فرش نفیس راور در کاخ موزه سبز
یکی از آثار ارزشمند موجود در کاخ موزه سبز فرش زیبای اتاق انتظار است که بافته دست هنرمندان راور کرمان است، زیبایی افسون کنندهاش ما را بر آن داشت تا نگاهی دقیقتر به آن بیندازیم .از آنجایی که هنر و سلیقهی زیباییشناسی هر منطقه گواهی صادق بر تمدن و فرهنگ آن منطقه میباشد، و ...
یکی از آثار ارزشمند موجود در کاخ موزه سبز فرش زیبای اتاق انتظار است که بافته دست هنرمندان راور کرمان است، زیبایی افسون کنندهاش ما را بر آن داشت تا نگاهی دقیقتر به آن بیندازیم .
محل بافت راور
طول 10.85
عرض 6.13
مساحت 66.51
رجشمار 50
نقش گل شاه عباسی
رنگ متن لاکی
از آنجایی که هنر و سلیقهی زیباییشناسی هر منطقه گواهی صادق بر تمدن و فرهنگ آن منطقه میباشد، و نشان از توانایی و قدرت درک مسائل و عناصر طبیعی و مافوق آن را دارد، و آن منطقه و ملت را از سایرین متمایز می کند، فرش راور نیز به عنوان یکی از مهمترین آثار صنایع دستی برتر که به دست زنان و مردان وکودکان این خطّه تداوم پیدا کرده است. نه تنها باعث زنده ماندن این هنر در راور شده است بلکه به نظر کارشناسان این حرفه باعث حفظ اعتبار فرش استان کرمان نیز شده است.
کوتاه از راور
راور شهری است نسبتاً بزرگ،که در شمال شرقی استان کرمان واقع است و از طرف شمال به دشت لوت مرکزی و یزد، از طرف جنوب به کرمان و زرند از مشرق به دشت لوت کرمان و شهداد و از مغرب به زرند و کوهبنان محدود می شود.
تاریخچه فرش راور
سابقه قالیبافی در این سرزمین تقریباً طولانی است ولی براساس تحقیقات تاریخ نویسان و قالی شناسان غرب قدمت آن از قرن 16 هجري (10 ميلادي) تجاوز نمی کند و ظاهراً راور از قدیمی ترین مراکز بافندگی کرمان است. در اواخر قرن 19 میلادی قالی بافی کرمان بعد از یک دوره رکود ، مجدداً رونق یافته و جانشین صنعت شالبافی می گردد.برای قالی های کرمان از نخ پنبه ای برای چله استفاده می شود که در صورت بالا بودن رجشمار فرش (رجشمار 160 به بالا) از نخ ابریشمی برای چله استفاده می شود که رنگ آنها سفید و یا شیری است. نخ چلة مورد استفاده بر دو نوع «تخت» و «سه گرد (سه گاز)» است. در کرمان و راور به نخ چله «تون» ، به نخ خامه «ریس» ، به پود کلفت «پو ، تون» و به پود نازک «پو ، پیله» گفته میشود.
طرح های قالی در راور
در بررسی قالیهای بافته شده در کرمان و راور به بینهایت طرح و نقش برمیخوریم که نام بردن از کلیة نقش های قالی کرمان کاریست دشوار اما می توان نقش قالیهای کرمان را به چند گروه اصلی تقسیم کرد: شاه عباسی ، سَرام ، درختی ، شکارگاه ، سبزیکار (چمنی) گل فرنگ ، بوته ای ، محرابی ، گلدانی ، پته ای ، اسلیمی ، قاب قابی.
دیگر آثار موزه ها