تاریخ خبر:چهارشنبه 28 تير 1391 - 07:47
کد خبر:2621
ظروف چینی متعلق به هوشنگ دولو در موزه ظروف سلطنتی

یکی از ظروف منحصر بفرد موزه ظروف  سلطنتی ،سرویس چینی ساخت کارخانه لیموژ فرانسه با تزئینات آب طلا و نوشته "هوشنگ دولو"  می باشد. این سرویس متعلق به هوشنگ دولو بوده که در مراحل مصادره بخشی از ظروف از سعدآباد سر در آورده است.هوشنگ دولو بدلیل علاقه و شناخت ظروف ...

یکی از ظروف منحصر بفرد موزه ظروف  سلطنتی ،سرویس چینی ساخت کارخانه لیموژ فرانسه با تزئینات آب طلا و نوشته "هوشنگ دولو"  می باشد. این سرویس متعلق به هوشنگ دولو بوده که در مراحل مصادره بخشی از ظروف از سعدآباد سر در آورده است.هوشنگ دولو بدلیل علاقه و شناخت ظروف سلطنتی اغلب سفارشات دربار را جهت ساخت ظروف به کارخانه های دنیا می داده و اگر سرویسی توجهش را جلب می نمود یک نمونه از آن را برای خودش سفارش می داد.

"امیر هوشنگ دولو" فرزند محمدولی­خان آصف­السلطنه در سال    (1285 ش) در تهران به دنیا آمد. پدر او از طایفه دولو ایل قاجار بود و مادرش منیراعظم (دختر کامران­میرزا ، خاله­ی احمدشاه) به دودمان سلطنتی قاجار بستگی داشت. ظاهراً عنوان پیش­خدمت مخصوص اعلی­حضرت همایونی را داشت؛ ولی در واقع همه­کاره بود و خیلی­ها به وسیله او به مقام وزارت و سفارت و استانداری رسیدند. در جوانی به فرانسه رفت و در زمان جنگ و حتی اشغال پاریس از طرف آلمانی­ها هم در این شهر زندگی می­کرد و به "پرنس هوش" شهرت داشت. "پرنس هوش" در خانه مجلل خود در پاریس برای افسران آلمانی بساط عیش و عشرت به راه می­انداخت و به همین جهت بعد از خاتمه جنگ مجبور شد به ایران بازگردد و بساط خود را در تهران پهن کند.

   "هوشنگ دولو" به علت نزدیکی با "محمدرضا پهلوی" توانست به چپاول و غارت کلان دست زند. "محمدرضا پهلوی" به علت علاقه به وی ریاست «شرکت خاویار ایران» را به او سپرد و دولو طی سال­های مدید انحصار خود را بر تجارت خاویار ایران برقرار ساخت و در مطبوعات غرب به عنوان «سلطان خاویار ایران» شهرت یافت. دولو تجارت خاویار ایران را توسط دختر دایی مادرش (احسان نیک­خواه معروف به مادام دولو» اداره می­کرد.

  هوشنگ دولو به عنوان «آجودان کشوری» شاه، از ارکان شبکه دکتر "فلیکس آقایان" و از گردانندگان مافیای مواد مخدر در ایران، منطقه و اروپا بود.

وی در بحبوحه انقلاب از ایران گریخت و چند سال بعد از پیروزی انقلاب اسلامی و سقوط رژیم شاهنشاهی در پاریس درگذشت

 

دیگر آثار موزه ها