بر گرفته از مفاهيم و معاني رهنمودهاي ارزشمند مقام معظم رهبري پيرامون وقايع 9 دي سال 88 است راهاندازي ميشود.
معاون رئيسجمهور با تاکيد بر پژوهش و تحقيق وسيع در اين رابطه خاطرنشان کرد: منشور بصيرت ملي نيز بر اساس فرمايشات راهگشاي مقام معظم رهبري بايد تدوين شود. وي افزود: اميدواريم سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري در سرفصل فعاليتهاي خود علاوه بر فعاليتهاي جاري، در حوزه پژوهش تاريخ ملت ايران نيز فعاليت داشته باشد.
این مقام مسئول ادامه داد: اين موزه بيانگر و راهنماي شيوه زندگي گذشتگان در اين مجموعه است و واقعيتها را به طور ملموس به ما نشان ميدهد. دکتر ملکزاده با تاکيد بر لزوم فعاليتهاي پژوهشي در موزههاي کشور اضافه کرد: يکي از کارهايي که تاکنون در موزههاي ما کمتر به آن توجه شده فعاليتهاي پژوهشي است که بايد از اين پس يکي از ارکان موزهها، پژوهشمحوري باشد.
معاون رئيسجمهور افزود: بر همين اساس پژوهشگاه ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري بايد پژوهشکدهاي را با عنوان بررسي و تحقيقات موزهاي ايجاد کند.
دکتر ملکزاده همچنين در رابطه با رويکردهاي فرهنگي و اقتصادي در موزههاي کشور گفت: تمام موزههاي کشور بايد در حوزههاي فرهنگي و اقتصادي نيز رويکردي مشخص و مناسب داشته و آماده بازديد گردشگران داخلي و خارجي باشند. اين مقام مسوول تاکيد کرد: بدون تحقيق و پژوهش وجود آثار تاريخي در موزهها ارزشي ندارند و ارزشها و دستاوردهاي معنوي جمهوري اسلامي بايد با پژوهشهاي مختلف در اختيار گردشگران قرار گيرد.
سرپرست مجموعه سعدآباد نیز در این مراسم با ایراد سخنانی گفت:در 9 ماهه نخست سال جاري بيش از يک ميليون نفر از مجموعههاي مختلف کاخ موزه سعدآباد بازديد کردهاند که اين تعداد يک بيستم تعداد بازديدکنندگان از کل موزههاي کشور را تشکيل ميدهد.
مهندس علي عبداللهنژاد تصريح کرد: مجموعه سعدآباد افتخار دارد که موزههاي مختلف آن 200 هزار شي تاريخي فرهنگي را از جمله انواع فرشها، تابلوهاي نقاشی فاخر دورههاي معاصر و تاريخي، البسه، خودرو، مبلمان و دکوراسيون را در خود جاي دادهاند. وی افزود: مجموعه فرهنگي تاريخي سعدآباد 110 هکتار وسعت داشته و شامل 22بنا است که 18 کاخ از اين مجموعه به انواع موزهها اختصاص يافته است.
سرپرست مجموعه سعدآباد با بیان اینکه هر موزه از اين مجموعه داراي مخاطبان و بازدیدکنندگان خاص خود می باشد ،اظهار داشت: هر روزه مخاطبان و مراجعان خاص هر موزه از بخشهاي مختلف آن بازديد ميکنند . عبداللهنژاد همچنین به بزرگترين منطقه فضاي سبز تهران در مجموعه سعدآباد اشاره کرد و افزود: تاکنون گونههاي متعدد و متنوع گياهي در مجموعه سعدآباد شناسايي شده و به زودي ساماندهي ميشوند و بسياري از انواع گونههاي گياهي در اين مجموعه دارويي هستند که شناسايي و معرفي ميشوند.
این مقام مسئول در رابطه با برگزاري جشنوارههاي فرهنگي در سال جاري توضیح داد: در مدت 9 ماهه نخست سال جاري مراسم و جشنوارههاي متعددي در مجموعه فرهنگي سعدآباد از جمله ميزباني هفته ميراث فرهنگي و بخشي از برنامههاي هفته گردشگري و دهها نمايشگاه در اين مجموعه برگزار شد. عبداللهنژاد همچنين در راستاي توسعه فعاليتهاي اين مجموعه خواستار همکاريها و مساعدتهايي از سوي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري شد و گفت: اولويت قرار دادن ايجاد مخازن امن جديد، فروش الکترونيکی بليت، امکان بازديد مجازي موزه ها از اقصينقاط دنيا و معرفي بيش از پيش مجموعه سعدآباد به گردشگران خارجي از مهمترين برنامه هاي اين مجموعه است که همکاري سازمان را مي طلبد.
وي در ادامه با اشاره به افتتاح موزه اسناد و مدارک تاريخي يادآور شد: موزه اسناد و مدارک تاريخي سعدآباد اگر چه وسعت زيادي ندارد ولي تمام استانداردهای موزه ای در ساخت آن رعايت شده است و يکي از موزههاي بسيار بکر و ارزشمند است که ميتواند براي پژوهشگران انقلاب لايههاي جديدي را به نمايش بگذارد. وي ادامه داد: اسناد بسيار بکر و ارزشمندي در اين موزه وجود دارد که برخي از آنها براي نخستينبار است که در معرض ديد قرار گرفتهاند.
اين مقام مسوول گفت: حدود 700 آلبوم عکس، اسناد و مدارک نوشتاري در اين موزه وجود دارد. عبداللهنژاد همچنين در رابطه با گشايش موزههاي بهزاد، اتومبيلهاي سلطنتي و طبقه دوم کاخ ملت افزود: موزه بهزاد که شامل آثار يکي از نگارگران معاصر کشور است با حضور برخي از شاگردان و اقوام اين هنرمند بزرگ امروز افتتاح می شود.
وي تصريح کرد: اتومبيلهاي سلطنتي نيز شامل مجموعهاي از اتومبيلهاي خاندان سلطنتي بوده که پس از مرمت در معرض ديد عموم قرار گرفته است که برخي از آنها در دنيا منحصر به فرد و حتي ساخت آنها سفارشي و دست ساز بوده است.
اين مراسم با تجلیل و قدرداني دستاندرکاران و مسوولان چهار موزه مذکور در مجموعه سعدآباد از سوی رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري و سرپرست مجموعه سعدآباد ادامه داشت و با افتتاح موزه اسناد و مدارک تاريخي و بازگشایی طبقه دوم کاخ ملت ، موزه بهزاد و موزه اتومبيلهاي سلطنتی در این مجموعه به پایان رسید.