بمناسبت بزرگداشت سعدی،یک قطعه مرقع خطوط از استاد مشهور شکسته نستعلیق نویس ایرانی متعلق به عصر زندیه در موزه خط و کتابت میرعماد واقع در مجموعه سعدآباد به نمایش گذاشته شد.
به گزارش روابط عمومی مجموعه سعدآباد، مریم فدایی درخصوص این هنرمند خوشنویس گفت: درویش عبدالمجید طالقانی از برجسته ترین کاتبان شکسته نویس روزگار ایران قرن 12 ه.ق است که شیوه خط شکسته نستعلیق متقدمینی مانند شفیعا را در هم شکست .او از 6 دانگ تا کتابت خفی و غبار را استادانه می نوشت. درویش ،شاعر بود و بیشتر خطوط خوشنویسی او اشعار اوست و تخلص وی خموش بود.
مسئول موزه خط و کتابت (میرعماد) افزود: وی در سال 1185 ه.ق در شهر اصفهان در گذشت و در فضای جلوی تکیه میر فندرسکی تخت فولاد اصفهان بخاک سپرده شد.
فدایی اظهار داشت:در حال حاضر آثار این استاد خوشنویس ایرانی جزو ارزشمند ترین قطعات خطی شکسته نستعلیق است که از دوران گذشته باقی مانده و بیشتر استادان هنر دوره معاصر از شیوه نگارش او بهره می برند .
وی در تشریح مرقعی از خطوط درویش عبدالمجید طالقانی با متن غزلیات گلستان سعدی که در این موزه به نمایش درآمده بیان داشت: این اثر به لحاظ نوع نگارش ، ترکیب بندی و دقت در اجرای زوایا و پیچش های قلم بسیار تحسین بر انگیز است و نگارش خفی نگاری یا ریز نویسی آن با قلم غبار برای خواندن اشعار گلستان نیاز به تبحر فراوان دارد.
فدایی با اشاره به نوع صفحه آرایی و تذهیب زمینه در این اثر فاخر تأکید کرد: این اثر نفیس و ماندگار دارای تزئینات تمام متن با نقوش تذهیب و مطلا بوده و دور سطور آن با دندان موشی و حل کاری ، نقش اندازی گردیده است. حواشی اثر نیز با مجدولی الوان با ریسمان کشی تشعیری و کمنداندازی تزئین یافته است.
وی ادامه داد: ابعاد این اثر هنری 30*19 سانتی متر و 12 قطعه بهم پیوسته می باشد.
یادآور می شود موزه خط و کتابت ( میرعماد الحسنی) واقع در مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد همه روزه ( به جز تعطیلات سوگواری) از ساعت 9 تا 18 پذیرای علاقمندان به هنر اصیل و اسلامی خوشنویسی می باشد.