تاریخ خبر:سه شنبه 4 بهمن 1390 - 10:44
کد خبر:2159
فرش ارجمند کرمان در موزه ملت

یکی از بهترین آثار دست هنرمندان ایران زمین ،هنر فرش است . زیباترین و هنرمندانه ترین نمونه آنها در کاخ موزه های سعدآباد موجود می باشد و این فرشها همگی کار دست بهترین طراحها و بافنده های ایرانی و کارگاه های بزرگ ایران می باشد . یک نمونه از این فرشها که بافت ....

یکی از بهترین آثار دست هنرمندان ایران زمین ، هنر فرش است . زیباترین و هنرمندانه ترین نمونه آنها در کاخ موزه های سعدآباد موجود می باشد و این فرشها همگی کار دست بهترین طراحها و بافنده های ایرانی و کارگاه های بزرگ ایران می باشد . یک نمونه از این فرشها که بافت کارگاه ارجمند کرمان می باشد در سالن انتظار طبقه اول کاخ موزه ملت است که به لحاظ  زیبایی و نوع بافت در خور  توجه می باشد .

مشخصات اثر                     

محل بافت: کرمان

نام طرح: لچک ترنج

رنگ زمینه: کرم

رنگ حاشیه : کرم

اندازه فرش: 45/8×38/14(122)

نوع گره: فارسی بافت نا متقارن

جنس: پرز پشم

 مروری بر زندگی حاج محمد ارجمند کرمانی 

استاد محمد ارجمند از همان کودکی به شغل هنر طراحی فرش توجه پیدا کرد و از میان همه امور فنی این صنعت هنر بزرگ ولی پر زحمت تهیه طراحی فرش را مناسبتر یافت .

ارجمند در یک خانواده نسبتاً مرفه پا به عرصه وجود گذاشت و ترقیات شگرف او در کار صنعت ، تجارت و کشاورزی هیچگونه ارتباطی با وضعیت مالی او نداشت بلکه تلاش و عزم و اراده و کاردانی او در راه رسیدن به اهداف عالیه هنر قالیبافی و دیگر رشته ها کار را به جایی رسانید که زبانزد خاص و عام گردید و کسانی که با او در ارتباط بودند امانت و صفای خاطر و درستکاری و نیک خواهی این مرد گرانمایه را در خور تمجید و تحسین می دانستند.

مرحوم حاج محمد ارجمند فرزند سوم حاج محمد جعفر کرمانی می باشد. استاد محمد ارجمند چشم و چراغ خانواده ارجمندی ها و جزء افراد پرهیزکار و درستکار ایرانی که زندگی سعادتمند خویش را مدیون تقوا می دانستند می باشد.

استاد محمد ارجمند از همان کودکی به شغل هنر طراحی فرش توجه پیدا کرد و به همین دلیل در آن اوقاتی که می بایست به درس خواندن بپردازد سرگرم کشیدن طراحی نقشه های پر گل و بوته های قالی آن هم به صورت ایده ای نو بود و در این کار، گاهی نیز به تقلید می پرداخت و زمانی هم از خود ابتکاری نشان می داد.

فرشهای تهیه شده در کارگاه وی نه تنها در ایران بلکه در خارج از کشور نیز مورد استقبال قرار گرفت و او را به توسعه دستگاهای قالیبافی وادار کرد و بدینسان تلاش ارجمند در مرغوبیت رنگ آمیزی ، ظرافت طرح و نقشهای زیبا و بی بدیل ،یکنواختی و ثبات رنگها در تولید قالیهای ممتاز ببار نشست و قالیهای او زینت بخش محافل بزرگان و اماکن متبرکه و کاخها و موزه های ایران و جهان گردیده است.

ارجمند علاوه بر صنعت قالی ، در امور کشاورزی و بازرگانی هم صاحب ذوق و بصیرت و مهارت کامل بود و در صحنه های اجتماعی نیز حضوری فعال داشت . او در معاشرت ها و امور روزمره فردی میانه رو و مبادی آداب و متواضع و طرف اعتماد و احترام همگان بود سرانجام حاج محمد ارجمند در اثر بیماری در تاریخ سیزدهم آبان سال ۱۳۴۷ شمسی در یکی از بیمارستانهای نیویورک بدرود حیات گفت.

 

دیگر آثار موزه ها